Смртни случаи од грипот А (Х1Н1) во Македонија

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
на сите ни даваа по 10 апчињаа, 5 дена по 2, едно на сабајле, едно на вечер...

Затоа и реков не сум сигурна, зошто растворите од сирупи за деца ги даваат според килажата и секоја терапија со тамифлу мора да ја спрема сестра. Може кај сите возрасни е се апчиња без да играат улога други фактори.

Како и да е, зборот ми е дека тамифлу како лек неможе да појдеш во аптека да го земеш на своја рака и да го чуваш како резерва дома за секој случај. Мене не ми е логично да е така но во ова наше здравство, апсолутно ништо нема да ме изненади.

R

repriza

Гостин
inaku sekoja godina samo vo USA, od raznorazni koplikacii predizvikani od grip sekakov, umiraat nad 12 000 luge...taka da svinskiot grip i ne e takva opasnost kako so se predstavuva do tolku, po svojata efikasnost e specifi4en-da, no ne e nisho pojak od Evropskiot so beshe pred nekolku godini.

S

smart ass

Гостин
Не паничете,ќе има уште жртви-карактеристика му е да прави компликации-еххх природата би рекле колку е сурова-кој е најголемиот масс мрдр.....после јануари почеток на фебруар е сезоната...туку дотогаш-имунитетот спремете го....:toe:

Затоа и реков не сум сигурна, зошто растворите од сирупи за деца ги даваат според килажата и секоја терапија со тамифлу мора да ја спрема сестра. Може кај сите возрасни е се апчиња без да играат улога други фактори.

.
Мора според килажата,оти се деца,на пример 1милилитар на кг,или 20мг на кг,бидејќи кај децата она што е стандард за возрасните кај децата не е...еве пример витамин Ц од 500мг да му дадеш на 3-5 годишно дете појше беља му правиш,има посебни детски кои се 50 мг.

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
уште една жртва од грипов во изминатава вечер...

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.635
Поени од реакции
6.448
Јас нешто сум настинат..имам кашлица и малку омалаксан сум...во болница ме прегледаа обично како и секојпат (ми мерија температура,грло ми прегледаа,дишење) ми препишаа некаков сируп и апчиња.Постои ли опасност да се разболам од свинскиов? :kesa:

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Јас нешто сум настинат..имам кашлица и малку омалаксан сум...во болница ме прегледаа обично како и секојпат (ми мерија температура,грло ми прегледаа,дишење) ми препишаа некаков сируп и апчиња.Постои ли опасност да се разболам од свинскиов? :kesa:
сезонски сигурно имаш :)
и јас имав пред 1 недела,2 дена имав температура и кашлав,пиев само апчиња :)

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Постои, зошто да не. Може и од обичен грип да се разболеш, а и настинка да имаш бидејќи си шетал надвор по кратки ракави.

Симптомите може да ти бидат и неповрзани па да кашлаш од настинка, а малаксаноста да ти биде поради: многу вежбање, голема дебелина, депресија, оплодена матка, мононуклеоза, Паркинсова болест, леукемија, фибромиалгија и сл.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
То е то, секој ден умираат луѓе, веќе и 13 - та жртва. Него да не знае некој нешто поофицијално за жртвата, колку години имала, дали претходно имала нешто проблеми ? Барав по страниве, не пишува само дека има жртва во изминатата ноќ, но не пишува ништо друго? :toe:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.635
Поени од реакции
6.448
Постои, зошто да не. Може и од обичен грип да се разболеш, а и настинка да имаш бидејќи си шетал надвор по кратки ракави.

Симптомите може да ти бидат и неповрзани па да кашлаш од настинка, а малаксаноста да ти биде поради: многу вежбање, голема дебелина, депресија, оплодена матка, мононуклеоза, Паркинсова болест, леукемија, фибромиалгија и сл.
Епа во неделата игаав утакмица и оттогаш почнав да кашлам поинтензивно,инаку пред тоа одев на теретана секој ден...сега додека сум болен не преземам физички активности :toe:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.480
Поени од реакции
31.023
Паднат ти е имунитетот и баш во овој период си нежен. Ја ти препорачувам да останеш дома некое време.

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Ќе си пиеш сокови, чаеви, овошје ќе јадеш, витамин ц ќе си земеш и ќе се бориш. :)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.809
Поени од реакции
44.126
И јас сум настинат,кашлам,ме боли грло,ме боли глава,ама мислам оти неам свински грип..Иначе се плашам од грипот,признавам..

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.024
Поени од реакции
645
Само чаеви и ќе си земете витамин ц од 1000 милиграма, (малце поскапи се, ама кога мора...) и се ќе биде во ред :wink:!

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Само чаеви и ќе си земете витамин ц од 1000 милиграма, (малце поскапи се, ама кога мора...) и се ќе биде во ред :wink:!
Сепак останува под знак прашање ефикасноста на советите од овој вид.
Голем дел од починатите од овој тип на вирус се здрави, без претходни проблеми (или така е само нагласено) луѓе.
Имаше некоја претпоставка дека вирусот е најсмртоносен кај млади, со добар имун систем и дека способноста за борба на организмот со болеста создава одбрана која го загушува и е фатална, па оние со послабо здравје се побезбедни.
Треба да се разгледа ова подобро, мада не би знаел кое би било решението.
Како би се направиле општо поранливи?

Kajgana Shop

На врв Bottom