Собирање залихи на намирници заради страв од војна

• Креатор на темата Креатор на темата BigMac
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа и јас сакав да го пишам, кој од нас знае леб да прави.
Плус каква хранлива вредност има белото брашно?!
И како да се употреби ако немаш шпорет во услови на војна?!
Јас од залихи би чувала само сардини во конзерва, ситни овесни снегулки и можеби ореви, бадеми, кикирики. Не се готват, лесни се за носење и имаат хранлива вредност.
Малце забегавме со муабетот за смак света, али ок, премногу пост-апокалиптични филмови сме гледале. :)

Abe so ke vi se brasno i makaroni i sl.namirnici koga struja i voda ke nemate. Na so ke gi praite.
nedaj boze.

Ќе научат од немајкаде да месат за да не иде фира

На почетокт на короната пред 2 г. купвеа маски ко луди за денес да ги фрлаат по улица...ко луди.

Какви богаташи...брашно, зејтин, струја...доста пари иде тука :icon_lol:

Сабајлево одам да купам масло за да си направам шопска.... И така... ништо од шопската. :(

и без масло бива шопска. Иначе и ја бев денес у кам, сето брашно, шеќер,зејтин и макарони продадени. Луѓево како да се спремаат за нуклеарна војна.

Ако започне нуклеарна војна, од огромно значење е да имате 3 вреќи брашно, 10 кила масло и 5 пакувања тоалетна хартија. Посебно ова вреди за тоалетната хартија затоа што е научно докажано дека ако се обвиткаш со тоалетната хартија непосредно пред нуклеарната експлозија, ќе те заштити од радијацијата.

Ако започне нуклеарна војна, од огромно значење е да имате 3 вреќи брашно, 10 кила масло и 5 пакувања тоалетна хартија. Посебно ова вреди за тоалетната хартија затоа што е научно докажано дека ако се обвиткаш со тоалетната хартија непосредно пред нуклеарната експлозија, ќе те заштити од радијацијата.
Само алуминиумска фолија :D

Ако ме служи памтење мислам дека цените се замрзнати до вечер, а од утре само ќе има ограничување на маржата на трговците. Така да најверојатно утре ќе имаме други цени на основните производи, посебно на оние што ги увезуваме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom