Bosot ja vlece naftata od rezervoar,ja sproveduva do filterot i taa preku diznite odi vo motor.Ima uste edno crevo koe visokot nafta go vraka nazad vo rezervoar.[DOUBLEPOST=1447700263][/DOUBLEPOST]
Jas imam videno eden mehanicar so Saxo (Velesani go znaat Silata go vikaat) ima vleceno do negovata garaza Golf 3.Zivee na najlosoto mesto vo gradot.I ne mi e jasno Saxo 1.5 obicen dizel da vlece Golf 3 na najlosoto I najvisokoto mesto vo Veles,od kade taa snaga za vlecenje.Ako te navlece patot ke ti go pokazam mestoto.[DOUBLEPOST=1447700512][/DOUBLEPOST]
Probaj druga opcija.Crevoto od rezervoarot bapni go direktno vo pumpata.Znaci da bide bez filter za nafta. Ako ti pali bez problem znaci problemot ke go baras okolu filterot.
Јас не реков дека нема сила и дека неможе да потегне, туку ја кажувам разликата искусена во пракса, а за влечење е друга работа, да тргне само, после по инерција си иде, многу мала сила треба за влечење... И нема што да ти е чудно, штом ти сам можеш да ја бутнеш, тогаш и Саксо со 50 и кусур кс ке ја влече... За на угорница, ако не застанеш, само го ставаш во прва дур е на рамно и ке извлече, не е дека нема да види мала мака, ама секако ке извлече... Еве ке ти споредам со примери - со брат ми со Југо 45 на времето извлековме Лада караван 300 метри по угорница, ама осети мала мака, додека со Ауди-во на исто место извлеков Кордоба без да трепне... Муабетот ми е дека СДИ е мотор кој може да потегне и да носи, но е спор и тром и бара поголема туража за да фаќа повеќе на снага бидејќи моментот му е помал, додека ТДИ е мотор кој покрај способноста да тегне и носи, враќа и со поголема агилност и поголем врт. момент кој го остварува на доста пониски и го одржува во поглем распон на вртежи, па е поспособен да го потегне истиот тој товар доста полесно и да го носи побрзо, а ја елиминира постојаната потреба од завраќање на брзини... Штом ке фати над 1500 врт / мин ке потегне во секоја брзина, додека СДИ-то бара скоро1000 врт / мин повеќе, а тоа не е малку...[DOUBLEPOST=1447723495][/DOUBLEPOST]
Zdravo, imam eden problem, zadnite zvucnici ne mi peat. Se raboti za BMW E90 i ne mi se veruva da se pregoreni zatoa sto stanuva zbor za ponovo vozilo. Jas mislam deka e nekoja zicka izvadena, skinata i sl.
Dali znaete nekoj dobar elektricar vo Skopje da mi preporacate da vidi sto e?
А да не си чачкал и ебавал утки ти нешто по мултимедијалниот уред па да ги имаш исклучено ??? Пошто постои таква опција и со секој обичен плеер...