Смртни случаи од грипот А (Х1Н1) во Македонија

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Епа девојчето кое умре во англија имала канцер...и низа случаи имале проблеми со срце,па примале специфични лекарства кои влијаат на нервниот систем.
и овие кои умираат од свински грип не умираат од грипот имаат други „прикриени“ болести поради кои умираат ... и? шо праиме ...

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Епа девојчето кое умре во англија имала канцер...и низа случаи имале проблеми со срце,па примале специфични лекарства кои влијаат на нервниот систем.

да..минимум,аза да имаш ДИФЕНС.
каков ДИФЕНС бе ? што тоа дај малце оразбложими не сум стручен по мидицинава :)

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
каков ДИФЕНС бе ? што тоа дај малце оразбложими не сум стручен по мидицинава :)
:pos2:
човече ...
Дифенс = одбрана ... го стимулира, подготвува имуниот систем за одбрана од грипот ...

значи демек 2недели за да се подготви „дифенс“ :)

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.465
Поени од реакции
248
Па не е работата за мене, јас ке се вакцинирам, туку да се зборува за некакви несакани последици е нелогично бидејки не постои доказ за такво нешто:toe:
Кој вика на свој ризик,јасно се кажува единствена превентива е вакцина.
Е сега дали ти ке избереш да колабрираат плуќата за два ДЕНА или ке се заштитиш,тоа е твое.:toe:
Веке реков од сезонски грип умираат да,но луѓе над 65 год.доколку имаш помалку шанските се никакви да починеш од сезонски но карактеристика на С.Г.е што од него најчесто умираат млади луѓе.
Ќе ја ставам табелата па ке видиш која група е најзасегната,тоа е разликата со сезонскиот,а и нешто друго никој не ни прашува со какви вакцини се вакцинира за сезонски ,кој е производител,дали воопшто делуваат,а за оваа вакцина се верува што рекла продавачката на место еден епидемиолог или инфектолог.:toe:
Џабе шо тврдиш дека е добра вакцината кога не си вакциниран.

Како да ги напаѓа старите луѓе кога седат дома, нема кај да заболат тие, а младите шетаат сегде и затоа ги напаѓа.

Стави колку сакаш табели, и лани имаше птичји грип, па сега и козји, што не ќе измислат за бизнис.

Ова видео го исфорсираа и го испамираа триста пати.....абе деца-Нема безбедна вакцина,а девојчето најверојатно имало некоја болест прикриена мили некој проблем па се случи тоа.

Браво...ете свесни граѓани,се вакцинираа и ЕТЕ шлапаа параноиците бакстер вака бакстер онака ИИИИ ништо:tapp::tapp:

Оваа вакцина штити и од сезонски грип.

И сите вакцини имаат сајд ефекти...луѓе бре па на крај краеви имуниот систем се стимулира...

И да уште нешто...и покрај вакцинацијата немате гаранција дека нема да добиете грип...барем наредните неколку недели..

Таман е....вакцината не е во ред за оние кои имаат ПАРАНОЈА:pos2:
ПА што има тогаш да се вакцинираме ако нема гаранција дека нема да заболиме од грипот.

Вакцината е поопасна од грипот.

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Џабе шо тврдиш дека е добра вакцината кога не си вакциниран.

Како да ги напаѓа старите луѓе кога седат дома, нема кај да заболат тие, а младите шетаат сегде и затоа ги напаѓа.

Стави колку сакаш табели, и лани имаше птичји грип, па сега и козји, што не ќе измислат за бизнис.

ПА што има тогаш да се вакцинираме ако нема гаранција дека нема да заболиме од грипот.

Вакцината е поопасна од грипот.
Па ке се вакцинирам неделава,денеска беа големи гужви..:toe:
не се плашам од вакцината.
И во тоа е целиот проблем 50% од луѓето се плашат од грипот другата половина од вакцината.
Вацината имала жива, штетна е ,на колку од нас досега ни се скршил топломер со жива па сме ги допирале парчињата без да знаеме колку се штетни...:uvo:
Предизвикувала автоимуни заболувања,па дали е јасно дека еден портокал докажано е дека предизвикува автоимуно заболување ако постои алергена основа.Дали престана некој да јаде портокали?

И на крај многу е едноставно вакцинирањето е оправдано ако имаш повеке смртни случаеви од болеста одколку последици од вакцината.Во моментов ситуацијата е таква,смртност имаме од грипот од вакцината засега дирекни забележани несакани последици нема.
Кога морталитет ќе земе замав сите ќе трчаат на вакцина..

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Па ке се вакцинирам неделава,денеска беа големи гужви..:toe:
не се плашам од вакцината.
И во тоа е целиот проблем 50% од луѓето се плашат од грипот другата половина од вакцината.
Вацината имала жива, штетна е ,на колку од нас досега ни се скршил топломер со жива па сме ги допирале парчињата без да знаеме колку се штетни...:uvo:
Предизвикувала автоимуни заболувања,па дали е јасно дека еден портокал докажано е дека предизвикува автоимуно заболување ако постои алергена основа.Дали престана некој да јаде портокали?

И на крај многу е едноставно вакцинирањето е оправдано ако имаш повеке смртни случаеви од болести одколку последици од вакцината.Во моментов ситуацијата е таква,смртност имаме од грипот од вакцината засега дирекни забележани несакани последици нема.
Кога морталитет ќе земе замав сите ќе трчаат на вакцина..
зошто тогаш не проверуваат дали си способен да ја примиш ...
зошто ја плескаат без никакви испитувања дали има можност за сајд ефект кај било кој ....
зошто ?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
зошто ја плескаат без никакви испитувања дали има можност за сајд ефект кај било кој ....
зошто ?
Проверуваат те прашуваат на што си алергичен бидејки ја сум алергичен на Пеницилин докторот се јави кај друга докторка и праша дали ке има некакви последици бидејки сум алергичен на пеницилин ова она ме праша и за друго неш дали сум алергичен некој си нивни имиња врска неам само кажав на пеницилин :) и се јави и ми ставија вакцина :)

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
зошто ?
Како не проверуваат ,пред вакцинирање секако проверуваат дали имаш хронично заболување,дали си болен, настинат,алергичен.
И оваа вакцина е проверена ,состојките што ги има меѓу кои сквален или MF59,и адјувантот веке се користи и е тестиран 15 год.на 20 милиони луѓе,се употребува во вакцини..
Толку е ирационално што не ја разликуваме вистинската опасност,а во моментов тоа е С.Г.

S

smart ass

Гостин
, па сега и козји, што не ќе измислат за бизнис.
Кај козите имаме бактерија како причинител....не залетувај.

После 2-3 недели имаш бе гаранција.

S

smart ass

Гостин
Таа бактерија ја има секаде,но најчесто козите патат,е сега се сомневаат дека најверојатно бактеријата се пренела на луѓе при породување на козите
Иако ова е прв случај регистриран....како и да е холандија има околу 350000 кози...нешто ќе убијат,посебно тие трудните...и така ќе ја решат-ова е бактерија,значи не вирус.

OrrCee

Сто посто проценти :)
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.524
Поени од реакции
23
Колку смртни случаи има до сега?

S

smart ass

Гостин
А што ако заболиш одма после вакцината, џабе си се вакцинирал.
И???

Ај не се вакцинирај,остај компјутерот...правец у подрум и алуминиумска фолија на главата....од конспираси штити.:pos2:

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.465
Поени од реакции
248
И???

Ај не се вакцинирај,остај компјутерот...правец у подрум и алуминиумска фолија на главата....од конспираси штити.:pos2:
Штоо ИИИИ???

Знајш колку си интересен, сега ми докажа дека е безбедна вакцината. :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom