Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
26 октомври 2016
Мислења
1.978
Поени од реакции
1.454
Kazete majstor od Skopje za mercedes avtomatik,ostana zaglaven vo vtora brzina. Dolno lisice majstor naprekar brada ne zavrsi rabota
 
Член од
2 декември 2020
Мислења
72
Поени од реакции
58
Kazete majstor od Skopje za mercedes avtomatik,ostana zaglaven vo vtora brzina. Dolno lisice majstor naprekar brada ne zavrsi rabota
Druze moj rodnina i drug kolega go nosat vo Usje.
Majstorot se vika Marjan
Mnogu se zadovolni
I dvajcata imaat Mercedesi
Probaj tamu
Автоматски споено мислење:

Mobil 5w30 i 5w40 koristam 11 godini. Smenvam 3 pati maslo godisno i stalno klavam samo mobil. Na site 9 koli so gi smenav samo to maslo go stavam i dosega sum nemal nikakov problem. Nekogas zemam od MK nekogas mi pusta bratmi od Germania nekogas zemam od grcia i razlika nevidov apsolutna nikakva. Na skodata so ja vozev stalno doturav po 700 grama na 8000km kupeno masloto od razlicna drzava. Imav tureno Shel i kastrol na skodilako malce pobrzo mi go trosese i prodolziv pak so mobil.
@goodfellas
Na sal tabla stoj 90 stepeni ali temperaturata odi do 100 stepeni a na ugornici mozi i do 105-107 stepeni. Na obd diagnostika kazva najtocno. Na ovie zestini normalno e da bidi zezok motorot.
Fala na detalen odgovor i na konkretna sporedba. Od razlicni drzavi a sepak ist kvalitet. Togas da ne akam do Grcija.
 
Последно уредено:

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.597
Поени од реакции
2.104
Многу одамна еден пријател имаше такси компанија со Пежо 306 седан-дизел, и успеа да пронајде мајстор кој му ги модификуваше осовините. Ги обработувал со струг , така што внатре се убацувале подебели лагери,а не од тие танки игличести. Како што повеќе незнам и тешко е да дознам , бидејќи човекот(многу познат во Кичево и ширум ) претрпе мозочен удар, има проблем со зборувањето и со памтењето9 буквално се учи како дете да зборува.....нешто памти, нешто не)

ПС:Жељко Митровиќ кога дознал што му се случило со мозочниот, одма му купил А7...и плус некои други работи. Душа дава за тој човек Жељко

Знам за кој човек се работи...тоа 306 ките ко се појавија низ Кичево јас детуле бев...турбото кога се слушаше се чудевме зошто така брчи колата, хаха. Дотогаш кола дизел голф 2-ка имавме само видено.

Шала на страна 306-ка со таков мотор се прави да оди страшно, не тежат многу а и тој мотор е таков, трпи многу малтретирање. Со промена на турбина и интеркулер лесно се иде до 180 + коњи.

 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom