- Член од
- 27 декември 2022
- Мислења
- 26
- Поени од реакции
- 6
Castrol koristam i slusam deka se dobri za 1.9Масло за Голф 5, 1.9 тди? 5-40. Некој да препорача?
Castrol koristam i slusam deka se dobri za 1.9Масло за Голф 5, 1.9 тди? 5-40. Некој да препорача?
Масло за Голф 5, 1.9 тди? 5-40. Некој да препорача?
Ne vrti levo.Кога правам маневра, и ќе свртам "полн" лево и тргнам да се движам осеќам вибрации на воланот
Чаре?
Ам да го еба на кружниот как?Ne vrti levo.
Samo pravo haha. Inace bolje napisi sto kola e...Ам да го еба на кружниот как?
Мондео 5ка, 2016 година 2.0 тдциSamo pravo haha. Inace bolje napisi sto kola e...
Да не е до зимските гуми, кај мене е така само кон десно фаќа во наткрилото, а по димензија се (ова е најефтина варијанта), за поскапиот проблем... Дали има некој звук и дали сецнува на момент кога е во возење и вртиш до крај.Мондео 5ка, 2016 година 2.0 тдци
Кај мене на форд куга 2010 испаднаКога правам маневра, и ќе свртам "полн" лево и тргнам да се движам осеќам вибрации на воланот
Чаре?
Нов зглоб да ти ставатКога правам маневра, и ќе свртам "полн" лево и тргнам да се движам осеќам вибрации на воланот
Чаре?
Крива или лошо изедена гума , буфер на десен амортизер , десна вилушка има луфт , зглобови на десно тркало … Било кое од ова може да биде … Ќе го бараш проблемот десно бидејќи кога одиш лево нели тежината се префрла десно …Кога правам маневра, и ќе свртам "полн" лево и тргнам да се движам осеќам вибрации на воланот
Чаре?
Не верувам дека ќе е до гумите веќе со месеци ги возам бев до Полска со нив и назад без проблем никаков ова последниве 2-3 дена се дешава.Да не е до зимските гуми, кај мене е така само кон десно фаќа во наткрилото, а по димензија се (ова е најефтина варијанта), за поскапиот проблем... Дали има некој звук и дали сецнува на момент кога е во возење и вртиш до крај.
Баш ќе ја носам кај моите на канал да се спуштам да видам дали се дешава нешто посебно на десната страна.Крива или лошо изедена гума , буфер на десен амортизер , десна вилушка има луфт , зглобови на десно тркало … Било кое од ова може да биде … Ќе го бараш проблемот десно бидејќи кога одиш лево нели тежината се префрла десно …
Odamna ova ne e od sega:Не верувам дека ќе е до гумите веќе со месеци ги возам бев до Полска со нив и назад без проблем никаков ова последниве 2-3 дена се дешава.
Хмм интересно, работава кај мене е што у возење има 0 вибрации, него кога сум статичен или на излез од гаража треба да свртам пун лево, значи минимална брзина тогаш се осеќа вака е топ стабилен нит тресе нит ништо. Али ќе ги ѕирнам викендов и онака ќе се спуштам под колата не е фрка. Фала ти за препоракава у секој случајOdamna ova ne e od sega:
Mazda 3 hatchback 2006 1.5 benzin (ne deka ovie raboti ti vlijaat ama ete da ne se najde nekoj da prasa)
Pri kocenje volanot stalno mi tresese sigurno poveke od godina dena taka vozev zasto majstorite eh ne bilo toa ajde ova da probame
smeneti nekoi si cauri ili sto ima tamu, buferi, zglobovi, duri i diskovite gi smeniv neli deka na kocenje samo volanot tresel (i toa na pogolema brzina poveke se osekase, sreka ne vozev poveke od 120-130 ni togas)
Sto se vika bukvalno cela prednica nova imase kolata, smeniv gumi se iscezna.
Sakav da kazam gumite ne bi gi isfrlil taka lesno, ne deka sigurno e toa ama vredi da poglednes
Ако користиш Castrol купен од ЕУ ок ама ако е од тука тогаш користиш фалсификат да знаеш.Од оние информации што јас ги имам за маслата оригинални се Repsol од Макпетрол,Motul француското,Kroon холандското во Оптикоп,Ina Delta хрватското,Adeco српското и уште некои не толку популарни брендови што не се на удар за фалсификување.Castrol koristam i slusam deka se dobri za 1.9