Не ми е гаражирана, значи изложена на секакво влијание (што и не е така проблематично со оглед на тоа што Гетеборг е поврнежлив од Англија и Холандија заедно)
Реално сега со студот и снеговите што ја возев едноставно цела фати како бела прашина и тоа малку ме натера да размислам за некоја заштита, ама пример денес дожд и како нова е
Иако од надворешна страна не сум некоја педантерија за внатре се трудам колку можам нема јадење во кола нема чипсови нема пушење, ама па од друга страна во ѓепек возам самојед
Али може да помине со едно внатрешно хемиско на година две , и може едно полирање да се стави или восок на лето не мора одма сега секако е 3 месеци како излезе од салон
А возењето ми е еднаш неделно за шопинг до продавница и другото е за викенди кога се шета надвор од град (последниве два викенди ми беа околу 1600км само автопат) чисто за пример каде се вози зашто некои и тоа праша
Taa belata prasina e najverojatno od solta sto stavaat na pat i ne e ubavo da stoi na kola. Inace veruvam cenite u Geterborg se slicni ko u Anglija taka da za perenje ili vosok sigurno e okej. Poliranje masinsko e poskapo, kaj mene e okolu 300 funti. Keramicka zastita zavisi kade ali prosek e od 400 do 1200funti tie najeftinite.
Ja preferiram sam da ja peram od pricina sto site peralni voopsto ne pazat i koga i da ja odnesev stalno imav novi grebanici pogotovo vnatre na high gloss trim, bidejki so isti krpi minat 500koli deneska, baska ja pominuvaat za 5 minuti i pola ne e isprana.
Ne sum probal od ovie sto praat full valet doma, oni obicno ubavo rabotat i povekje paznja obrnuvaat bidejki ima razlicni paketi, nekoi paketi vklucuvaat 4-6 saati cistenje, perenje poliranje itn.
Kaj mene e 8 godini stara i ima golema kilometraza(ko za anglija) i zatoa mnogu ne se zamaram.
Inace stom se raboti za nova kola togas valjda vredi i keramicka zastita ili pa poliranje i stavanje prozirna folija(paint protection film), mada vidi cenite kako se za ovie.