Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.029
Поени од реакции
5.706
Те видел таков, не разбираш јазик па не можеш да го пријавиш, за греота и си рекол ајде да земам некое евро плус! :pos:
Ако, ние неуките се снаоѓаме како што знаеме, туку вие учените како се снаоѓате?
Ако пресметаш горивото и патните трошкови од Македонија за Швабијата, се разбира ако знаеш, ќе видиш дека сепак сум зашпарал некое евро, нели?

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
150 евра кошта и ако не ти даде Tüv Plakette

И да лажеш не те бидува!
Ne znam sho te cudi, sekade go ima ova. I ovdeka znam lugje sho ova go imat napraveno dodeka kolite im bea vo Romanija za da moze da gi vratat nazad.
Interesno e sto lugjeto mislat uspeale i pominale tehnicki bez da ja nosat kolata, ali u princip pravenjeto tehnicki pregled ako pravilno napraven moze da im spasi zivot bidejki mnogu raboti moze da se otkrijat, pogotovo se sto e pod kola kad sto ne mozime da vidime bez digalka.

Ima i takvi koi se kazneti bas radi ova. Eve eden primer:

Recent cases of MOT fraud
The DVSA investigated Thornton-Granville of Mitcham, following a complaint about an MOT conducted on a vehicle in a shocking state of disrepair by member of the public.

An inspection of the vehicle revealed 21 faults, including missing brake pads and missing anti-roll bar.

Corrosion on the car was so severe that the security of the body to the chassis was reduced by more than 50 per cent, critically endangering the driver in any impact scenario.

When presented with DVSA’s evidence the tester admitted and subsequently pleaded guilty to issuing 152 fraudulent MOT pass certificates at City of London Magistrates Court in March.

He was sentenced to 18 months imprisonment for the charges, suspended for two years on the condition he completes 240 hours unpaid work within that period and ordered to pay a contribution towards prosecution costs of £5,000.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.862
Поени од реакции
8.425
Ако, ние неуките се снаоѓаме како што знаеме, туку вие учените како се снаоѓате?
Ако пресметаш горивото и патните трошкови од Македонија за Швабијата, се разбира ако знаеш, ќе видиш дека сепак сум зашпарал некое евро, нели?
За 150 евра си можел да го јадеш германскиот и тоа немиен. 150 евра во Германија се заработуваат за 5 часа работа. Многу си се снашол, ашколсун.

Иначе комшиите можат да те пријават пошто си личи колата која не може да помине на технички.

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.029
Поени од реакции
5.706
За 150 евра си можел да го јадеш германскиот и тоа немиен. 150 евра во Германија се заработуваат за 5 часа работа. Многу си се снашол, ашколсун.

Иначе комшиите можат да те пријават пошто си личи колата која не може да помине на технички.
Јас тие 150 евра ги заработувам за 2 часа... автомобилот беше во Македонија... знам дека има кодоши колку сакаш...

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.862
Поени од реакции
8.425
Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.029
Поени од реакции
5.706
Тоа е ако земеш полно работно време од 167 часа месечно...
Кога работиш приватно не испаѓа баш така математиката

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.862
Поени од реакции
8.425
Ne znam sho te cudi, sekade go ima ova. I ovdeka znam lugje sho ova go imat napraveno dodeka kolite im bea vo Romanija za da moze da gi vratat nazad.
Interesno e sto lugjeto mislat uspeale i pominale tehnicki bez da ja nosat kolata, ali u princip pravenjeto tehnicki pregled ako pravilno napraven moze da im spasi zivot bidejki mnogu raboti moze da se otkrijat, pogotovo se sto e pod kola kad sto ne mozime da vidime bez digalka.

Ima i takvi koi se kazneti bas radi ova. Eve eden primer:

Recent cases of MOT fraud
The DVSA investigated Thornton-Granville of Mitcham, following a complaint about an MOT conducted on a vehicle in a shocking state of disrepair by member of the public.

An inspection of the vehicle revealed 21 faults, including missing brake pads and missing anti-roll bar.

Corrosion on the car was so severe that the security of the body to the chassis was reduced by more than 50 per cent, critically endangering the driver in any impact scenario.

When presented with DVSA’s evidence the tester admitted and subsequently pleaded guilty to issuing 152 fraudulent MOT pass certificates at City of London Magistrates Court in March.

He was sentenced to 18 months imprisonment for the charges, suspended for two years on the condition he completes 240 hours unpaid work within that period and ordered to pay a contribution towards prosecution costs of £5,000.
За Англија се знае дека е башибозук. Дури и јавно се фалат дека вадат DPF филтери и ги минуваат на технички преглед. Иди направи го тоа во Германија, ќе лежиш дефинитивно во затвор за укривање и неплаќање на CO2 данок.

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
За Англија се знае дека е башибозук. Дури и јавно се фалат дека вадат DPF филтери и ги минуваат на технички преглед. Иди направи го тоа во Германија, ќе лежиш дефинитивно во затвор за укривање и неплаќање на CO2 данок.
Garant i u Germanija go pravat samo tebe ne ti kazuvaat :D

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.862
Поени од реакции
8.425
Garant i u Germanija go pravat samo tebe ne ti kazuvaat :D
Сигурно. Пробај да не платиш данок во Германија па ќе видиш со кој си имаш работа. (y)
Автоматски споено мислење:

Прашајте ги тие „блгарчета“ што носев од швабијата во блгарија, ги замачкуваат и им ги продаваат на нашиве овде како нови...
Тоа е главна причина зашто ги купуваат блгарчетата колите од Германија за пониска цена пошто од тие причини тие коли не можат да се регистрираат во Германија.

Пример 10 години стара кола со запушен DPF филтер не минува на технички. Чистење на филтерот е најмалку 1000 евра а колата со таа километража вреди 2000 евра. Па така швабо ја шитка за извоз и продава на блгарчетата. Од тука блгарчетата го чистат филтерот во Бугарија за многу поефтини пари или цел го вадат и колата ја шиткаат за 5000 евра.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.997
Поени од реакции
5.611
Масло за Голф 5, 1.9 тди? 5-40. Некој да препорача?

Kajgana Shop

На врв Bottom