Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
30 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
5
Кога веќе почнавте со муабетов, јас да прашам- Мицубиши еволушон колку пари е? Многу звер кола е тоа еј...

T

The Blob

Гостин
Ако бараш Evo вистинско, тоа ти е од 50000 евра нагоре. А обичен Lancer ти е отприлика колку Impreza. Па после ти тунирај си го :):):)

Член од
30 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
5
The Blob напиша:
Ако бараш Evo вистинско, тоа ти е од 50000 евра нагоре. А обичен Lancer ти е отприлика колку Impreza. Па после ти тунирај си го :):):)
Не бе помалку беше :toe: (ова на интернет што сум гледал) едно 25000 е, можда најаката верзија е толку. Ама едно е сигурно- вреди за парите! Па поршиња претркува бе!

T

The Blob

Гостин
Во хрватско авто-списание цената за Mitsubishi Evo беше некаде 50000 евра до регистрација, значи со сите давачки и царини платени. Таа цената што си ја видел ти да не е без царина-марина?

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Кај нас мислам е некаде 40000+ евра...слично као Субаруто...

Можеби имаат технолошки наредни мотори, подвозја...ама толку пари нах...побрзо би зел голема комотна кола отколку да ги фрлам парите на нив...јеби га...

T

The Blob

Гостин
Богами за 40 иљадарки какви коли се земаат........
Поврзано со тоа,исто во хрватско списание Chrysler 300 C беше конечна цена некаде 45000. Увезува вакви некој? Овие Дајмлер-Крајслер застапнициве донесле досега? Чисто ме интересира

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Да да имаат донесено.Имам неколку такви видено во Ск

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
The Blob напиша:
Богами за 40 иљадарки какви коли се земаат........
Поврзано со тоа,исто во хрватско списание Chrysler 300 C беше конечна цена некаде 45000. Увезува вакви некој? Овие Дајмлер-Крајслер застапнициве донесле досега? Чисто ме интересира

Има веќе баги време...најубавата верзија според мене Chrysler 300C 3.0CRDI за ако се сеќавам добро отприлика 35000 евра...до 40.000...

Иначе го има во сите изведби меѓу кои и HEMI и SRT-8!

Член од
30 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
5
Volkswagen напиша:
Има веќе баги време...најубавата верзија според мене Chrysler 300C 3.0CRDI за ако се сеќавам добро отприлика 35000 евра...до 40.000...

Иначе го има во сите изведби меѓу кои и HEMI и SRT-8!
Се имам возено со таков, 200+ коњи имаше машина (+фул опрема...)
лудница беше... (овие од скопје го знаат, од позади му пишува "Rock and roll" пошто на газдата на Rock and roll студио е)
Знаеш шо е најјакиот мерак с Ево-то? Си возиш ти на автопат или на улица... те поминува некој си таму со Порше, стискаш гас и го ставаш у заби! Не знам дали си гледал има на YOU tube- evo го тркаат го галардо! На истата кривина галардото се сврте, евото си продужи:vozbud:

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
sakam informacii za instaliranje na plinski ured za shevrolet matiz 1.0 se.2005god.
cena,potrosuvacka na plin,dali se isplaca da se montira uredot,
toj od 500 ili toj od 1000 evra .no ne mi se davat povece od 500 evra
pisete!

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
ako moze nekoj da napravi kratka lista na avtomobili sto spagaat vo grupata na tie sto moze da gi vozi i pocetnik vozac (spored novioz najglup zakon)
se misli na vozila do 75kw i 1.5 ne znam sho... taka nesto bese :) aj ako nekoj ne go mrzi na brzinka neka napravi edno spisoce :)
fala

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
sasence19 напиша:
sakam informacii za instaliranje na plinski ured za shevrolet matiz 1.0 se.2005god.
cena,potrosuvacka na plin,dali se isplaca da se montira uredot,
toj od 500 ili toj od 1000 evra .no ne mi se davat povece od 500 evra
pisete!
pisete ve molam vo dilema sum!!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Другар ако поминуваш над 8.000 годишно... за некои 3-4 години ти се исплаќа. Само внимавај... ако сакаш да ја продадеш по некое време да не ти викаат возена е такси.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Член на раководството напиша:
Dali se isplakja???? pa zavisi kolku km pravis godisno, pa presmetaj si... inaku kolku i da ti trosi kolata, plinot e duplo poeftin od benzin ( e sega potrosuvacka kje odi nekoi 20% plus a snagata na kolata kje odi nekoi 10% minus) toa e neizbezno.
Плин системот од 1000 евра немаш никакви загуби, така што нема да почувствуваш никакво губење на моќност ниту потрошувачка и МНОГУ се исплаќа ако сакаш да возиш силно бензинче :)

Бензинот е 67,5 денари литарот...плинот е 29 - 2,3 пати поефтино...па и да имаш потешка нога ите како се исплаќа!

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
Dzish напиша:
Другар ако поминуваш над 8.000 годишно... за некои 3-4 години ти се исплаќа. Само внимавај... ако сакаш да ја продадеш по некое време да не ти викаат возена е такси.
okolu 8000 km.pominuvam a za toa sto ce vikaat taksi ne me interesira ama bas ic !!!
blagodaram!

Kajgana Shop

На врв Bottom