Dzish
unlike any other...
- Член од
- 15 февруари 2007
- Мислења
- 13.994
- Поени од реакции
- 2.689
Ако положиш на 18 се 3...2 години колку што знам јас... или 3 беа?
Ако положиш на 18 се 3...2 години колку што знам јас... или 3 беа?
аха... значи со наполнети 21 година возраст.... а што ако положиш на 20 години? пак ти важи “задржувањето од беснотилак“ до 21 или тогаш се гледаат тие 2 години?Ако положиш на 18 се 3...
Значи законот е вака: возач што нема двегодишно искуство со управување на моторно возило и наполнето 21 година е почетник. Така да... ако положиш на 18 ти требаат 3 години дур да напрајш 21 за да излезиш од почетниците. Ако положиш неколку години покасно, ти требаат 2 години искуство. Појасно?аха... значи со наполнети 21 година возраст.... а што ако положиш на 20 години? пак ти важи “задржувањето од беснотилак“ до 21 или тогаш се гледаат тие 2 години?
јап... јас мислев дека е општо 2 години за сите.. сум го испуштил моментот за возраста до 21 затоа ме збуни...Значи законот е вака: возач што нема двегодишно искуство со управување на моторно возило и наполнето 21 година е почетник. Така да... ако положиш на 18 ти требаат 3 години дур да напрајш 21 за да излезиш од почетниците. Ако положиш неколку години покасно, ти требаат 2 години искуство. Појасно?
Значи законот е вака: возач што нема двегодишно искуство со управување на моторно возило и наполнето 21 година е почетник. Така да... ако положиш на 18 ти требаат 3 години дур да напрајш 21 за да излезиш од почетниците. Ако положиш неколку години покасно, ти требаат 2 години искуство. Појасно?
a da si jadat usite veke so tie nivni glupi zakoni... 2 malce se pa ajde sega uste edna..Ако положиш на 18 се 3...
чек сегаЗначи законот е вака: возач што нема двегодишно искуство со управување на моторно возило и наполнето 21 година е почетник. Така да... ако положиш на 18 ти требаат 3 години дур да напрајш 21 за да излезиш од почетниците. Ако положиш неколку години покасно, ти требаат 2 години искуство. Појасно?
Ако положиш на 19 ќе бидиш 2 години почетник бидејќи ќе направиш 21 година и ќе направиш 2 години искуство. Што значи, се натаму е две години почетник (ако сакаш на 60 положи), само нестрпливковците што полагаат на 18 се почетници 3 години.чек сега
а ако положиш на 25 или на 34??? 2 месеци ќе бидиш почетник или пак исто (2 год) :salut:
Од првото донесување на законот така беше правилото, ама никој не знае(ше).a da si jadat usite veke so tie nivni glupi zakoni... 2 malce se pa ajde sega uste edna..
Daewoo NubiraКолку си сигурен за ова? Мене за мерцедесот ми рекоа дека околу 13.000 ќе ме фати за 2400 кубици и 70 кс. Викаш дека 15.000 ќе биди за 200 кс?
.
Јас моментално полагам и уште одам на теоретска настава.Што да ти кажам освен тоа дека е само за пари.Има предавачи кои собираат група од 10-20души и и вршат предавања односно им ја раскажуваат книгата која тие ја добиваат од инструкторот.Како оди процедурата за добивање на возачка дозвола за Б - категорија , бидејќи чув дека ќе има некое измени поврзани со теоретската настава ?
Колку часови теоретска настава има и дали се одржуваат во испитните центри на АМСМ ?Јас моментално полагам и уште одам на теоретска настава.Што да ти кажам освен тоа дека е само за пари.Има предавачи кои собираат група од 10-20души и и вршат предавања односно им ја раскажуваат книгата која тие ја добиваат од инструкторот.