Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Можи да се плочките и гуркните , ама и сајлата од рачната проверисија да не е заглавена

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Гуртните изгледа ти се за менење, или во најдобар случај треба да се наштелуваат. Можно е 90% да се залепиле.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Струмикс напиша:
Гуртните изгледа ти се за менење, или во најдобар случај треба да се наштелуваат. Можно е 90% да се залепиле.
Пред 2 недели ја менував гумичката... се скина и ми течеше глицеринот... како што прашав ми рекоа можно е вакум да има... треба да се испуштело малку воздух...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Е тогаш не испуштаа воздух?

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Струмикс напиша:
Е тогаш не испуштаа воздух?
Појма немам, :) ај утре би требало да средам.... мислам дека не е страшно...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ти, Пежо имаше, така?
Гуртните ти се околу 1200-1500 ден.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Како не испуштија воздух?!

Изгледа то е...за системот така да блокира... а на ножна кочница кога притиснуваш ...добро кочи?

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
За ножна правам муабет.... кочи кочницата, но е прилично појака на притисок, во однос на тоа што беше....

Гуртните беа ок (за едното тркало кажувам)... едната е како нова, а другата, така-така, но може уште со неа да се оди...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ај ја подопраивме работата со Димитар... Испадна дека кочнцата станала поосетлива откако сменал гумичката (и очекувано пошо губи притисок од таму каде што течи= пропаѓање на педалата).
Сеа незнам некој дали отварал Пежо барабани (јас до сега не, ама сум отварал на Лада, форд, цитроен....) ама ако блокира има едни (на сите се различни) за штелување на ширината на гуртните. Само треба да се олабават и тоа е. Се надевам дека мајсторот што ја прави ке ја опраи работата :)

T

The Blob

Гостин
Не знам дали тетка му на THE BOSS веќе зеде кола,ама каква понуда сум видел некни во весник. НОВА Subaru Impreza за 15000 евра. Сериска клима,алум. бандажи, серво мерво, ербег сите тракатанци. Серискиот модел да го потсредиш малце........и кола лудило :)

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Абе има Subaru Impreza ама ако е со најслаб мотор не е ништо посебно...мислам ако збораме за половна кола 15000 евра...

Јас сепак за толкава сума пари би си зел нова кола...

Како рече Хенри Форд „Најубава кола е нова кола” :) Па нека е ЗАЗ Тавриа Славута :)

Член од
30 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
5
Абе и јас прочитав, за нова импреза се работи, ама највероватно не е "Импреза" каква што ние ја знаеме (моќна), нешто без везе, башка некои си таму дилери ја носат...
и да ти се расипе на пр. кај ке ја носиш?
Не ја нарачала уште колата, а сега и се заеба цел компјутер на клиото! а две години не е старо бе...:nesum:

T

The Blob

Гостин
Волкс нова е од салон колата (кажа веќе Бос:)) со мотор 1.5 бензинец. Претпоставувам дека под или околу 100 коња е. Ама може да се земи ваљда посилен мотор за некоја нормална доплата (појма немам можда:)) А има во СК сервис, е сега дали е овластен од Субару или само специјализиран незнам, го рекламират на ТВ, демек најнова опрема, дијагностика и слично ср*ње :)

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
За 100КС + -...имаш полно коли...што ќе ти е Subaru... освен ако сакаш да правиш емитација на WRX :)

T

The Blob

Гостин
Па тоа ми беше муабетот. Сина боја, златни фелни,потспуштена и со огромен спојлер назад. Badasss! A и 100 коња ми се доста. Не сум лаком......сега засега :):):)

Kajgana Shop

На врв Bottom