Ја пробав сега на снегов, ко мало дете сум се радувал, им мафтав на сите кои заглавувааЌе ми те научи маката како да ја возиш... само да има добри гуми. И немој да се плашиш ич, знае некогаш да се понаша лошо, на лизгави терени знае да “шанта“ и да шлајфова... ако претераш со гаста знае и да те заврти за во обратен правец :pos2:, затоа и ти реков на лош терен средна гас 20-25 км ако почне да шета само отпушташ малку колку да се испрај и повторно додаваш... ако застани си наебал.
Ух, како би возел една сега... ме потсети на времето пред неполни 5 години кога положив (возев и без возачка со страв), а Нивата ме чекаше спремна со 4 нови зимски гуми (+ живеев во областа Баир Битола населба на рид, па кога ќе наврнеше снег децата се лизгаа по улицата долга 1 километар а по улицата со Нива врвевме јас и комшијата). Ех, колку малишани имаа завршено под мојата лада сосе санка...
Aj и се што треба за гумите на вратите да не мрзнат,бришачите,бравите....Кај има да се купи спреј за одсмрзнување на шофершајбна (да не орам по стакло од сабајле ко црнец)?
околу 4 000 ден. со се код... без код 700 :smir:Некој отприлика да не знае колку чини да се направи копија од кодиран клуч?? :helou:
Фала..околу 4 000 ден. со се код... без код 700 :smir:
Немој да играш на несигурно... јас се заебав така (Фордовски клуч) правев копија за евентуално да не ми загини оригиналот. Па испадна дека копијата откако влезе во бравата, не сакаше да излезе никако. Се инаетев го возев така некаде околу 3 месеци, но ми падна на памет дека има шанса некој ако го забележи клучот да го скрши стаклото и да си ја запали колата лепо фино.Некој отприлика да не знае колку чини да се направи копија од кодиран клуч?? :helou:
Dzish, пред 2 недели,во СК ми се крши единствениот клуч во бравата од вратата,ама кршење,мислиш исечен! Го извадив некако парчето,и одма на клучар... 1400,го префрли кодот и бидна. Сакав да ти кажам за тоа што не излегувал,и мене ме предупреди клучарот дека првите неколку (двоцифрен број пати :pos2Немој да играш на несигурно... јас се заебав така (Фордовски клуч) правев копија за евентуално да не ми загини оригиналот. Па испадна дека копијата откако влезе во бравата, не сакаше да излезе никако. Се инаетев го возев така некаде околу 3 месеци, но ми падна на памет дека има шанса некој ако го забележи клучот да го скрши стаклото и да си ја запали колата лепо фино.
Така да си платив 1200 денари на мајстор за да ми го извадат клучот, и повеќе не се заебавам. Се на се, 2000 денари потрошив за заебанцијата наречена клуч и појке немам намера да се занимавам со таа тема. Клучот го чувам како очите![]()
Za Golf 4 bese okolu 6000 denari i treba da se odnesi i kolata za da se reprogramira imobilajzerot.околу 4 000 ден. со се код... без код 700 :smir: