Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Ако положиш на 18 се 3...
аха... значи со наполнети 21 година возраст.... а што ако положиш на 20 години? пак ти важи “задржувањето од беснотилак“ до 21 или тогаш се гледаат тие 2 години?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
аха... значи со наполнети 21 година возраст.... а што ако положиш на 20 години? пак ти важи “задржувањето од беснотилак“ до 21 или тогаш се гледаат тие 2 години?
Значи законот е вака: возач што нема двегодишно искуство со управување на моторно возило и наполнето 21 година е почетник. Така да... ако положиш на 18 ти требаат 3 години дур да напрајш 21 за да излезиш од почетниците. Ако положиш неколку години покасно, ти требаат 2 години искуство. Појасно?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Значи законот е вака: возач што нема двегодишно искуство со управување на моторно возило и наполнето 21 година е почетник. Така да... ако положиш на 18 ти требаат 3 години дур да напрајш 21 за да излезиш од почетниците. Ако положиш неколку години покасно, ти требаат 2 години искуство. Појасно?
јап... јас мислев дека е општо 2 години за сите.. сум го испуштил моментот за возраста до 21 затоа ме збуни...

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717

:tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ЗА ШТО ЧЕКАВ 7 ЈУЛИ ТОЛКУ ДОЛГОО ААААААААААААААААААААААААААААААААА

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
чек сега

а ако положиш на 25 или на 34??? 2 месеци ќе бидиш почетник или пак исто (2 год) :salut:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
чек сега

а ако положиш на 25 или на 34??? 2 месеци ќе бидиш почетник или пак исто (2 год) :salut:
Ако положиш на 19 ќе бидиш 2 години почетник :) бидејќи ќе направиш 21 година и ќе направиш 2 години искуство. Што значи, се натаму е две години почетник (ако сакаш на 60 положи), само нестрпливковците што полагаат на 18 се почетници 3 години.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Колку си сигурен за ова? Мене за мерцедесот ми рекоа дека околу 13.000 ќе ме фати за 2400 кубици и 70 кс. Викаш дека 15.000 ќе биди за 200 кс?
.
Daewoo Nubira

1598ccm3
79KW

11800 денари ;)

Член од
15 октомври 2007
Мислења
101
Поени од реакции
0
Дали доколку е скинато панцир цревото на ауспухот ке се слуша тропкање кога се вози дури и по мали нерамнини ?

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Здраво дечки!

Решил татко ми да го смени југово ( му текна, душата му ја извади) па по се изгледа ќе се подновам ова летово. Кај нас цениве мислам дека се сеуште премногу надувани, па највероватно ќе се оди до Бугарија. Не се разбирам баш со коливе, па ако може некој совет да ми дадете.

Значи да предложите некое количе околу 4500 евра конечна цена, значи таму околу што знам ,еве да речеме до 3500. Колку што гледав за тие цени може да се земе корса,фиеста, астра, 307, голф 4, a3, ибица. Овие ги наведов како пример, вие што би предложиле,да ми посочите некои мани, предности.

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Како оди процедурата за добивање на возачка дозвола за Б - категорија , бидејќи чув дека ќе има некое измени поврзани со теоретската настава ?

B

BooBojan

Гостин
Како оди процедурата за добивање на возачка дозвола за Б - категорија , бидејќи чув дека ќе има некое измени поврзани со теоретската настава ?
Јас моментално полагам и уште одам на теоретска настава.Што да ти кажам освен тоа дека е само за пари.Има предавачи кои собираат група од 10-20души и и вршат предавања односно им ја раскажуваат книгата која тие ја добиваат од инструкторот.

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Јас моментално полагам и уште одам на теоретска настава.Што да ти кажам освен тоа дека е само за пари.Има предавачи кои собираат група од 10-20души и и вршат предавања односно им ја раскажуваат книгата која тие ја добиваат од инструкторот.
Колку часови теоретска настава има и дали се одржуваат во испитните центри на АМСМ ?

Kajgana Shop

На врв Bottom