Смртна казна во Македонија? Да или Не?

Дали во Македонија би требало да постои егзекуцијата како казна?

• Да

Гласови: 509 58,8%
  • Не

Гласови: 357 41,2%

• Вкупно гласачи
    866

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Epa ako zlostornikot ubil nekogo , ja bi go stael cel zivot u samica da pati tamu , kazete NE za smrtna kazna

*n0t*0rd!nary*

~*SimplY UniQue*~
Член од
5 февруари 2007
Мислења
126
Поени од реакции
4
Мислам дека се зависи од ситуацијата. На пр. ако престапникот е премногу опасен за општеството и постои опасност да побегне од затвор и да продолжи со деликтите, би требало да се убие (подобро да се спречи отколку да се лекува).

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
Одговорив со ДА. Ама, мислам дека ако воведат Смртна Казна во Македонија, половина од популацијата ќе ја снема. Па овдека се сите за смртна казна. За прв пример - Љубчо Георгиески, ја украде цела Македонија, и сега го гледам во најлуксузните хотели во Дубаи, ваму-тaму. После него Бучко ( Таков звани ГАРГИ ), ни ја продаде Струга. Итн итн, и кога ќе видиме, никој нема да остане. :)

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
ZIKS напиша:
Одговорив со ДА. Ама, мислам дека ако воведат Смртна Казна во Македонија, половина од популацијата ќе ја снема. Па овдека се сите за смртна казна. За прв пример - Љубчо Георгиески, ја украде цела Македонија, и сега го гледам во најлуксузните хотели во Дубаи, ваму-тaму. После него Бучко ( Таков звани ГАРГИ ), ни ја продаде Струга. Итн итн, и кога ќе видиме, никој нема да остане. :)
Е ако де, ја и ти да сме живи и здрави:cug:

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
Викторгг напиша:
Е ако де, ја и ти да сме живи и здрави:cug:
е, нас секако немат то да ни го напрает, не сме до толку како нив. :)

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
*n0t*0rd!nary* напиша:
Мислам дека се зависи од ситуацијата. На пр. ако престапникот е премногу опасен за општеството и постои опасност да побегне од затвор и да продолжи со деликтите, би требало да се убие (подобро да се спречи отколку да се лекува).
Ако државата има добар “затворски“ систем, нема да има опасност да побегне и да продолжи со злосторствата.
Јас сум против. Никој нема право да одземе нечиј живот. Има други начини за борба против високиот криминал. Со смртна казна казнувачот само се симнува на нивото на казнетиот. Не сме во времето на Инквизицијата, побогу. :toe:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Апсолутно сум против смртна казна. Државата казнува некого со смрт, затоа што тој претходно одзел нечии животи, и со тоа го прави истото за што всушност го казнува. Демек ако си дел од правосудството е во ред да убиваш.Кој е тој што има право да одлучи дека некој треба да умре(макар и тој некој бил болен сериски убиец).
Наместо да има смртна казна, нашиот правосуден систем треба малку да се подзамисли како може убиец да биде осуден на смешна казна од 5-7 години, или како злоставувачи на деца можат да се извлечат со 2 години затвор.
Затоа,треба да има многу поригорозни казни(со далеку подолго времетраење) и нашите затвори да бидат обезбедени, а не места од кои затворениците можат по желба да си влегуваат и излагаат.

Darkwind

I need to work I'm always spending
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.038
Поени од реакции
1
Ја сум против ама како и да е кај нас во Македонија и да се воведе смртна казна само ќе ни ’рѓоса столицата или ќе се урне комората или ќе се отупи гилотината или шо и да е ќе се расипе зашо никој нема да стигне до смрттна казна... Тие неможат да осудат некој на повеќе од 3 години затвор а не па смртна казна :toe:

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Ко шо ни е корумпирана државата уше смртна казна ни фали.

sredicka

Аddams
Член од
7 февруари 2007
Мислења
36
Поени од реакции
0
Дефинитивно НЕ!Парно нека скапе во затвор 100год тој што заслужил(многу појака казна отколку да скине конци одма)...
„око за око,заб за заб” не е баш некоја јака животна философија,не смееме да се симнеме на исто ниво со убијците,а уште помалку да глумиме господ!

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
Za pedofili definitivno smrtna kazna...samo za niv!!!

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Смртна казна за никого, во најлош случај самица со еден оброк дневно

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Гилотина на сред плоштад и да летаат глави треба.Ама така пола Македонија треба да ја снема како што кажа некој погоре.
Шала на страна мислам дека поголема казна е доживотен затвор ама без можност за помилување.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Jas sum ZA:), ne objasnuvam, poshto vo posledno vreme izgubiv zelba za toa, samo ke kazam edno:

Ubij eden, opomeni 2 miliona narod(mislev za kaj nas:))

Kajgana Shop

На врв Bottom