Смртна казна во Македонија? Да или Не?

Дали во Македонија би требало да постои егзекуцијата како казна?

• Да

Гласови: 509 58,8%
  • Не

Гласови: 357 41,2%

• Вкупно гласачи
    866

Darkwind

I need to work I'm always spending
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.038
Поени од реакции
1
Доживотна плус 745 години како што судат у америка па да го видам да искочи после и со помилување :) :tapp:

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
Darkwind напиша:
Доживотна плус 745 години како што судат у америка па да го видам да искочи после и со помилување :) :tapp:
абе, со корупцијава како што е овде, ај што ќе излези од затвор, туку и надомест ќе му дадат. :)

Darkwind

Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.038
Поени од реакции
1
ZIKS напиша:
абе, со корупцијава како што е овде, ај што ќе излези од затвор, туку и надомест ќе му дадат. :)
:zver::pos::pos::pos:

Член од
14 февруари 2007
Мислења
108
Поени од реакции
13
смртна казна никако, па тоа е премногу лесна казна а и плус тоа паѓаш на исто ниво како и злосторникот.најдобро е измачувањето и доживотната казна затвор,затварање во самица полошо и од смрт.:zlo:

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
nie ne sme nekoe zaostanato opstestvo od pred 500 godini za da izvrsuvame smrtni kazni, nema logika a i da moze koj ke bide mazot da go stori toa

Член од
19 февруари 2007
Мислења
20
Поени од реакции
0
like it...за во Македонија не зошто стандардот не ни го дозволува тоа,абе најдобро како по муслиманските земји ако крадеш а те фатат ти ги сечат рацете...па утре ќе видиме дали пак ќе пробаш

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
luchiana напиша:
like it...за во Македонија не зошто стандардот не ни го дозволува тоа,абе најдобро како по муслиманските земји ако крадеш а те фатат ти ги сечат рацете...па утре ќе видиме дали пак ќе пробаш
А зошто ни треба стандард за да убиеме некого? Демек скапа е струјата или немаме пари за инекции? Јажињата се ефтини шо има врска... :toe:

Darkwind

Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.038
Поени од реакции
1
Викторгг напиша:
А зошто ни треба стандард за да убиеме некого? Демек скапа е струјата или немаме пари за инекции? Јажињата се ефтини шо има врска... :toe:
Оганот па е беспари само за дрво малце ќе треба и бензин нешо :pos:

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Не сум за, ама кога ќе прочитам нешто од типот чедоморство, како денес, е тогаш се прашувам дали сум во право кога сум против смртна казна.

Сепак, мислам дека не смее човек да одредува за живот или смрт на друг човек. Не знам каков човек треба да си за да одредиш смртна казна за некого... Да знаеш дека некој умрел заради тебе. За убиство ај, да разберам, ама како во Кина или Индонезија, за најситна глупост да се дава смртна казна, е тоа е уште поголемо злосторство од тоа за кое се дава таа смртна казна.

Се знае кој кажува до кога ќе живееме.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
за чедоморство каква казна да се даде?
за силување и педофилија?
СМРТНА КАЗНА!!!

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
за чедоморство каква казна да се даде?
за силување и педофилија?
СМРТНА КАЗНА!!!
Абе разбирам што сакаш да кажеш, тој не заслужува да живее ама мене дилемата ми е: дали човек смее такво нешто да одлучи. Мислам не.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Абе разбирам што сакаш да кажеш, тој не заслужува да живее ама мене дилемата ми е: дали човек смее такво нешто да одлучи. Мислам не.
смее
кога тој одлучил да одземе живот оти општеството да не го одземе неговиот
во овој случај тоа е добро дело

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
смее
кога тој одлучил да одземе живот оти општеството да не го одземе неговиот
во овој случај тоа е добро дело
Ок, твое мислење. Не е христијански да си дадеш право да одземеш нечиј живот. Ако го стават во затвор нема да има можност д аго направи пак истото, така да, јас таа опција би ја избрала - доживотен затвор.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Ок, твое мислење. Не е христијански да си дадеш право да одземеш нечиј живот. Ако го стават во затвор нема да има можност д аго направи пак истото, така да, јас таа опција би ја избрала - доживотен затвор.
точно тоа е мое мислење

Kajgana Shop

На врв Bottom