Собирање залихи на намирници заради страв од војна

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Тоа и јас сакав да го пишам, кој од нас знае леб да прави.
Плус каква хранлива вредност има белото брашно?!
И како да се употреби ако немаш шпорет во услови на војна?!
Јас од залихи би чувала само сардини во конзерва, ситни овесни снегулки и можеби ореви, бадеми, кикирики. Не се готват, лесни се за носење и имаат хранлива вредност.
Малце забегавме со муабетот за смак света, али ок, премногу пост-апокалиптични филмови сме гледале. :)

Член од
15 април 2019
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.567
Abe so ke vi se brasno i makaroni i sl.namirnici koga struja i voda ke nemate. Na so ke gi praite.
nedaj boze.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.880
Поени од реакции
50.434
Ќе научат од немајкаде да месат за да не иде фира

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
На почетокт на короната пред 2 г. купвеа маски ко луди за денес да ги фрлаат по улица...ко луди.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.871
Поени од реакции
30.786
Какви богаташи...брашно, зејтин, струја...доста пари иде тука :icon_lol:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.062
Поени од реакции
42.774
Сабајлево одам да купам масло за да си направам шопска.... И така... ништо од шопската. :(
и без масло бива шопска. Иначе и ја бев денес у кам, сето брашно, шеќер,зејтин и макарони продадени. Луѓево како да се спремаат за нуклеарна војна.

Член од
26 февруари 2022
Мислења
72
Поени од реакции
125
Ако започне нуклеарна војна, од огромно значење е да имате 3 вреќи брашно, 10 кила масло и 5 пакувања тоалетна хартија. Посебно ова вреди за тоалетната хартија затоа што е научно докажано дека ако се обвиткаш со тоалетната хартија непосредно пред нуклеарната експлозија, ќе те заштити од радијацијата.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ако започне нуклеарна војна, од огромно значење е да имате 3 вреќи брашно, 10 кила масло и 5 пакувања тоалетна хартија. Посебно ова вреди за тоалетната хартија затоа што е научно докажано дека ако се обвиткаш со тоалетната хартија непосредно пред нуклеарната експлозија, ќе те заштити од радијацијата.
Само алуминиумска фолија :D

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Ако ме служи памтење мислам дека цените се замрзнати до вечер, а од утре само ќе има ограничување на маржата на трговците. Така да најверојатно утре ќе имаме други цени на основните производи, посебно на оние што ги увезуваме.

Kajgana Shop

На врв Bottom