Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Епа ако нејки голф, тогаш земај Астра. Само гледај да биде бензин. Дизелите Опел се за никаде. Ама затоа бензинците се гром. Еко-тек едни од најдобрите мотори во светот.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Dzish напиша:
Епа ако нејки голф, тогаш земај Астра. Само гледај да биде бензин. Дизелите Опел се за никаде. Ама затоа бензинците се гром. Еко-тек едни од најдобрите мотори во светот.

Ова го гарантирам со мојата Nubira...1.6 Opel Vectra мотор со 107КС...Моторчето (да не го почудам) е најдоброто нешто што сум го видел до сега. Без НИКАКОВ проблем...буквално 70000км иам напрено. Само смена на филтри, масло, свеќици...ништо друго...

Член од
1 февруари 2007
Мислења
183
Поени од реакции
0
Crosspolo

1.9 TDI - 15.000 evra, zakon kola e :vozbud:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Па кога ќе размислиш...со вакви дупки по улиците...дефинитвно ќе ти треба Cross Polo :) хехе

Член од
30 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
5
Штотуку праев муабет со тетка ми, утре идеме во шетање да разгледаме ама највероватно ќе биде астрата, бензин (неќе дизел)...
У секој случај фала дечки и ќе бидете набрзо известени! :helou:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Од европските само VAG групација (VW,Skoda,Seat), Mercedes,BMW...друго ништо не признавам. На второ место се италијаните FIAT т.е

Член од
30 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
5
Абе вие шо се се разбирате поише од мене, хонда цивик новата колку е (почетна цена)? :helou:
бај д веј бев денеска у аутомакедонија знаете ли дека на тетка ми и дадоа 1000 евра (да убаво читате) попуст затоа што е адвокат бе :tapp: ,за астрата зборам. и сеа парите идат за фелни...
А во рено и дадоа 360 (од кај го извадија бројов???) попуст пошо има веќе рено...
бај д веј, за астрата, фабрички фелни или да си набавувам ја?:toe:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Па, за фелните твој избор...биди креативен и најди си самиот. Во СК има полно продавници за таа работа...јас би одел на таа варијанта. Јас би си зел сега за 15300 евра едно Golf V и би му ставил GTI бандаши ...

Инаку прочитав баш за таква нова продавница во СК...

Кога одиш за Центар накај Карпош од Партизанска сврти накај Рузвелтова и ќе најдиш продавнцица се вика Бенелукс Тјунинг...рај за фелни...

Е сега за Civic...имаш два модели 1.4 и 1.8
1.4-83КС -1.100.988 денари (основен модел)
1.8-140КС - 1.253.988 денари (основен модел)...

НИКАКО! :)

За тие пари се купува VW GOLF GT со 1.4 мотор и 175КС!

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27

Ваков би ставил на Астрата...ENKEI

Член од
30 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
5
Изглеа ке бидат некои по затворени, зашто за отворен бандаж треба и убав диск, а дисковите се 1000 евра плус, а ја тие пари ги планирав за сончев кров (прку цел кров), така да ќе земам некој по затворен, можеби нешто слично на тој третиот...

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Абе што ти е важен толку дискот...одбери како вторите...хромиран да е...знаеш каков сјај ќе дае на сина Астра GTC...УУХ...перверзија ќе биди...знам што сакаш да кажиш, ама немора да цепидлачиме толку!

Перверзија!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
А има продавница за бандажи и во Ресен... Сум бил... Леле леле какви бандажи имаше... И нови и половни :) А јас барав за Нивата петокраки половни ама не најдов. Имаше нови сосе гуми 225/75R15 се на се 1.000 евра. Ама за коли... Едноставно да незнаеш што да одбериш.

Член од
30 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
5
Кој ќе иде до ресен бе... :)
Чекај прво колата да ја земеме...
после ке ја средам, башка си имам неискористени 2x12'' вуфери, се мислам дали да ги продавам (сосе појачало) па да купувам други...
ако сакате вие, некој од вас озвучење, слободно... (не е ова баш за на темава али ај..)
Бај д веј, кај ги има бандажите од сликава? :helou:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Dzish напиша:
А има продавница за бандажи и во Ресен... Сум бил... Леле леле какви бандажи имаше... И нови и половни :) А јас барав за Нивата петокраки половни ама не најдов. Имаше нови сосе гуми 225/75R15 се на се 1.000 евра. Ама за коли... Едноставно да незнаеш што да одбериш.
Оди кај Панкерот...тој цел двор убави бандаши има...ДВОР!
Шо ти сака душата...

Иначе да и тој во Ресен не е лош...знам за кој велиш...

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Денес додека паркирав (во рикверц) приметив како да блокира тркалото (задното) на многу кратко... ... после кочницата кочеше, но приметливо потешка беше од претходно...

Што може да е?

Kajgana Shop

На врв Bottom