Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
мислам дека имаше и кај чичко стоилко во гтц... не сум сигурен...

--- надополнето ---

овакви проблеми се појавуваат во принцип после 3-4 години на поевтините коли. бидејки матизите се ниска класа на возила (во цена) колку пари толку музика се вика, па според тоа и толку е употребено за заштита од прашини и ѓубре да влезе во механизмите и ...............................................................

Фала :smir: Да видам за тоа со сестра ми нејзина е колата,а за продавање незнам женско ко женско се научи на нејзе :pos2:

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Што мислите за Rover 420 tdi ? мислам дека истиот мотор е од BMW што се вградуваше на роверите

за 1900-2000 евра мислам дека колава вреди пред се ради внатрешноста

Вреди ли да се купи ? мене ми прави мерак, го немам видено во "живо"

http://www.pazar3.mk/ViewItem.aspx?itemId=950557

Луѓе дајте некое мислење за колава

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам Ibiza 1955 1.4 бензин.

Може ли таа да се чипува, дали може кај нас во Македонија и ако може, дали тоа може да се направи по салониве на SEAT и која цена би било?

Ако не, каде и која цена?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Имам Ibiza 1955 1.4 бензин.
Ова олдтајмер бе? Во 1955 единствените чипови беа за покер :pos:

Сватив дека е 1995 :) Можиш да ја чипуваш ако е EFI моделот со компјутер. Во Сеат гарант нема да ти ја чипуваат, ќе треба да одиш по тјунинг сервиси. Има неколку низ Скопје. Е сеа колку би те фатило... 300-400 евра некоја груба проценка.

--- надополнето ---

Луѓе дајте некое мислење за колава
Моторот е од BMW 2.0 што го вградуваа во 320/520 d сериите. Е сеа остатокот е англиска изработка, внатре е доста пријатен и опремен. Ретко кој е без клима.

Конкретно за овај примерок, внатре изгледа доста солидно. Незнам дали чука/тропа нешто кога го возиш, и каков е моторот... шасиски е добар, и ако е моторот како што треба, не е многу пари.

п.с. за пумпата ич да не се плашиш... или работи или не работи. А и не откажува така преку ноќ, така да поголем дел од коментарите за дизелите се од типот АКО ти се расипи Е ТОГАШ...
Ами ако ти ја запалат на паркинг?

Дизајн ентериер и екстериер лудило.Прескапо одржување а и ако е дизел да знаеш дека бош пупма не ти бега да смениш.
шо ќе му одржуваш? Масло/филтер стандардна процедура. А деловите за подвозје гарант не се скапи колку за Рено.

Член од
17 јули 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
Nema potreba ,najdov ima u Bugarija ,kustendil i Blagoevgrad ,fala u sekoj slucaj ,Imalo i u tetovo samo ne mi se ide sea.

Член од
1 октомври 2010
Мислења
29
Поени од реакции
0
[/COLOR]Ajde koj znae neka odovori pls...
Dali znae nekoj kako se podesuva elektrosnki sauh na citroen ax..

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Му влегува ли на некој мачку во мотор? Некој сличен проблем и решение?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Да, многу често знаеа да се напикаат мачки во моторот на Нивата додека ја имав... Еднаш и си однесов дома маче од факултет.

Одат по топлината на моторот, тоа е нештото што ги привлекува.

Решение: паркирај ја колата подалеку од контејнерите.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Во двор бе, влегуваат лом влакна се прај внатре и едно кабелче беше оголено, упм

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Уште имам остаоци под хауба од мачка.:pos2:

--- надополнето ---

шо ќе му одржуваш? Масло/филтер стандардна процедура. А деловите за подвозје гарант не се скапи колку за Рено.
Па тука се некаде.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.725
Поени од реакции
895
Стави куче во моторот :pos2:

Абе, влегуваат особено кај колите што имаат заштитна пластика одоздола. Ехе, имам шетано така мачиња колку да сакаш. Трагедијата да биде поголема ко за инает уште толку се пикаат внатре и не сакаат да излезат.

Член од
15 март 2010
Мислења
51
Поени од реакции
2
haha šo ti e tebe drugar, si slušnal nešto za boš pumpa pa prodavaš finti, kako može toa mora da menjavaš boš pumpa (ne ti bega) ALOOOO šo zborueš se slušaš li ti
taka e voa mislite boš i gotovo
kupuvaš dizel i odma boš pumpa menjavaš 1000 evra c c c c nepismen narod

inaku za roverot nemozam mnogu da ti kazam, imam slušano deka dizelite se od BMW a benzincite najčesto se od HONDA zatoa imaa od 1.4 105hp
Дизајн ентериер и екстериер лудило.Прескапо одржување а и ако е дизел да знаеш дека бош пупма не ти бега да смениш.

Kajgana Shop

На врв Bottom