Совети околу мотоцикли

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Ќе си го однесеш на мајстор и он ќе прави ти не верувам оти ќе го направиш :)
Да На Мајстор :) грешка напишав ... Но на кој мајстор најпрво... за машинава или за маската ... :)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Да На Мајстор :) грешка напишав ... Но на кој мајстор најпрво... за машинава или за маската ... :)
Ако можеш да приметиш од кај ти течело уље ако е од капаче тогаш остај го да се стабилизира дотури уље и запали го малце ке дими ама по некое време ке престене. ама ако ти е скршено нешто кај моторот и од таму тече ондак на мајстор да ти кажат што како. Значи прво машината средија па после другото зошто можеш без пластики да го возиш а без мотор неможеш :smir:

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
а знае да тече и бензин од резервоар ако е легнат настрана, така да провериси убаво може и ништо да не му е

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Провери уљје на капачето што е таа шипката и има таму... Го оставив прво пластиките да ги средат оти неможам да го гледам ваков :)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Провери уљје на капачето што е таа шипката и има таму... Го оставив прво пластиките да ги средат оти неможам да го гледам ваков :)
а може и трета, четврта или петта работа да тече:

1-уље од мотор
2-бензин од резервоар или од оддишакот на карбураторот
3-глицерин од кочниците, рачките напред, таму се резерворачињата
4-акумулаторска киселина,
5-вода... во 50% од случаевите има веспи што се со водено ладење.... незнам за каква веспа станува збор...

а зашто кога ја дигна веспата од земја,не го пипна со прст тоа што течело и да го мириснеш, да видиш на што мириса... уљето си има свој мирис, глицеринот свој, бензинот свој, секако водата ке ја познаеше а акумулаторската киселина би пенела по малку на краевите од мрљата....

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
а може и трета, четврта или петта работа да тече:

1-уље од мотор
2-бензин од резервоар или од оддишакот на карбураторот
3-глицерин од кочниците, рачките напред, таму се резерворачињата
4-акумулаторска киселина,
5-вода... во 50% од случаевите има веспи што се со водено ладење.... незнам за каква веспа станува збор...

а зашто кога ја дигна веспата од земја,не го пипна со прст тоа што течело и да го мириснеш, да видиш на што мириса... уљето си има свој мирис, глицеринот свој, бензинот свој, секако водата ке ја познаеше а акумулаторската киселина би пенела по малку на краевите од мрљата....
Денеска поминав низ тоа место каде што вчера се чукнав....Уште стои трагата од течноста...и тоа трага од радиус 15цм....Денеска проверував во моторот 0 уљје имаше ... Ајде што биде тоаа...таму оставив клучеви на мајсторот....Ако го вози и прееба нешто ... Ќе го убијамм :))

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Денеска поминав низ тоа место каде што вчера се чукнав....Уште стои трагата од течноста...и тоа трага од радиус 15цм....Денеска проверував во моторот 0 уљје имаше ... Ајде што биде тоаа...таму оставив клучеви на мајсторот....Ако го вози и прееба нешто ... Ќе го убијамм :))
чим останала флеката тогаш нај веројатно е уљето... па јави му на мајсторот дека нема уље... нека провери... може и да е пукнато нешто па да истекло... не е само низ капачето да течело...

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
me mrzi da baram niz temite kade bese,ama denes bev da prijavam za a kategorija i vidov ova

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
колку би ме костал кит да ставам на 50 сс скутер а да ставам 80 сс кит за кинеска веспа зборам

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
колку би ме костал кит да ставам на 50 сс скутер а да ставам 80 сс кит за кинеска веспа зборам
2500 ден кинески 3000 јапонски и околу 100 ден гарнитура диктони ако мењаваш сам ако незнаеш да смениш плус работна рака 1000 ден.

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
2500 ден кинески 3000 јапонски и околу 100 ден гарнитура диктони ако мењаваш сам ако незнаеш да смениш плус работна рака 1000 ден.
и потоа знаес околу колку би ми исол поисе скутерот ?и посто ми е ригистриран трајно ке немам после проблеми со полиција иначе фала ти многу

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
и потоа знаес околу колку би ми исол поисе скутерот ?и посто ми е ригистриран трајно ке немам после проблеми со полиција иначе фала ти многу
Околу 70 ама брзо ке ги пуни а може и со ролни поспоро да ги пуни а на крајна да иде повеќе.
Со регистрација ке немаш проблем ке остане како што ти е во книшка 50 cc.

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
Околу 70 ама брзо ке ги пуни а може и со ролни поспоро да ги пуни а на крајна да иде повеќе.
Со регистрација ке немаш проблем ке остане како што ти е во книшка 50 cc.
а со ладење ке нема проблем? и со тоа сто ми писува таму на километразата дека иде само до 60км на цас ?ама скутерот ми е од тие по стари модели од 2007 год марка лингбен мозе и на него да се става кит ?иначе фала ти за се може те замарам малце ама извини

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
а со ладење ке нема проблем? и со тоа сто ми писува таму на километразата дека иде само до 60км на цас ?ама скутерот ми е од тие по стари модели од 2007 год марка лингбен мозе и на него да се става кит ?иначе фала ти за се може те замарам малце ама извини
Мојот е 2005 па супер си тера нема проблем со ладењето. Водно со двајца го качувам и не загрева а тоа што ти е графирано 60 нема везе. И може да се стави кит на лингбен како за информација сите кински скутери имаат ист мотор ситници се различни.

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
Мојот е 2005 па супер си тера нема проблем со ладењето. Водно со двајца го качувам и не загрева а тоа што ти е графирано 60 нема везе. И може да се стави кит на лингбен како за информација сите кински скутери имаат ист мотор ситници се различни.
фала за се слушам некои викат не било добро ова она не било исплатливо да ставаш само кази ми кај мозе да најдам некој по добар кит 80сс кази некоја продавница тука во скопје ако знаес

Kajgana Shop

На врв Bottom