Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
Некако е чудно што и двете коли се со слична километража. Го видов бензинецот, да изгледа супер од надвор, само има некој ситници зафркаваат: кај дизелот воланот е оргинал, а кај бензинецот воланот е тапациран со некој скај или гума повеќе на гума личи (тапациран е највероватно зошто бил мн. излижан) и кај мењачот исто така е тапациран со некоја евтина еко кожа, радиото нема код (газдата вика дека не го прифаќало оргиналниот) аирбегот свети на шал табла, едниот прозор не се затвара до крај бил искршен некој држач/насочувач, централната на 5-тата врата не работи, дисплејот на шал табла од компјутерчето скоро 60-70% е изгорено, 2-та амортизери на 5-та врата се за мењање, решетката напред под браникот е искршена и задниот браник е премногу изгребан, излижани копчиња на шал табла, на предницата има некој балансери, јабучици за менување, позади под заднотот лево седиште појави вода цел тапацир беше мокар (највероватно од краткото возење по дожд) додека седиштата се ок не личат дека има мн. поминато, на вожња изгледа стегнато!
ај и јас да кажам збор два за типот и јас бев кај него некаде јули месец гледав една астра и вака беше ок да речеме од слики коа отидов позади кај штопот беше чукната малце али не зимам од отпад кола :) после тоа доле на пластиката под вратите фалеше едно од тие капачиња што ги кријат оние за дигалка ,исто приметив и браниците беа фарбани и типот ми призна после внатре имаше некои остатоци од лепак и сл со биле лепено по шал табла така да тиња и незнам како успеа да ја продаде колата :))) ..така да убаво кажа дечкото пред мене слабо има добро коли кај тој се им фали нешто .

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
скоро кај сите по плацовиве такви се коливе само што ги средуваат малку.. кола од увоз само од твој човек да земеш или лично ти да идеш да си ја пазариш, од апашиве кај нас тешко да начекаш нешто добро.. :)

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Кај можам да најдам клима фолија .. знам сам да си ја намонтирам .. пошо татко ми работи у б3 дизајн .. лепат постери .. камиони .. и такви ствари .. ми казаа негде у цаир да барам ама не знам каде точно :)

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Кај можам да најдам клима фолија .. знам сам да си ја намонтирам .. пошо татко ми работи у б3 дизајн .. лепат постери .. камиони .. и такви ствари .. ми казаа негде у цаир да барам ама не знам каде точно :)
во чаир ако ти кажале за авто лидер тоа се наоѓа на јаја паша кога идеш од битпазар према чаир од десно му доаѓа една зграда со плави стакла е.. таму нема што нема галантерија за коли.. ваљда е тоа за друго ако знае некој друг нека ти каже .. :)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
во плимонт јави се имаат такви фолии... на должина се продаваат... а и лесно ке се договориш за мала разлика они да ти монтираат...

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
во плимонт јави се имаат такви фолии... на должина се продаваат... а и лесно ке се договориш за мала разлика они да ти монтираат...
Колку е од прилика у Плимонт ??

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
761
Здраво дечки. Купив Фиат Браво од 98 година 16 16v со целосна опрема, каросериски нечепнат и со оригинални 143 000 км.
Ме интересира какви се вашите впечатоци за овој модел и доколку некој од вас има/имал Браво/а, би го замолил да ми посочи на што да внимавам и доколку е можно да ми даде едно кратко review за колата базирано на искуство. Фала однапред.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Здраво дечки. Купив Фиат Браво од 98 година 16 16v со целосна опрема, каросериски нечепнат и со оригинални 143 000 км.
Ме интересира какви се вашите впечатоци за овој модел и доколку некој од вас има/имал Браво/а, би го замолил да ми посочи на што да внимавам и доколку е можно да ми даде едно кратко review за колата базирано на искуство. Фала однапред.
Што пари ја зема ? ако е тајна пиши ПП

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Ситроенот, иако не знам на која основа е “ретро“.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
еее, не е толку лесно, го дополнив мојот коментар во меѓувреме :)
Цитроенот е "ретро' на спачекот,нели демек.. фиат 500 на популарното фиќо, минито на онаа мистер бин што го вози :icon_lol:

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Цитроенот е "ретро' на спачекот
о, сум го пропуштил тоа

--- надополнето ---

да образложам малку околу изборот

прво, не сум возел ниту сум влегол во ниеден од овие автомобили, така да мојата одлука овде е чисто врз основа на фотографии (добро, однадвор и во живо сум ги видел низ “Скопјево“) и новинарски извештаи и тестови; генерално, секогаш предност би дал на возните својства, а тука е прв Мини (или така барем велат), но, пак според новинските текстови, ниту Ситроенот не е воопшто слаб на ова поле - доволно за да пресуди второто најважно нешто - дизајнот, кој немерливо е подобар кај Ситроенот, и однадвор и одвнатре; Фиќото ми се допаѓа, но “Спачекот“ повеќе

Kajgana Shop

На врв Bottom