Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.724
Поени од реакции
2.496
OK ти глеј УЧК знаме јас друго ќе гледам :pos: Ај толку требаше да пишам во друга тема ама не беше активна ако толку си педантерија ако ти служи тоа. Поздрав
Соживотот во твојот случај е само фугуративен. Ти имаш корист од нив, и они од тебе.
Сличен случај е на пример јас кога одам во нивни продавници, им правам лице и глумам соживот, исто и они. А секако би ги колел живи, а и они мене.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Соживотот во твојот случај е само фугуративен. Ти имаш корист од нив, и они од тебе.
Сличен случај е на пример јас кога одам во нивни продавници, им правам лице и глумам соживот, исто и они. А секако би ги колел живи, а и они мене.
Ти што си попален по колење е твој проблем се додека не колеш. Така да имаш Украина таму има колачи.

Член од
22 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
132
Едноставно. Не го разбирам воопшто. Бидејќи не постои.

Бизнис и пара измеѓу нас, да, постои. Соживот не. Додека едниот има ќар од другиот ќе функционира таа врска. И само за тоа - толку. А син му на твојот пријател што овој доле ќе му честитал празник ќе вози црна Г класа на плоштад и ќе се снима на ТикТок со учк знаме у позадина.
Значи ти мислиш дека нема и дека нема шанси за соживот каков што се пропагира во нашата држава помеѓу мак - алб?
Зошто мислиш дека тоа е така?
Автоматски споено мислење:

Од кај па знаеш дека не колам?
Ти колиш? Тебе петел накострежен пред очи да ти се појави ќе се посериш во гајќи.
Ќе колел тој.

На тие инселите по 18 19 години треба да им се забрани интернет активизам под итно. :)

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.724
Поени од реакции
2.496
Значи ти мислиш дека нема и дека нема шанси за соживот каков што се пропагира во нашата држава помеѓу мак - алб?
Зошто мислиш дека тоа е така?

Ти колиш? Тебе петел накострежен пред очи да ти се појави ќе се посериш во гајќи.
Ќе колел тој.

На тие инселите по 18 19 години треба да им се забрани интернет активизам под итно. :)
Признавам, се плашам од петли така да не ми пишувај веќе, докажа дека си појак.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.187
Поени од реакции
84.057
Предавнику! Евил Бети, ака Дрндарионот, или сега Хело Кити, знаеш ли колку таа личност страдала од ДУИ и од шиптараната? :)
Џабе ти се овие упорни ад-хоминеми. Не можам да влезам така лесно со тебе во дискусија, затоа што претпоставувам дека тролаш све овде што збориш.
Нема друго објснување.

Ако толку ти беа битни овие ствари, ќе кажеше барем нешто у живо, а не цела вечер ќутеше на маса, ко заливен. Барем еден збор да кажеше. Не се ни претстави, али те сфаќам, до некаде.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.015
ВО ИМЕ НА "СОЖИВОТОТ"

Денеска е Велики Четврток!
Пред 10 (ДЕСЕТ) години на овој Чист (Велики) Четврток АЛБАНЦИТЕ ЛАДНОКРВНО ГИ УБИЈА децата Филип, Александар, Цветанчо, Кире и рибарот Борче!
ubistvo-smilskovsko.jpg

ДА НЕ СЕ ЗАБОРАВИ!

Вечна им слава на починатите.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.591
Поени од реакции
37.512
Ко што беше политика да ме опне Грујо со давачки кои уште ги плаќам. Или СДСМ да вработува само заслужни кадри. Може малку е офтопик ама највеќе фајде сум видел во животот убедливо од ДУИ.
Мене обично ми траат епизодите 1-2 месеци. Со сите видови на халуцинации аудио, визуелни, олфакторни, тактилни па и вестибулаторни само сум немал густативни. Ми се повторуваат од на 4 до 24 месеци, сега сум немал 10 месеци. И се надевам дека нема веќе да имам. Во меѓувреме на психотичните епизоди некогаш ме факала анксиозност, страв, депресија а некогаш се е 100% нормално, како например сега. Значи може да се имаат епизоди а меѓу нив се да е нормално ама немора. Може дури и само еднаш да се има епизода па после никогаш да не се повтори. Инаку можно е и под терапија да се има епизода...но можно е поради тоа што се намалила терапија или не е земана редовно или имало некоја тригер ситуација или е земана некакава „дрога“ а, можно е и чиста мира што е ретко но, не и невозможно.
Кафе е ОК нема ништо посебно лошо во него освен ако немаш проблеми со анксиозност, Марихуана НИКАКО, Мене ми тригерувала епизоди, истотака никако Алкохол не оди со антипсихотици. Само Кафе и Цигари може а иделано ништо, битно е уредно спиење, јадење, физичка активност, социјализаци и останата физичка и ментална хигиена.
Уште еднаш ќе нагласам Марухуана НИКАКО!
Инаку обично не даваат Халдол се смета за застарен лек но сепак може, кај нас најчесто се лечи со Рисперидон, Оланзепин или Арирпризоле...во поретки случаи Празине. За несакани ефекти од Антипсихотици се зема Мендилекс (Биперидин) ама делува само на мускилни ефекти од Антипсихотиците, како вкочанетост, тресење на раце и случно. Исто така вообичаено е да се даде и седатив во терапијата. Инаку ако е можно и лекари се согласат може и депо инекција антипсихотик кај нас го има само Рисперидонот, депо инекција има помалку несакани ефекти од орално земање на антипсихотик. Истотака мислам дека е подобро од поновите антипсихоти обично имаат помалку нусефекти а ефикасноста е иста. Битно е да се знае дека антипсихотиците делуваат на позитивнтие симптоми на психозата на негативните во главно немаат ефект за што треба психотерапија најчесто.
Од седативни обично одат стандарните, Диазепам, Лорам, Хелекс и треба да се види кој највеќе одговара. Некој комбинираат и антидепресиви со ова ама тоа е обично ако има и други болести и не е чиста параноидна шизофренија. Можно е дури и стабилизатор на расположение да се зема (мислам дека тоа се антиепилптици) како Ламотригин и Валпроат, но се даваат кај брзи промени на расположени и на состојби од психотичен спектар кој се поблиски до биполарно растројство. Ама за се ова со психијатар...Не се земаат совети од интернет. :)
... ова изгледа последица од Грујо? :eek:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Денес ДУИ е модерна еуро-атлантска зелена еколошка партија, не се веќе загадувачи, сеа коа пукаат у вис на свадби и на прослави со тоа каљашите и пиштољите користат искључиво само зелена еколошка муниција шо ич не го загадуе воздухо... :icon_mrgr:

Член од
16 април 2014
Мислења
7.315
Поени од реакции
11.682
Овај што зел 25к, сеа и в газ да го редат ќе ги правда и возвишува. Ќе вика европски вредности се тоа, против хемороиди, превентивно. Како и останатата куртонијада.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.187
Поени од реакции
84.057
ВО ИМЕ НА "СОЖИВОТОТ"

Денеска е Велики Четврток!
Пред 10 (ДЕСЕТ) години на овој Чист (Велики) Четврток АЛБАНЦИТЕ ЛАДНОКРВНО ГИ УБИЈА децата Филип, Александар, Цветанчо, Кире и рибарот Борче!
Прегледај го приврзокот 329453

ДА НЕ СЕ ЗАБОРАВИ!

Вечна им слава на починатите.
Ниту една влада, од тогаш, до денес, ни со прст не мрдна за да го примора Косово да ни ги изручи.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.187
Поени од реакции
84.057

Ова е вистинската причина на борбата на УЧК, во 2001-ва.
Да може вака да паркира, а без да биде казнет, да можат да не плаќаат вода, данок, а да не бидат казнувани, само затоа што се Албанци, нивните функционери да можат дваес години да крадат без влакно да им фали...

После запрашајте се зашто бе овие каурите се против Западот, а за Русија?

Член од
22 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
132

Ова е вистинската причина на борбата на УЧК, во 2001-ва.
Да може вака да паркира, а без да биде казнет, да можат да не плаќаат вода, данок, а да не бидат казнувани, само затоа што се Албанци, нивните функционери да можат дваес години да крадат без влакно да им фали...

После запрашајте се зашто бе овие каурите се против Западот, а за Русија?
Бројка, функционерите на каурите скапаа по затвори, а на шипоњите се на слобода.
Плус, кои се тие каури кои се за русија, а кои се против запад? Мал ти е баблот во кој се движиш, нерачунајќи ги инселите на кајгана форум.

Ху јеботе. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom