Смирени или избувливи?

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
во принцип сум смирена личност со така некоја доза на темепремент, но во последно време сум окружена со такви луѓе кои едноставно ме тераат да избувнам, буквално од такт ме вадат...

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Не сум избувлива во никој случај,никогаш не сум била.Мислам дека ми е вродено,ама и колку иди се` помалку избувнувам,а имам се` повеќе причини за избувнување.На секоја незгода или проблем уште одма пробувам да смирено да изреагирам,некако си имам сфатено дека кога тогаш ќе морам со ладна глава да размислам за да ги решам,па изгледа се трудам да рационализирам време,а и нерви...и не ми оди лошо засега.На провокации не реагирам,или не така како што обично се очекува.
Смирена си сум.:pipi:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.125
Поени од реакции
25.584
Избувливост ми е меѓу првите на листата на карактерни особини што не ги поднесувам кај луѓе. А лично знам да избувнам асално еднаш на една до две години. Ама тогаш е лошо. После тоа ретко се извинувам оти гарант било нешто таложено долго за така да реагирам.

Marionka_z

Omnia mea mecum porto
Член од
16 јануари 2009
Мислења
208
Поени од реакции
29
Кога станува збор за кавги, никогаш не иницирам кавга, не се расправам и сакам на мирен начин да се решат работите. Знам и да премолчам и да се воздржам, само за се да биде О.К.
Ама кога станува збор за тоа каква сум кога сум нервозна?! Значи би побегнала самата од себе!!! Вриштам на сите, секоја ситница ми смета, тогаш и телевизорот е премногу гласен, и вратата е секогаш отворена, и светлото ми е премногу светло...Ме нервира буквално секој шум.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.866
Поени од реакции
22.931
Па искрено секогаш смирен..Не се сеќавам кога последен пат сум избувнал ..

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
тотално смирена личност, никогаш не избувнувам во никаква ситуација. Стално сум смирен и стално јас сум тој шо ја смирва ситуацијата ако околу мене има избувливи лилности и немили настани ради то :)

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Хм, признавам дека знам да бидам избувлива кога сум гладна. Кога сум сита, сите овци ми се на број :)

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Воглавном смирена. Кога сум нервозна, добра сум за одбегнување...

N

navivacka

Гостин
Eптен сум избувлива личност,за ништо се лутам секогаш,нема шанси да се смирам додека не е по мое:pipi:

Член од
8 ноември 2008
Мислења
224
Поени од реакции
2
Кога сум нервозна, све што е околу мене ми смета. Најчесто седам насртана и молчам се додека не ми дојде нешто преку глава, а во тие моменти се случува многу лесно да ми дојде нешто преку глава. После тoa се дерам за се и сешто и секому, а ако некој во случај ми пререче или намерно ме иритира... тогаш збеснувам и сум опасна по жовот ;) ...:devil2:

Fragola

највкусната јагодка..
Член од
25 септември 2009
Мислења
301
Поени од реакции
7
Во глобала смирена сум,само понекад знам да избувнам коа ќе ми дојде некој преку глава, или пак кога ме обвинува за нешо што го неам направено..

Kajgana Shop

На врв Bottom