Јас имам искуство со мојата корса б 1.0 12V, викаат дека повеќе се погодени б корсите отколку поновите ц модели ... мада ако сакаш да земаш гледај што помала километража, обавезно клима, се гледа кола кога е сочувана, исто така ако не се разбираш однеси ја на сервис, јас ја однесов ми даде зелено светло и ја земав со 60.000 тина поминати км, 2000 год .. потрошувачка на отворено 4.5-4.7 литри, во град јбг неизбежно е повеќе да троши околу 6.5 негде, за одржување се ефтини, поскап е сензорот за проток на воздух околу 80 евра орг, 1.0 моделот ти е на ланец не е со каиш, се на се ефтини за одржување и не трошат многу, 1.0 има специфичен звук зошто е со три клипа, додека 1.2 е потивок посмирен (4 клипа)здраво,сакам да купам опел корса од 2001 или 2002 бензин 1.0 или 1.2,па сакам да слушнам мислење од некој што имал искуство и познавање за овој модел ,фала
Турбината ми уклучува на 2400 обртаи (таа е одговорна за коњажата) а јас во град ја возам на 2000 обртаи. Така заштедувам доста. Значи кога тубината не е уклучена помалку ми троши. Е сега кога ќе ме фатат мајките турбината не исклучува ама за тоа побргу уклучува сијаличето за посета на бензинска
А што е турбина знаеш?да прашам, ова голфов после некое време откако ќе го запалиш се појавува звук со ниска фрекфенција, од што е тоа ? да не е случајно дефект нешо? (си мислам да не се вклучува турбината кога не треба?)
Можам да ти го препорачам Opel Combo, ама немој да е 1.3cdti. Кога ке пуштиш клима нема да тргнеш. А со потрошња пак контра на снагата е одлична.Сакам да купам пикап половен 2002-2003 г докај 4000-5000е да ми дадете некој совет,кое возило е најекономично за одржавање,и кое има најмала потрошувачка....Дали да биде бензин или дизел дневно од прилика би поминувал максимум 50км.?
На мене ми е потребно за разнесување на храна,да биде поголемо како доблото нешто и нема да биде товарено повеќе од 100кг.Колкава потрошувачка има Opel Combo-то колкаво е од прилика бидејќи неам заприметено вакво возило кај нас во ск?А и планирам да го увезам од Бугарија јас најдов нешто http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11325836063316314&f1=details ми одговара големината но незнам ништо повеќе за ова возило???Можам да ти го препорачам Opel Combo, ама немој да е 1.3cdti. Кога ке пуштиш клима нема да тргнеш. А со потрошња пак контра на снагата е одлична.
А што е турбина знаеш?
Тоа не е прекидач да се исклучува уклучува.
Таа цело време врти и на ниски обртаи не прави доволно пртисок да осетиш големо убрзање (далеку од тоа да нема удел и на ниски обртаи едноставно нема резон за такво нешто). Со зголемување на обртаите се зголемува и уделот на турбината (за да биде појасно турбината е вртена од издувните гасови на моторот) како расте притисокот што го ствара турбината толку поголемо убрзање се добива. Е сеа моторт има одреден момент каде што вртежниот момен се зголемува надоплнето со турбината тој момент е значително поголем. Поради ова луѓето мислат дека им уклучува турбината или им искчучува.
Имав возено вакво добло едно 100.000 километри. Според мене многу добро се покажа иако е 1300 кубика не гледав проблем со снагата напротив бев изненаден како иде. Дефекти со оглед дека беше гланц ново само потрошни делови и ништо друго. А за стабилност тоа чудо едно е на стража се дигаше на три тркала ко југово на аватар кај мене . Заборавив да напоменам дека беше maxi од најголемите.На мене ми е потребно за разнесување на храна,да биде поголемо како доблото нешто и нема да биде товарено повеќе од 100кг.Колкава потрошувачка има Opel Combo-то колкаво е од прилика бидејќи неам заприметено вакво возило кај нас во ск?А и планирам да го увезам од Бугарија јас најдов нешто http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11325836063316314&f1=details ми одговара големината но незнам ништо повеќе за ова возило???
Колкава потрошувачка има, како се движат деловите за доблото?Имав возено вакво добло едно 100.000 километри. Според мене многу добро се покажа иако е 1300 кубика не гледав проблем со снагата напротив бев изненаден како иде. Дефекти со оглед дека беше гланц ново само потрошни делови и ништо друго. А за стабилност тоа чудо едно е на стража се дигаше на три тркала ко југово на аватар кај мене . Заборавив да напоменам дека беше maxi од најголемите.
Во град над 7 не ми се качи со поагресивно возење, Со нормално возење 6.Колкава потрошувачка има, како се движат деловите за доблото?
Doblo и Combo се иста класа...На мене ми е потребно за разнесување на храна,да биде поголемо како доблото нешто и нема да биде товарено повеќе од 100кг.Колкава потрошувачка има Opel Combo-то колкаво е од прилика бидејќи неам заприметено вакво возило кај нас во ск?А и планирам да го увезам од Бугарија јас најдов нешто http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11325836063316314&f1=details ми одговара големината но незнам ништо повеќе за ова возило???