Vlatko_MKD
Хакер
- Член од
- 28 септември 2011
- Мислења
- 12
- Поени од реакции
- 1
Грешка моја... не бев запознаен, мислев дека друга индустрија го склопува Сеат !!! xaxaaГо лажи знакчето...
Грешка моја... не бев запознаен, мислев дека друга индустрија го склопува Сеат !!! xaxaaГо лажи знакчето...
Помина фамата.Тешко да го усвојат следнава година.moze da kaze nekoj do kade e zakonov za vocka od 16 godini i se okol u nego poso neso ko da go snema fala
нема потреба од атести никакви. фурај си како ништо да не е.da da ista kubikaza se samo sto od bt-to e so brzini i e pomokna masinata...
Некој со совет? Сменив масло и филтер на менувачот. Сега во ладново време е повеќе забележително, подолго ми трае додека ја загреам колата, а уште поладно време доаѓа :/Ај и јас едно прашање да поставам...
Опел Астра од 95та (аутоматик менувач) откако прилично ќе се излади (пример рано наутро) многу тешко менува брзини. Без разлика колку додаваш гас ептен тешко оди во втора, а кога веќе ќе префрли те лепи за седиште.
Јас практикувам сабајле (или кога е изладена) да ја возам ептен споро, во прва, онака лизга по пат некои 2 км, и после веќе почнува да префрла втора-трета-итн (откако ќе се згрее).
Прашањето ми е што би можело да биде причината за ова, односно решението?
Тие масла да не не се за аутоматик? Или да не се фалц?Некој со совет? Сменив масло и филтер на менувачот. Сега во ладново време е повеќе забележително, подолго ми трае додека ја загреам колата, а уште поладно време доаѓа :/
Ако така се понаша после промена на масло, а пред тоа била ок најверојатно е маслото. Се менува вискозитетот од кога ќе загрее и доаѓа до некоја нормала каде што е предвидено да работи. Но вискозитетот треба да биде прилагоден и кога не е загреана. Рекламирај ја таму каде што ти смениле маслото. По сервисите да ги видиш малку одблизу што прават ќе се фатиш за глава.Не верувам во ниедното, не сменив сам туку на сервис ја однесов, ваљда си ја знаат работата.
Kaj si go menjal uljeto? Majstor za avtomatski menjaci u Skopjevo neznam ali znam najdobar majstor za Opel koj e, pa ako sakas moes da mu otides. Se naoga u avtokomanda koa ides od Aerodrem po bulevar Srbija cepas samo pravo go proagas nadvoznjakot i pred da vlezes u egejskoto maalo na samata krivina od desna strana ke go vidis servisot, porano se vikase Meto Adzijata sea se vika Prestiz. Od nego podobar majstor za opel nema veruvaj.Не беше подобра пред промената на маслото, односно маслото го сменив со мисла дека ќе го снема проблемот ако сменам масло.
Патем, барам да ме упатите кај некој добар мајстор за автоматски мењачи доколку познавате некој таков во градов (Скопје).