1500-1600 е врвот... сепак 12 години е па нека е и пунто... со лимарија е ист како и застава... дупки овде онде после 15-та година, чврга да му опнам на кров дупка ке остане...фиат пунто од 99 - 2000 год 2 илјади еврушки вреден ли е и дали држи вода малце ценкање да се опне ?
Фактички во основа ти е VW GOLF IV 1.4Da mi dade nekoj nekoe mislenje za Skoda octavia ambiente 1.4 mpi .. sho kako e kolicheto .. nadvoreshno mi se svigja .. ama bi sakal da znam i performansi ??
Да де бордот кажува 0.0l/100km ама по сама логика неможи да не троши воопшто (како би работел инаку).Логично ми е.... а и не ми е логично следново:
Дали колата (бензин/дизел/плин) ВООПШТО троши гориво кога е на моторно кочење?
Значи се спушташ од Водно/Стража, ја ставаш колата во 4/5 брзина и се спушта (работи моторот, не е исклучена колата). Дали ВООПШТО трошпи гориво така?
е па на што работи тогаш? на батерии? ај размисли што праша воопшто сега... минимално но троши... за да работи нели мора да троши нешто...Логично ми е.... а и не ми е логично следново:
Дали колата (бензин/дизел/плин) ВООПШТО троши гориво кога е на моторно кочење?
Значи се спушташ од Водно/Стража, ја ставаш колата во 4/5 брзина и се спушта (работи моторот, не е исклучена колата). Дали ВООПШТО трошпи гориво така?
И јас милам дека МИНИМАЛНО троши (дури и помалку од кога е во лер) ама има и друга логика...е па на што работи тогаш? на батерии? ај размисли што праша воопшто сега... минимално но троши... за да работи нели мора да троши нешто...
Брм,брм по инерција од самиот мотор зашто веќе си улетан?А како работи (брм,брм)без да има експлозии во цилиндри?
Троши, ама малку смеша од гориво и воздух!
Ете видишMногу е глупаво со тоа во брзина 0.0l/100km, стави ја во лер (1.9TDI пример) и покажува 0.6l/h