Смирени или избувливи?

Член од
4 октомври 2009
Мислења
257
Поени од реакции
13
Obicno pri kavgi sum smirena ja soslusuvam osobata so koja sum vo konflikt mirno klimam so glava onaka kao se da mi e top a vo sustina vrijam vo sebe sto e mnogu loso sekogas gledam na miren nacin da go sredam problemot i da sum smirena no nekad navistina koa nekoj ke mi dopre slaba tocka ima da go nema :tapp:
 
Ф

Фил Ајви

Гостин
Прилично смирен сум. Избувнувам само во ретки околности.
 

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Смирена сум, освен кога не сум.

Не е можно да луѓето да бидат цело време смирени, или цело време избувливи. Сите луѓе реагираат различно на различни ситуации, еден може да прифати нешто смирено, друг избувливо, зависи до ситуацијата.
Јас сум прилично смирена особа, освен кога ќе ме „фатат будалите“ [читај Cow Disease...oh no, wait, it was named PMS]..
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.722
Поени од реакции
71.181
Смирен сум ако сакам да не навлегувам толку во проблемот односно кога не му придавам некое големо значење, а ако гледам дека се случува некоја неправда или пак имам некое спротиставено мислење е тогаш... :kesa:
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Порано бев избувлива и не можев да се смирам додека не расчистев со тоа што ме мачело. Сега забележувам дека станувам се` поладнокрвна. Не дека не ме допира ништо, туку многу повеќе се воздржувам, не се карам, преќутувам, дури и се потсмевнувам некогаш. Сум сфатила дека ако од еднаш не се разбереш со некого, нема да е тоа ни од стоти пат, па си кажувам што имам и оставам да ме разберат или да се мачат другите. Немам 9 животи за да се расфрлам со нив, иако треба уште малку да поработам со другата во мене, која сакам да реагира како што однадвор изгледа.:toe:
 

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
Јас сум мешавина, комбинација и од едното и од другото.Кој не е по малку избувлив? не постои таков чоек. Ама си ја контролирам дозата на избувливост и одма се смирувам не дозволувам да откачам :back::back:
 
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Неможам да си го контролирам бесот, ептен лошо. Доста избувлил, за некој си 5 мин како што ми трае нервоза може се и сешто да направам, а притоа да не се замарам. Али после е друга приказна.


Лоша навика, ама се трудам да бидам смирен колку можам.
 

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.521
Поени од реакции
4.304
Смирен сум, но знам да бидам јако избувлив
 

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Избувлива сум бе и шо?На работите кои ме нервираат остро реагирам,бурно и тек после се смирувам од кога ќе си кажам се што ме мачи и засега.А не дај боже да ми чепнеш некој близок или па да сфатам дека некој упорно ме лаже и мафта:nerv::nerv:

П.С.Не сум опасна за околината:smir:
 
Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Секогаш сум смирен и работите ги решавам на смирен начин.Избегавам галама и избувливи работи. Кога сум нервозен тоа си го чувам во себе и не дозволувам да се дознае.Не се истурам на недолжни луѓе кој не се криви.
 

ИвањушкА

some-thing
Член од
17 јули 2009
Мислења
342
Поени од реакции
526
Зависи со кого и зошто се карам, ако е со некој со кој што неможам смирено да се разберам, тогаш избувнувам на велико додека не се искажам само дерење се слуша,
ама претежно смирена сум........................претежно.:icon_mrgr
 

Kajgana Shop

На врв Bottom