Смртна казна во Македонија? Да или Не?

Дали во Македонија би требало да постои егзекуцијата како казна?

• Да

Гласови: 509 58,8%
  • Не

Гласови: 357 41,2%

• Вкупно гласачи
    866

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Јас сум за да, зошто има толку одвратни луѓе во Македонијава, што направиле толку погрешни работи, и тоа не еднаш истата работа. Со ова ем ќе се плашат повеќе ем мислам нема многу нешта да прават.

Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.296
Поени од реакции
26
Smrtna kazna ama so kamenuvanje . Nie makedoncite sme takov narod sto nemozeme so dobro da naucime nesto , samo vaka . Ubij 30 ke vidis dali 31iot ke mu tekne da siluva

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Сите коментари од типот, кои сме ние да одлучиме да одземеме нечив живот. Да ве опитам нешто.

Лета авионче. Киднаперот оп, и вика улетај се на срет плоштад на концерт на Тоше или маме ти еб*в. Дали ќе прежалиш 100 луѓе у авионот, или 5000 на плоштад?

Па да видам што срце ќе имавте.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.404
Иако сум против насилие ама за некои работи треба конецот за врат.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Да, треба. Има такви кои не заслужуваат да живеат

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
Треба да има! И мора да има! Се и сешто шета низ Македонијава, баш слушав на вести пред некој ден, некојси маж и жена си ги убиле новороденчињата и не знам каде ги закопувале ... само смрт за такви болесници!

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Ако збориме реално ова кај нас мнооогуууу тешко дека ќе биде.

А дали би сакал, е па сакам да има смртна казна и по можност уште од сега да се воведе. Какви се будали има што не заслужуват да живат тоа е неверојатно.

Clarkii

Hold me,Thrill me,Kiss me,Kill me
Член од
13 август 2007
Мислења
252
Поени од реакции
4
Нема потреба од смртна казна со тоа нема да се постигне ништо доволен е и затворот дури и само притвор е доволен за некои дела.Да поседиш 30 дена у притвор у нашиве затвори нема поиќе да ти текне да напраиш криминално дело.

А

Адриано

Гостин
Смртна казна ама со јавно измачување на пример да му ги сечат првен прстите па рацете па нозете па носот да крвави па после да умре и тогаш ке видите дали ке има крадење или убивање!

Член од
21 јуни 2007
Мислења
183
Поени од реакции
2
Не,... каква смртна казна мозеби ке помогне но тоа е многу суров начин на решавање на криминални проблеми

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Да поседиш 30 дена у притвор у нашиве затвори нема поиќе да ти текне да напраиш криминално дело.
И затоа Македонија е една од земјите со најниска стапка на криминалитет.Not.

Не се дотерува памет на секој со затвор. Има толку умоболни монструми кои дури не осеќаат вина за стореното дело. Што ќе им е нив затвор? Да не ги поучат дека грешеле? Ма неее, џабе би зафаќале место.

Кога веќе не можат да сфати дека се пореметени, треба смртна казна и те како. Така се скратуваат и нивните маки, и маките на општеството.

Член од
16 август 2007
Мислења
38
Поени од реакции
0
Ќе ви кажам едно интересно, по мене, гледиште, кое го опишува Томас Мор во "Утопија" - скратено - за тежок криминал, човекот не се убива т.е. се осудува на нешто како условна доживотна затворска казна. Но, тој не седи само во затворот како терет на државата и даночните обврзници, туку врши општествено корисни работи, кои се толку тешки или гнасни, да со нив ретко или воопшто не се занимаваат нормалните луѓе. Ако одбива, саботира, забушава и прави проблеми - е тогаш - му се кратат маките:)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Само смртна казна и строг диктаторски режим за овај народ... се имаат и пак не се задоволни.

Clarkii

Hold me,Thrill me,Kiss me,Kill me
Член од
13 август 2007
Мислења
252
Поени од реакции
4
И затоа Македонија е една од земјите со најниска стапка на криминалитет.Not.

Не се дотерува памет на секој со затвор. Има толку умоболни монструми кои дури не осеќаат вина за стореното дело. Што ќе им е нив затвор? Да не ги поучат дека грешеле? Ма неее, џабе би зафаќале место.

Кога веќе не можат да сфати дека се пореметени, треба смртна казна и те како. Така се скратуваат и нивните маки, и маките на општеството.
Точно е до некаде и ова твоето само поентата мене ми е дека притворот и затворот за мене се подобра варијанта.Во притвор немаш право на разговор со никој,редовно испитување,редовна порција ќотек и сл.Во затворот има време на претек да размислува за криминалното дело и дали се исплатело.Додека со смртната казна го усмртуваат и крај завршиле сите маки.

Kajgana Shop

На врв Bottom