Совети околу мотоцикли

Член од
1 август 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
Dali znae nekoj kolku cini brava za skuter Generic???
Vcera na brat mi mu go ukrale klucot, pa sega e rizicno da go vozam taka. Aj ve molam za pomos!!
Pogolema e verojatnosta deka brat ti go izgubil klucot,a ne deka mu go ukrale.A inaku brava nova da kupis neznam tocno kolku e,od 1500 do 3000 denari mislam deka se.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Значи еве што ми е проблемот со мојот кинез лингбен 50 qt-2 ... значи на палење тешко пали ... и кога ќе упали работи малце на ниски обртаи 1000, после сам си ги качува до кај 4000 - 4500 и цело време е врти значи е во погон неможе да застанеш и да работи во "лер" во место ... што може да е тоа ?
како да проверам и кој е најефтин сервис а добар за кинезиве, дај препорачајте ?
:salut:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Frli go ili zaebi nekoj poglup i prodaj mu go i zemi nesto asalno.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Toa со работење под високи обртаи е производ на недоволно бензин во карбураторот... Види исчисти карбуратор, замени доводно црево и свеќичка. Двотактните машинерии немаат некоја посебна филозофија во работењето, се е до бензинот (доколку има искра, што кај тебе е ок).

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Има некој априлија рс 125? Или знае некој колку троши?
Ама реално да каже.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Toa со работење под високи обртаи е производ на недоволно бензин во карбураторот... Види исчисти карбуратор, замени доводно црево и свеќичка. Двотактните машинерии немаат некоја посебна филозофија во работењето, се е до бензинот (доколку има искра, што кај тебе е ок).
Dzish мојов е 4 тактен ... ќе пробам со чистење на карбураторот, свеќица сменив пред 150-200 км, и филтри сменив за бензин и за воздух вчера ... а мене ме буни зашто цело време е во погон т.е. цело време врти како да се закочува нешто и си останува на 4 на 6 ил. обртаи ?
кога ќе го изгасам се слуша нешто како да се откачува праи "штрнк"
може да е тоа варијатор или тропам глупости
АЈ ПЛС ПОМОГНЕТЕ :smir:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Едно прашање

Немаше безоловен 95 - ка стадов 98 .... ептем постартно е ама дан го заебам нешто ? :nesum:

Член од
1 август 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
Dzish мојов е 4 тактен ... ќе пробам со чистење на карбураторот, свеќица сменив пред 150-200 км, и филтри сменив за бензин и за воздух вчера ... а мене ме буни зашто цело време е во погон т.е. цело време врти како да се закочува нешто и си останува на 4 на 6 ил. обртаи ?
Treba da se nashteluva karburatorot.Odnesi go na servis negde.Nema da ti zemat mnogu.A toa shto pravi "штрнк" ne e nisto.Taka pravat site kinezi.Ali u sekoj slu4aj mozes da go shitnesh na nekoj,pa on neka si ja cuka glaata.pozz

Член од
1 август 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
Едно прашање

Немаше безоловен 95 - ка стадов 98 .... ептем постартно е ама дан го заебам нешто ? :nesum:
Nisto ne mu e.Ama za podolgo da go vozis stavaj mu 95. 98 e pojak i pobrzo ke go izduvash motorot.Ne vikam za 3 dena tuku ako so 95 ke pomines 30000km do remont so 98 ke pomines 25000km.A ima edna taktika.Celo vreme ke si go vozis so 95 i ako treba da go prodavas ke mu stais 98 i toj sho ke go kupuva da vidi deka e pojak.:wink:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
50 qt-2, не би требало таа двојката да го опишува моторот со колку такта е? Како и да е, тоа штрнк нека не те плаши.
Сигурен си дека сајлата за гаста се враќа? Да не е таа закочена па го држи карбураторот отворен? А и како го возиш така?

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Nisto ne mu e.Ama za podolgo da go vozis stavaj mu 95. 98 e pojak i pobrzo ke go izduvash motorot.Ne vikam za 3 dena tuku ako so 95 ke pomines 30000km do remont so 98 ke pomines 25000km.A ima edna taktika.Celo vreme ke si go vozis so 95 i ako treba da go prodavas ke mu stais 98 i toj sho ke go kupuva da vidi deka e pojak.:wink:
Добра ти е тактиката. Некоја друга финта за поголема цена?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Добра ти е тактиката :tapp:... Ако го вози повеќе од 10 минути веднаш ке осети гоооооолем пад на перформансите (како загрева, така се намалуваат перформанси),а ако го прегрее ке биде топ. Не играјте, за каков што е бензин дизајнирано моторчето таков ставајте. Да не почнат при продавање да се топат пластиките :)

Kajgana Shop

На врв Bottom