Можда... мада секој со својот вкус за “фраерски“.Не бе Џиш. Кавасакиво за деветилјадарчиња?
Не. Не е доволно фраерски.
Можда, мада чопер = Харли. Се или ништо.Џиш, со овој ќе биде фраер ипол
Јок бе... ако ти е за брзина, земи си Јапонец. Ако ти е за курчење, Харли. Ако ти е и за двете одеднаш исклучиво Италјанец, пример MV Agusta F4 1000 S...триумф да, ама не спидмастеров,
дајтона 675
кај нас можиш да се курчиш и со R6 1999, само ајде.Јок бе... ако ти е за брзина, земи си Јапонец. Ако ти е за курчење, Харли. Ако ти е и за двете одеднаш исклучиво Италјанец, пример MV Agusta F4 1000 S...
Oд триумф го признавам само naked моделот, Speed triple.
Како за машина која не е со водено ладење ти препорачувам да користиш исклучиво синтетички масла. Синтетичките масла имаат многу постабилни карактеристики кај овој вид мотори чија работна температура е повисока одколку кај водено ладените. Без оглед на тоа што твојот мотор има и ладилник за масло, не е водено ладен па со тоа има и повисока работна температура.Решив на мојот Huosyng rx125 да му ставам масло repsol 10w40 но има repsol sinteticko и reprol sport кое е подобро да му ставам и што е разликата кога и двете се синтетички. Ели предложете подобра марка од repsol.
За ќаруење пупки не е пресуден моторот. Има по мене други параметри што треба да бидат задоволени.Ti ke mi kazes stO e numero uno za pred kafiќ
Nisho ne kjarue pupki kako triuNf pred kafukj
Za devet ke zemam goldwing na staro.
Знам, знам, маматаааааа. Пуста паарааааааа...Како за машина која не е со водено ладење ти препорачувам да користиш исклучиво синтетички масла. Синтетичките масла имаат многу постабилни карактеристики кај овој вид мотори чија работна температура е повисока одколку кај водено ладените. Без оглед на тоа што твојот мотор има и ладилник за масло, не е водено ладен па со тоа има и повисока работна температура.
--- надополнето: 7 ноември 2012 во 11:16 ---
За ќаруење пупки не е пресуден моторот. Има по мене други параметри што треба да бидат задоволени.
Gold Wing рече? Е За курчојна да знаеш дека нема поарно. Тоа ти е како да се појавиш со Rollce Royce, ама на 2 тркала.
Како за машина која не е со водено ладење ти препорачувам да користиш исклучиво синтетички масла. Синтетичките масла имаат многу постабилни карактеристики кај овој вид мотори чија работна температура е повисока одколку кај водено ладените. Без оглед на тоа што твојот мотор има и ладилник за масло, не е водено ладен па со тоа има и повисока работна температура.
За синтетичко синтетичко ке земам ама за филтерот за масло требаше јас со ова масло да поминам 4000км од како го имам ставено но јас имам поминато само 2000 и сега кога ќе го менувам маслото дали да сменам и филтер за масло ели може да помине и со стариот филтер.
Да јас нарачував делови, од 110 до 150 денари земаат за поштарина зависи колку е тешка праткатаИма ли некој правено нарачка од овиј сајт http://motoparts.com.mk и колку кошта поштарина за скопје.