Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.175
Поени од реакции
84.042
Јас да ви кажам за соживот. Цело време гласав за ВМРО од нив имам штета од 4000евра од владеењето на Грујо. Од СДСМ за 4-5 години имам користено 5000 евра исплати. Пред некое време одам на државен конкурс во установа на ДУИ. И ми викаат мора да го дадеме огласов на Македонец. Ти си најбољи а и бев само има проблем законски неможе да го добиеш. Нема везе што не си член на ниедна партија. Али ска пробљем че го местиме за тебе. И типовите без ниедна врска ми го наместија 25000 евра тенџерче. И после за кого да гласам? Соживот :) Ако гледам пари изборот е јасен ;)
Секој со своите причини.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Јас да ви кажам за соживот. Цело време гласав за ВМРО од нив имам штета од 4000евра од владеењето на Грујо. Од СДСМ за 4-5 години имам користено 5000 евра исплати. Пред некое време одам на државен конкурс во установа на ДУИ. И ми викаат мора да го дадеме огласов на Македонец. Ти си најбољи а и бев само има проблем законски неможе да го добиеш. Нема везе што не си член на ниедна партија. Али ска пробљем че го местиме за тебе. И типовите без ниедна врска ми го наместија 25000 евра тенџерче. И после за кого да гласам? Соживот :) Ако гледам пари изборот е јасен ;)
Затоа немаме држава. И ова не е соживот ова е класичен бизнис дил и политики на поединци. Така требало / така одговарало.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Затоа немаме држава. И ова не е соживот ова е класичен бизнис дил и политики на поединци. Така требало / така одговарало.
Ко што беше политика да ме опне Грујо со давачки кои уште ги плаќам. Или СДСМ да вработува само заслужни кадри. Може малку е офтопик ама највеќе фајде сум видел во животот убедливо од ДУИ.

Член од
22 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
132
Ко што беше политика да ме опне Грујо со давачки кои уште ги плаќам. Или СДСМ да вработува само заслужни кадри. Може малку е офтопик ама највеќе фајде сум видел во животот убедливо од ДУИ.
Предавнику! Евил Бети, ака Дрндарионот, или сега Хело Кити, знаеш ли колку таа личност страдала од ДУИ и од шиптараната? :)

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Предавнику! Евил Бети, ака Дрндарионот, или сега Хело Кити, знаеш ли колку таа личност страдала од ДУИ и од шиптараната? :)
Јас уште страдам од закони на Грујо. Прекинав више за нив да гласам. Не гласам за СДСМ ради името. Реално ДУИ е најдобра опција ако гледам лично. Ама ај ќе бидам патриот и не гласам ни за дуи и воопшто од ВМРО очекувам да ми дадат 25000 евра од ДУИ и 4000 евра оштета и 1000 камата се на се 30000евра ми се должни за да гласам за нив пак :) Брат за брат, тендер за пари. Фајде од овие од опозиција не сум видел. Тоа е тоа како и да го вртиш излегува криво.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
значи бизнис етика
вмро да ти земи се
сдсм малце ќе ти дај
дуи и замене и затебе

Член од
22 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
132
Претажен лик. Немам срце ни да го извреѓам поштено. Сочувство до твоите родители. :(
Оти тажен лик? Тебе да ти накалапат 25 илјади марки ќе одбиеш и ќе „кажеш јас ги мразам Албанците мрш таму говеда едни терористички“?

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
значи бизнис етика
вмро да ти земи се
сдсм малце ќе ти дај
дуи и замене и затебе
мафиашки кодекс ама ако зебиш нешто кешколица и шмекерица

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Оти тажен лик? Тебе да ти накалапат 25 илјади марки ќе одбиеш и ќе „кажеш јас ги мразам Албанците мрш таму говеда едни терористички“?
Од толку контакти во ВМРО загуба од сдсм ништо не очекував дури и тоа е многу од ДУИ испаднаа најбољи. Ни лигавење ни книшка ни тупење. Си знаат што е бизнис и квалитет. И после мавај се во гради и тупи за патриотизам и историја од дедо ное и диносаурусите. Тоа е тажно е што не ги бива за бизнис и логика нашите.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Од толку контакти во ВМРО загуба од сдсм ништо не очекував дури и тоа е многу од ДУИ испаднаа најбољи. Ни лигавење ни книшка ни тупење. Си знаат што е бизнис и квалитет. И после мавај се во гради и тупи за патриотизам и историја од дедо ное и диносаурусите. Тоа е тажно е што не ги бива за бизнис и логика нашите.
Друже, комплетно за друга проблематика збориш. Тука нема ништо за соживот. Твојот пример е од бизнис гледна точка. А парата не познава партија и националност. Да треба да бидеш ебан за пари, ќе бидеш. Нема тука дуи биле добри, вмро лоши - сите се исти курац.

Значи до негде и ја те разбирам што сакаш да кажеш, ама темава „соживот“ врска нема со твоето. Се надевам ме разбираш...

Член од
22 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
132
Друже, комплетно за друга проблематика збориш. Тука нема ништо за соживот. Твојот пример е од бизнис гледна точка. А парата не познава партија и националност. Да треба да бидеш ебан за пари, ќе бидеш. Нема тука дуи биле добри, вмро лоши - сите се исти курац.

Значи до негде и ја те разбирам што сакаш да кажеш, ама темава „соживот“ врска нема со твоето. Се надевам ме разбираш...
А ти како го разбираш соживотот?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060

Си имаме соживот прекрасно, си ги честитаме сите празници, културни се, нема тупење политика и мавање во гради за знамиња, се си исплаќаат...tender connecting people. Зошто да не биде така...ама

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
А ти како го разбираш соживотот?
Едноставно. Не го разбирам воопшто. Бидејќи не постои.

Бизнис и пара измеѓу нас, да, постои. Соживот не. Додека едниот има ќар од другиот ќе функционира таа врска. И само за тоа - толку. А син му на твојот пријател што овој доле ќе му честитал празник ќе вози црна Г класа на плоштад и ќе се снима на ТикТок со учк знаме у позадина.

Си имаме соживот прекрасно, си ги честитаме сите празници, културни се, нема тупење политика и мавање во гради за знамиња, се си исплаќаат...tender connecting people. Зошто да не биде така...ама
Ок е, на ја разбираш поентата очигледно.

и пс: Еве да не испадне зборам за сите, у мое име сега. Кој соживот да имам со народ кој нема ништо заедничко со мене, и константно она што ја правам е лошо и не чини?

Јас сакам кафани, пијам алкохол и како копиљ ѓонови сме се праеле за викенди по градинки и паркови (сум праел и други комбинации), се коцкам од заебанција, сакам жени да глеам по улица и ред други работи.... Од другата страна, се од ова набројаново им смета. Значи заеби све друго неандерталско. Само ова, работи кои се дел од мојот живот вас ви сметаат. И сеа вие сте прави, ние не сме. Гитла бе.

Последно уредено:
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Едноставно. Не го разбирам воопшто. Бидејќи не постои.

Бизнис и пара измеѓу нас, да, постои. Соживот не. Додека едниот има ќар од другиот ќе функционира таа врска. И само за тоа - толку. А син му на твојот пријател што овој доле ќе му честитал празник ќе вози црна Г класа на плоштад и ќе се снима на ТикТок со учк знаме у позадина.

Ок е, на ја разбираш поентата очигледно.
OK ти глеј УЧК знаме јас друго ќе гледам :pos: Ај толку требаше да пишам во друга тема ама не беше активна ако толку си педантерија ако ти служи тоа. Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom