- Член од
- 3 декември 2008
- Мислења
- 816
- Поени од реакции
- 22
Да На Мајстор грешка напишав ... Но на кој мајстор најпрво... за машинава или за маската ...Ќе си го однесеш на мајстор и он ќе прави ти не верувам оти ќе го направиш
Да На Мајстор грешка напишав ... Но на кој мајстор најпрво... за машинава или за маската ...Ќе си го однесеш на мајстор и он ќе прави ти не верувам оти ќе го направиш
Ако можеш да приметиш од кај ти течело уље ако е од капаче тогаш остај го да се стабилизира дотури уље и запали го малце ке дими ама по некое време ке престене. ама ако ти е скршено нешто кај моторот и од таму тече ондак на мајстор да ти кажат што како. Значи прво машината средија па после другото зошто можеш без пластики да го возиш а без мотор неможеш :smir:Да На Мајстор грешка напишав ... Но на кој мајстор најпрво... за машинава или за маската ...
а може и трета, четврта или петта работа да тече:Провери уљје на капачето што е таа шипката и има таму... Го оставив прво пластиките да ги средат оти неможам да го гледам ваков
Денеска поминав низ тоа место каде што вчера се чукнав....Уште стои трагата од течноста...и тоа трага од радиус 15цм....Денеска проверував во моторот 0 уљје имаше ... Ајде што биде тоаа...таму оставив клучеви на мајсторот....Ако го вози и прееба нешто ... Ќе го убијамм )а може и трета, четврта или петта работа да тече:
1-уље од мотор
2-бензин од резервоар или од оддишакот на карбураторот
3-глицерин од кочниците, рачките напред, таму се резерворачињата
4-акумулаторска киселина,
5-вода... во 50% од случаевите има веспи што се со водено ладење.... незнам за каква веспа станува збор...
а зашто кога ја дигна веспата од земја,не го пипна со прст тоа што течело и да го мириснеш, да видиш на што мириса... уљето си има свој мирис, глицеринот свој, бензинот свој, секако водата ке ја познаеше а акумулаторската киселина би пенела по малку на краевите од мрљата....
чим останала флеката тогаш нај веројатно е уљето... па јави му на мајсторот дека нема уље... нека провери... може и да е пукнато нешто па да истекло... не е само низ капачето да течело...Денеска поминав низ тоа место каде што вчера се чукнав....Уште стои трагата од течноста...и тоа трага од радиус 15цм....Денеска проверував во моторот 0 уљје имаше ... Ајде што биде тоаа...таму оставив клучеви на мајсторот....Ако го вози и прееба нешто ... Ќе го убијамм )
2500 ден кинески 3000 јапонски и околу 100 ден гарнитура диктони ако мењаваш сам ако незнаеш да смениш плус работна рака 1000 ден.колку би ме костал кит да ставам на 50 сс скутер а да ставам 80 сс кит за кинеска веспа зборам
и потоа знаес околу колку би ми исол поисе скутерот ?и посто ми е ригистриран трајно ке немам после проблеми со полиција иначе фала ти многу2500 ден кинески 3000 јапонски и околу 100 ден гарнитура диктони ако мењаваш сам ако незнаеш да смениш плус работна рака 1000 ден.
Околу 70 ама брзо ке ги пуни а може и со ролни поспоро да ги пуни а на крајна да иде повеќе.и потоа знаес околу колку би ми исол поисе скутерот ?и посто ми е ригистриран трајно ке немам после проблеми со полиција иначе фала ти многу
а со ладење ке нема проблем? и со тоа сто ми писува таму на километразата дека иде само до 60км на цас ?ама скутерот ми е од тие по стари модели од 2007 год марка лингбен мозе и на него да се става кит ?иначе фала ти за се може те замарам малце ама извиниОколу 70 ама брзо ке ги пуни а може и со ролни поспоро да ги пуни а на крајна да иде повеќе.
Со регистрација ке немаш проблем ке остане како што ти е во книшка 50 cc.
Мојот е 2005 па супер си тера нема проблем со ладењето. Водно со двајца го качувам и не загрева а тоа што ти е графирано 60 нема везе. И може да се стави кит на лингбен како за информација сите кински скутери имаат ист мотор ситници се различни.а со ладење ке нема проблем? и со тоа сто ми писува таму на километразата дека иде само до 60км на цас ?ама скутерот ми е од тие по стари модели од 2007 год марка лингбен мозе и на него да се става кит ?иначе фала ти за се може те замарам малце ама извини
фала за се слушам некои викат не било добро ова она не било исплатливо да ставаш само кази ми кај мозе да најдам некој по добар кит 80сс кази некоја продавница тука во скопје ако знаесМојот е 2005 па супер си тера нема проблем со ладењето. Водно со двајца го качувам и не загрева а тоа што ти е графирано 60 нема везе. И може да се стави кит на лингбен како за информација сите кински скутери имаат ист мотор ситници се различни.