Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Околу 65.000 и нешто, претходно сменето на 57.000 ... го пратам нивото на маслото, не го троши, ај на 9000 здравје ќе го сменам уште 6-700км ништо не ме кошта
тенкс!
чекај... прв газда си на колата? или од некој што го познаваш си ја купил? ако ти се реални тие километри, терај до 10 слободно... тек разработено е тоа...

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
чекај... прв газда си на колата? или од некој што го познаваш си ја купил? ако ти се реални тие километри, терај до 10 слободно... тек разработено е тоа...
На оваа не сум ама толку се, имаме дома и дизел таа па уште помалце има скоро 60.000 поминато, први газди, на таа истото масло мислам на 9-10К дека го менуваме треба да проверам

Член од
6 април 2012
Мислења
11
Поени од реакции
1
Опелите се лајно од технологија... носија на сервис, можно е плочата на пумпата да те драпа... па ќе почни и загреана да не ти пали. А можно е и да има мака со држењето на горивото...

Ок, ко така те чекаме да се пофалиш со средена машина :)
Vcera go zedov meceto go iznavozav mi se cini deka e top. nema veke problem so vodata nema pena, nema meurcina, ne kreva temperatura, ne gi due crevata.Sega za sega e top.
Blagodaram na site za sovetite

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Vcera go zedov meceto go iznavozav mi se cini deka e top. nema veke problem so vodata nema pena, nema meurcina, ne kreva temperatura, ne gi due crevata.Sega za sega e top.
Blagodaram na site za sovetite
Колку те чинеше комплетно сервисирањето ако не е тајна?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
za astrite sum slusnal deka se lajno :)
ama vectrite gi falat povike,kako mnogu podobri gi kazuvaat :)
Има 2 типа на астра со дизел мотори (произведени од 1991 па се до 1996), едните носеа Опелски 1.7 мотор (обичен и TD), другите носеа Исузу (1.7 TD). Тие првите беа ѓубре...

А кај вектрите остана онај 1.7 TD од Исузу (кој се покажа доста солиден) и новиот 2.0 DTI (развиван во соработка со Фиат, 16 вентилски ~ 100 кс). Е тој е тој проблематичниот, најчесто драпензи мадензи добива од бошот...
--- надополнето: 15 април 2012 во 19:58 ---
100 e. rabotna raka
Многу бе...

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Има 2 типа на астра со дизел мотори (произведени од 1991 па се до 1996), едните носеа Опелски 1.7 мотор (обичен и TD), другите носеа Исузу (1.7 TD). Тие првите беа ѓубре...

А кај вектрите остана онај 1.7 TD од Исузу (кој се покажа доста солиден) и новиот 2.0 DTI (развиван во соработка со Фиат, 16 вентилски ~ 100 кс). Е тој е тој проблематичниот, најчесто драпензи мадензи добива од бошот...
Многу бе...
Баш така од опелите дизел погоден е само Исузу ... јапанска машина :)

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Како се штелова плински уред, да влечи повеќе и да не троши многу.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Како се штелова плински уред, да влечи повеќе и да не троши многу.
на плинар... ке ти ја наштеловаат онака како што треба... повекеплин или помалку плин (пуштен во проток се разбира) ке резултира со поголема потрошња... значи ни повеке ни помалку туку таман треба да биде...
--- надополнето: 15 април 2012 во 23:26 ---
100 e. rabotna raka
30 e.ranmenje glava na motor, test i kargo do sk
55 e. dihtung
15 e. nekojsi sajbni?
80 e. 4 greaci
15 e. antifriz
40 e. istavanje na skrsenite greaci od glavata na motorot
шајбните ти се бакарните подметачи под и над дизните и греачите... други шајбни појма немам, инаку топ си прошол... раб. рака ти е таман, дихтуногот е толку (можело и поскапо да биде, мерцедес е нели), рамнење и тест со се карго до скопје за главата е дури и поевтино одошто очекував, зашто сам да си ја однесам у скопје главата ми сиамаат во просек 35-40 евра, а ти и карго натака карго навака... греачите, е тука малку ми е килава работата, можело и поевтино, а за вадење на греачи, па можело и поевтино ама можело и поскао... тоа дреари го работат... ги бушат, па ги режет за да ги извадат запекнатите греачи... како и да е, за мерцедесот твој сумата од овој зафат се комплет од 245 евра е горе долу ок...
--- надополнето: 15 април 2012 во 23:28 ---
На оваа не сум ама толку се, имаме дома и дизел таа па уште помалце има скоро 60.000 поминато, први газди, на таа истото масло мислам на 9-10К дека го менуваме треба да проверам
10.000 мајсторе, не си ја мачи душата ич за помалку... па и да утенш 500-1000 повеке да пројдеш ништо страшно... моторите на возилава ви се тек разработени и немаат гајле...

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Me too ... со добро одржување тераат мнооогу км
Засеа супер е, и вожња и се...неам мн км 140 000, сепак мислам дека уште толку треба без никакви проблеми да оди...

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Сакам да ги затемнам стаклата до 30-40%, ај некој шо е повеќе запознаен нека ме информира колку е дозволено најмногу колку ќе ме кошта...и дали треба некоja дозвола нешто а тест такви глупости слушнав дека требало :)

I

IBIZA SOUND

Гостин

Многу бе...
kaj mene e tokmu ovoj motor
2.0 100ks i mnogu mehanicari mi kazuvaa deka ovoi bile najdobrite motori

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
kaj mene e tokmu ovoj motor
2.0 100ks i mnogu mehanicari mi kazuvaa deka ovoi bile najdobrite motori
Може ти кажувале "најдобри", најдобри се за мајсторите највише пари идат за сервис на бошпумпи. И јас сум среќен добитник на 100кс за тоа кажувам.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom