- Член од
- 26 октомври 2016
- Мислења
- 2.024
- Поени од реакции
- 1.517
Bmw E90 ti e odlicen izbor. Dobar motor,ubav enterier ali si korozirva pragot,trap napred nazad. Na toa mora da se vnimava. So E60 ne e ni priblizno donego.Ми треба совет. Се мислам помеѓу 3 возила иако не се иста класа.
BMW E90 LCI, AUDI A6 Facelift 2010+ и BMW X1 (главоболка ми задава и Пасатот од 2013/4 ама само каравани има тука кај мене во овој дел од Германија + имаат одлична опрема)
Претходно имав Е60 2005 530 бев преЗадоволен и не сакам пак да купам Е60 пошто сум ја возел години исто и А5 2012, W204, W164. Сега сум како заглавен измеѓу овие. Секогаш кога доаѓам мк доаѓам со кола но со жената сеуште немаме деца па можеби затоа и е90 ми е во игра.
Некој да сподели искуство со возилата? Е90 и Х1 знам за ланецот проблемот на моторот и исто на А6. Ги гледам дизелите на споменатите возила. Секое искуство и совет е добродојдени
X1 e mnogu licno vozilo,ne e golemo ne e ni malo,ubav model,znaj da si potrosi 9-10L niz grad,saka dlabok zeb za odrzuvanje. Ako baras dizel verzia bilo E90 ili X1 gledaj da se M47 ili M57 motor. Izbegavajgo N47 ne samo radi lanec tuku i radi malsena pumpa,menjac(ako e avtomatik),stradat osovinite posebno kaj toj so 177ks. Cesto kini cauri na kardan.
Ako zemas avtomatik gledaj vo menjac da e smenato maslo,da ze odrzuvani kako sto treba posto popravkite se skapi. Za audi neznam nisto.