Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Покрај останатото, Голфот лежи на новата MQB-шасија, така да не би се кладел дека постарото Ауди има подобра вожња... На крај краева, нека си ги провози малку, па нека види. Јас лично не би се мислел, премногу предности има Голфот во овој случај, џабе изгледот и ексклузивноста на А4-ката.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.447
Поени од реакции
41.894
Покрај останатото, Голфот лежи на новата MQB-шасија, така да не би се кладел дека постарото Ауди има подобра вожња... На крај краева, нека си ги провози малку, па нека види. Јас лично не би се мислел, премногу предности има Голфот во овој случај, џабе изгледот и ексклузивноста на А4-ката.
izgledot e najbiten, nikoj ne gleda pod hauba ti sto imas, audi si e audi a goljf si e goljf

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
А бе земај аудито оти кај голфот понова година ,а цената е донекаде што пак ми е сомнително, а и згора на тоа сличниот мотор најпрвин како тестер-мотор се става во сеат,шкода па на голф и кога ќе се усоврши моторот од голфот и го става во аудито ете затоа е посигурна кола во смисла на моторот ;)

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

А колку пари треба да биде Голф стар 2 години со 100 000км, кој нов бил 20-22 000 евра ... Аудито ново било 32-35 000 евра, а е постаро за 5 години, затоа сега имаат цена тука некаде... За 10 години од сега, Ауди-то ке биде поскапо за 2-3 000 евра... Поскапа марка, повисок сегмент, нормално поспоро ке губи на цена ... А тоа за моторот нема врска, Ауди е поскапо од ФВ заради квалитетот и изработката на материјалите во внатрешноста и затоа што некои работи што кај ФВ ке ги доплатиш, кај Ауди доаѓаат сериски... Башка Ауди се турка со Бенз и БМВ како премиум бренд...[DOUBLEPOST=1444077254][/DOUBLEPOST]

Вожњата е далеку подобра и поудобна во А4 отколку во Голф, тоа биди сигурен... А овие два модела генерациски се многу блиску, нема повеќе модели измеѓу нив за да има некоја разлика ...[DOUBLEPOST=1444077612][/DOUBLEPOST]
Zasto cenata somnitelna?!Baram mislenja bidejki sum polaik po kolite,Bmw imav dusata mi ja izvadi pa sega bolje da prasuvam

Ако ти пак прашај си и спореди мислења и искуства доколку ги има некој, па ке си одлучиш... Ама како што ти кажав, јас сум екстремен љубител на Ауди, но конкретно не би изброил толку пари кеш за А4 стар 7 години само заради амблемот, кога за нешто малку повеќе парички би земал нова Октавија која нуди понова технологија и мотори... Всушност нуди се што и Голф, за пониска цена, а во споредба е лимузина наспрема Голф-от...[DOUBLEPOST=1444078211][/DOUBLEPOST]
izgledot e najbiten, nikoj ne gleda pod hauba ti sto imas, audi si e audi a goljf si e goljf

Да, точно, изгледот е најбитен - за искомплексираната малограѓанштина, која купува кола по принципот да е јака марка, само за да и завидуваат други, без оглед на останатите параметри ... А кога се купува кола во предвид се земаат многу параметри пред тоа која марка е... Во случајов годините и изминатата километража, како и технологијата која е за генерација понова... И не значи дека Мерцедес стар 15 години е подобар од нов ( да речеме ) Фиат или Пежо и т.н. , само затоа што е Мерцедес ...

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.447
Поени од реакции
41.894
Да, точно, изгледот е најбитен - за искомплексираната малограѓанштина, која купува кола по принципот да е јака марка, само за да и завидуваат други, без оглед на останатите параметри ... А кога се купува кола во предвид се земаат многу параметри пред тоа која марка е... Во случајов годините и изминатата километража, како и технологијата која е за генерација понова... И не значи дека Мерцедес стар 15 години е подобар од нов ( да речеме ) Фиат или Пежо и т.н. , само затоа што е Мерцедес ...
ne da e podobar, deset klasi e nad niv, em poeftin, primer 5k eura duri i da ima za sreduvanje nesto sigurno nema da te fati kako novo pezo, po 5 godini ke go sitnes ke zemes ponov model i taka nataka. A od pezoto sto si go platil 10k eura nema ni pola od parite po 5 godini da gi zemes ako sakas da go prodades. Nova kola spored mene e luksuz a ne poloven mercedes ili audi koj ima neka si kupi neka i bide prv ako nejke vozena:D

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.323
Поени од реакции
38.334
Приоритети се у прашање , некој сака бесна кола да ужива во неа, некој бара економична кола со век пред неа за да го служи. Секој со своите бубачки.

Туку дај некој нека ми одговори на прашањето за ауспухот од погоре , ме копка цел ден. :)

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
A ovoj Weltauto u makedonija ima prestavnisto?!Ima kvalitet !?Lokacija?!da vidam tamu sto ima

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Пред недела дена го менував лонецот на ауспухот , беше издупен целиот и бучеше многу. Е сега тој шо си беше оригиналниот беше поширок , сега ми ставија потесен лонец оти за истиот широкиот ми побараа 4 иладарки. Можно ли е бидејки сега овој е потесен да го гуши моторот или да го преоптеретува повеќе? Не се разбирам јас од тие работи , сега си работи колата нормално али вчера еден другар ми рече дека го задушувал моторот и го преоптеретувал. :facepalm:
Не би требало...
Ако се цевките потесни, тогаш може да има проблем со гушење и/или прегревање на моторот. Демек, нема убав проток на гасовите, па се враќаат назад во моторот или споро излегуваат.
Од самиот лонец нема проблеми.

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
ne da e podobar, deset klasi e nad niv, em poeftin, primer 5k eura duri i da ima za sreduvanje nesto sigurno nema da te fati kako novo pezo, po 5 godini ke go sitnes ke zemes ponov model i taka nataka. A od pezoto sto si go platil 10k eura nema ni pola od parite po 5 godini da gi zemes ako sakas da go prodades. Nova kola spored mene e luksuz a ne poloven mercedes ili audi koj ima neka si kupi neka i bide prv ako nejke vozena:D

Еее да, ебати колата ако ја купувам да ја средувам и да незнам што ке излезе од неа, па и Ролс Ројс нека е за 1000 евра, а не 5000 ... 5 години се бајаги време разлика во светот на колите, а не 15... Ама секој со својот памет де... Мојот вика така...

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.323
Поени од реакции
38.334
Не би требало...
Ако се цевките потесни, тогаш може да има проблем со гушење и/или прегревање на моторот. Демек, нема убав проток на гасовите, па се враќаат назад во моторот или споро излегуваат.
Од самиот лонец нема проблеми.
Првата беше една цевка и беше за нијанса можеби поголема , сега е со 2 цевки и двете заедно се пошироки од првата.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Првата беше една цевка и беше за нијанса можеби поголема , сега е со 2 цевки и двете заедно се пошироки од првата.
Збоρувам за цевκи од гρана до лонци, не за самите лонци :)

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Дали за надвор од државата е задолжителен против пожарен апарат? (патничко возило)

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.785
Поени од реакции
8.309
Дали за надвор од државата е задолжителен против пожарен апарат? (патничко возило)
За Македонија на папир е задолжително да го имаш, а за другите држави низ Европа зависи правилата на самата држава.

На пример за Германија не ти треба противпожарен апарат, ланци, сајла, резервна гума или осигурачи или ламбички, ствари кои наш џандар може да ти ги побара и да ти ропне казна ако сака.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
За Македонија на папир е задолжително да го имаш, а за другите држави низ Европа зависи правилата на самата држава.

На пример за Германија не ти треба противпожарен апарат, ланци, сајла, резервна гума или осигурачи или ламбички, ствари кои наш џандар може да ти ги побара и да ти ропне казна ако сака.
За Бугарија или Грција, ми треба.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.785
Поени од реакции
8.309
За Бугарија или Грција, ми треба.
Триаголник, рефлектирачка јакна, прва помош и противпожарен апарат ти треба за Бугарија, за Грција истото без рефлектирачката јакна.

Член од
30 јуни 2010
Мислења
27
Поени од реакции
0
Мала помош од членовите од Битола.
Дали некој знае некаква информација за колава, во каква состојба е или можеби ја видел, дали вреди, да не има некои големи поправки па сега му седи додека ја продаде и сл.

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1704976

Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom