- Член од
- 11 април 2012
- Мислења
- 4.641
- Поени од реакции
- 5.355
Да еве пример во Шведска можам да му најдам многу возила кои се по 5-6 години стари и се со таа километража. Пример колега мој вози Волво џц70 од 2013 и има поминато 170000Размисли уште еднаш дали е паметно да биде DSG аутоматик со "реални" 160 000 километри.
Тука голем дел од колите поминуваат помеѓу 15к и 20к годишно
Да јасно ми е дека пример германија е друго ама 30к годишно е сосем реална километража, ако ме прашаш мене.
Е сеа да пишеше 2010 со таа километража и јас немаше да верувам
Автоматски споено мислење:
Да да тука пакетите за комплетно перење (хемиско во внатрешноста) со полирање и восок за надворешниот дел се околу 3000сек (300 евра), и тоа мислев да го земам сега пример, а керамика здравје на лето кога секако ќе дојдев во мкд и мислев таму да удрам (или кај Даме ако уште работи во Ново Лисиче или ќе барав совет тука)Taa belata prasina e najverojatno od solta sto stavaat na pat i ne e ubavo da stoi na kola. Inace veruvam cenite u Geterborg se slicni ko u Anglija taka da za perenje ili vosok sigurno e okej. Poliranje masinsko e poskapo, kaj mene e okolu 300 funti. Keramicka zastita zavisi kade ali prosek e od 400 do 1200funti tie najeftinite.
Ja preferiram sam da ja peram od pricina sto site peralni voopsto ne pazat i koga i da ja odnesev stalno imav novi grebanici pogotovo vnatre na high gloss trim, bidejki so isti krpi minat 500koli deneska, baska ja pominuvaat za 5 minuti i pola ne e isprana.
Ne sum probal od ovie sto praat full valet doma, oni obicno ubavo rabotat i povekje paznja obrnuvaat bidejki ima razlicni paketi, nekoi paketi vklucuvaat 4-6 saati cistenje, perenje poliranje itn.
Kaj mene e 8 godini stara i ima golema kilometraza(ko za anglija) i zatoa mnogu ne se zamaram.
Inace stom se raboti za nova kola togas valjda vredi i keramicka zastita ili pa poliranje i stavanje prozirna folija(paint protection film), mada vidi cenite kako se za ovie.
Иначе јас ја перам на овие пералниве што се за сам да си ја испереш ама последниве месец дена ја немав перено зашто ептен во минус отидоа температуриве. Со тоа белиот слој што веројатно беше од солта беше 2-3 дена само среќа падна дожд па го исчисти
Последно уредено: