Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.853
Поени од реакции
8.394
па зошто живееш ко егеец со астриче старо 10 години. Еднаш се живее, купи си ламбо и уживај во животот.
Врска немаш од животот ти како се ужива. :pos:

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
Шкода Јети (бела). И одиш да ти изработат налепници (Букви), ПОЛИЦИ и рафтови.

шала на страна, колку км поминуваш годишно, дали возиш на отворено, преферираш дизел или бенз.
Дај повеќе инфо.
И заборавив, дали имаш прв пик, од овие модели.
Околу 20к до 25к годишно возам.
Сакам СУВ бидејќи ми треба и прегледност и место за носење а и комфорт барем минимално, бидејќи после саат возење газот ми се укочува :)
Најдов 2008 дизел 103к км за 9000€ од гаража.
Во Франција е океј оваа цена.
Не сакам нова кола бидејќи ќе изгуби многу на цена после 5 години а и со електричниве глупави закони не знам никогаш што може да измислат ново.
Плус нова кола, жена ми кога ќе ја вози, многу стресно би ми било ;)

Член од
15 јануари 2020
Мислења
599
Поени од реакции
1.983
Сакам СУВ бидејќи ми треба и прегледност и место за носење а и комфорт барем минимално, бидејќи после саат возење газот ми се укочува :)
Не сакам нова кола бидејќи ќе изгуби многу на цена после 5 години а и со електричниве глупави закони не знам никогаш што може да измислат ново.
Како бе кола од 2008 со 103к.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.613
Поени од реакции
5.314
2008 103к и 9000€ идат у иста реченица само ако збориме за Пежо 2008 не за година на производство :)
Автоматски споено мислење:

Ако бараш место за носење незнам колку СУВ, а поготово 2008 е правиот модел за тебе.

чим викаш дека бараш да има багажен простор јас би погледнал караван а не СУВ

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
2008 103к и 9000€ идат у иста реченица само ако збориме за Пежо 2008 не за година на производство :)
Автоматски споено мислење:

Ако бараш место за носење незнам колку СУВ, а поготово 2008 е правиот модел за тебе.

чим викаш дека бараш да има багажен простор јас би погледнал караван а не СУВ
Заборавив да пишам Пежо 2008 од 2015 година, 103к
Имам караван, шкода октавија која е автоматик и која сакам на жена ми да ја оставам да ја вози за да не ми ја чепка 2008цата.
Пежо никогаш не сум имал, имав Рено Каџар ама не бев нешто импресиониран.
Одам оваа недела да ја видам и пробам 2008цата дали ќе ми се допадне.
Плус фирмата која ја продава е блиску до работата, така да ако има нешто ќе биде поблизу за да се поправи, бидејќи нудат и гаранција од 1 година која сакам да ја земам на минимум 2 години.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
361
Поени од реакции
609
Заборавив да пишам Пежо 2008 од 2015 година, 103к
Имам караван, шкода октавија која е автоматик и која сакам на жена ми да ја оставам да ја вози за да не ми ја чепка 2008цата.
Пежо никогаш не сум имал, имав Рено Каџар ама не бев нешто импресиониран.
Одам оваа недела да ја видам и пробам 2008цата дали ќе ми се допадне.
Плус фирмата која ја продава е блиску до работата, така да ако има нешто ќе биде поблизу за да се поправи, бидејќи нудат и гаранција од 1 година која сакам да ја земам на минимум 2 години.
Samo odbegni go 1.5hdi motorot, ,,ima maka,, so lanceto na bregasta. Gledaj gi pokazanite i dokazani 1.6hdi ili 2.0hdi //bez lanec se// ,,nema zima,, za ovie motori.
Vo globala 2008cata e ,,potesna,, od 308cata i od 3008cata koja e kako SW //karavan// na 308cata //vsusnost istata sasija, samo ,,visoka verzija,, t.e. druga visina na kola SUV//. Sepak 2008 e serija 2 //pomala// na Pezo, no ako ,,ti legne,, nema da pogresis.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Кој врши апдејт на софтвер за Сузуки Балено 2017 освен миркат и колку би чинело? На најновите верзии на софтверите се овозможува андроид ауто и уште некои ситници што ми се потребни. По нет што гледав може и сам да се направи со УСБ, ама не ми се ризикува.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
Samo odbegni go 1.5hdi motorot, ,,ima maka,, so lanceto na bregasta. Gledaj gi pokazanite i dokazani 1.6hdi ili 2.0hdi //bez lanec se// ,,nema zima,, za ovie motori.
Vo globala 2008cata e ,,potesna,, od 308cata i od 3008cata koja e kako SW //karavan// na 308cata //vsusnost istata sasija, samo ,,visoka verzija,, t.e. druga visina na kola SUV//. Sepak 2008 e serija 2 //pomala// na Pezo, no ako ,,ti legne,, nema da pogresis.
Фала Стерн. Гледав за моторите, исто пишува како што и кажа самиот.

Ќе ја ѕирнам оваа недела и ќе одлучам дали ќе биде овој модел или друго.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.853
Поени од реакции
8.394
Кој врши апдејт на софтвер за Сузуки Балено 2017 освен миркат и колку би чинело? На најновите верзии на софтверите се овозможува андроид ауто и уште некои ситници што ми се потребни. По нет што гледав може и сам да се направи со УСБ, ама не ми се ризикува.
Апдејт на софтвери на кола треба да се избегнува ако сакаш да си ја имаш подолго колата.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
361
Поени од реакции
609
Mene kako ,,me uchea,,. Update na software samo dokolku ,,ima maka,, a vo novata verzija neshtoto e podobreno t.e. makata e nadminata. Primer plus t.e. minus na touch ekranot za ventilator ne e dobar, a istiot ,,e resen,, vo ponovata verzija, togash da se updateira.
Zaklucno, da se izvrsi samo ako update na software e neophoden.
Nikogas ne bi dal na bilo kogo //ili jas samiot// da mi stavi usb so software vo portot sem na ovlasten servis. Ako ,,neshto zgresat,, potoa oni samite neka ispravaat.

Karti t.e. mapi za navi e druga rabota t.e. nema rizik. Pezo //sigurno i site drugi proizvoditeli// ima moznost samiot od oficijalen sajt da gi prevzemes poslednite mapi i samiot da gi updatiras so usb stick.
Jas na 60+ godini go storiv toa, bez problem za polovina cas, sledejki go ,,upatsvoto vo pdf,, od Peugeot. Sozdadov account na MyPeugeot spored broj na sasija i se dobiv na email, kako i ,,aktivaciski kod,, //zadolzitelen// koj go napisav pri izvrsuvanje na update.
Eve kako bese pred update, kako otposle konkretno za Smokvica, kako i mnogu drugi ,,novi patista,,.
Screenshot_20241104-093415_Gallery.jpg
Screenshot_20241104-093426_Gallery.jpg
Dodeka se odvivase updating
Screenshot_20241104-093643_Gallery.jpg

Zaklucno, pojdi vo ovlasten servis. Update na software ,,ne e igracka,,. Mapi updatiraj samiot ili kade bilo, rizik nema.

Член од
31 октомври 2024
Мислења
13
Поени од реакции
7
Pozdrav na decko mi pred 2-3 dena kolava samo vo 5ta od 80kmh do 100kmh kolava zatresuva samo koga go stiska pedaloto za gas posle 100kmh nema tresenje sto moze da e ??

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Malo e pezoto i e samo 4.1m u dolzina so 360l mesto za bagaz. Ako sakas komfort ti treba pogolemo vozilo. Oktavijata garant e pokomfortna. Ako sakas prostor i komfort zemi si skoda superb karavan :D

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.267
Поени од реакции
15.380
Ne e do toa ima probuvano sekako i pak e istoto nosena e vo servis meneto e lev lager preden lev zglob vnatresen i nadvoresen i pak istoto go pravi
ако е дизел можно е да е почеток на пролупување на двомасниот замаец

Kajgana Shop

На врв Bottom