Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.698
Поени од реакции
288
Ми нудат е270 cdi 2003 годиште, али мислам дека имам негде читано дека моторот има некои проблеми. Некој да не знае подетално кои се и да ме посоветува дали да ја зимам или да бркам 280?

T

Tetro

Гостин
Што е подобро:

• Сеат Толедо 1997-ма бензинец аутоматик.
  • Голф 3 1997-ма дизел
  • Опел Астра 1997-ма дизел.
Фала. :)

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Golf 3 Дизел офкорс.. Сеатот дека е автоматик ќе те изгори од потрошња...Опелот не знам сум слушал разни муабети, мада ако е зачуван јас би го зел, ...

П

Пепси_

Гостин
фиат пунто од 99 - 2000 год 2 илјади еврушки вреден ли е и дали држи вода малце ценкање да се опне ?

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Da mi dade nekoj nekoe mislenje za Skoda octavia ambiente 1.4 mpi .. sho kako e kolicheto .. nadvoreshno mi se svigja .. ama bi sakal da znam i performansi ??

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
фиат пунто од 99 - 2000 год 2 илјади еврушки вреден ли е и дали држи вода малце ценкање да се опне ?
1500-1600 е врвот... сепак 12 години е па нека е и пунто... со лимарија е ист како и застава... дупки овде онде после 15-та година, чврга да му опнам на кров дупка ке остане...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Логично ми е.... а и не ми е логично следново:

Дали колата (бензин/дизел/плин) ВООПШТО троши гориво кога е на моторно кочење?

Значи се спушташ од Водно/Стража, ја ставаш колата во 4/5 брзина и се спушта (работи моторот, не е исклучена колата). Дали ВООПШТО трошпи гориво така?

|Volkswagen|

Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Da mi dade nekoj nekoe mislenje za Skoda octavia ambiente 1.4 mpi .. sho kako e kolicheto .. nadvoreshno mi se svigja .. ama bi sakal da znam i performansi ??
Фактички во основа ти е VW GOLF IV 1.4

75КС...ништо екстравагнтно. Очекувај да троши од 8-10л градска.

--- надополнето ---

Значи се спушташ од Водно/Стража, ја ставаш колата во 4/5 брзина и се спушта (работи моторот, не е исклучена колата). Дали ВООПШТО трошпи гориво така?
Да де бордот кажува 0.0l/100km ама по сама логика неможи да не троши воопшто (како би работел инаку).

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718

е па на што работи тогаш? на батерии? ај размисли што праша воопшто сега... минимално но троши... за да работи нели мора да троши нешто...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
е па на што работи тогаш? на батерии? ај размисли што праша воопшто сега... минимално но троши... за да работи нели мора да троши нешто...
И јас милам дека МИНИМАЛНО троши (дури и помалку од кога е во лер) ама има и друга логика...
Нели колата е веќе улетана, да речеме во 4та ја спушташ од Стража (пример) и има 3000 обртаи.... значи улетана е, врти моторот и сеа “по некоја логика“ чим веќе врти не и е потребно гориво (барем за спуштањето)....

Ми дојде ова на памет, па викам да си прашам :)

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
А како работи (брм,брм)без да има експлозии во цилиндри?
Троши, ама малку смеша од гориво и воздух!

|Volkswagen|

Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Mногу е глупаво со тоа во брзина 0.0l/100km, стави ја во лер (1.9TDI пример) и покажува 0.6l/h

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
А како работи (брм,брм)без да има експлозии во цилиндри?
Троши, ама малку смеша од гориво и воздух!
Брм,брм по инерција од самиот мотор зашто веќе си улетан?

Mногу е глупаво со тоа во брзина 0.0l/100km, стави ја во лер (1.9TDI пример) и покажува 0.6l/h
Ете видиш :)

А и парното се лади ако ти е пуштена во брзина (подолго време) т.е. дува ладно како да не е загреана колата, без разлика што си поминал 100 км пред тоа :)

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Како можи да не троши, испразни го резервоарот и пробај запали дали ќе работи, исто ти е тоа, не работи моторот на воздух.

Бордот не може да покаже зошто мноогу мала е потрошувачката и не мери.

Или пак пробај на Стража пред удолница, испразниго резервоарот и спушти се надолу пробај да запалиш и стави ја во 5 та дали ќе работи. Не зборувајте глупости како може да не троши гориво.

Kajgana Shop

На врв Bottom