Сметате ли дека Папата треба да дојде во Македонија?

  • Креатор на темата NIKA
  • Време на започнување
Член од
18 јули 2007
Мислења
45
Поени од реакции
1
papata spored mene e antihrist!koj e on da se zamisluva deka samo on mozel so Gospod da si zbori?!pa deka site poraki od nas te molitvi preku nego idele,deka on bil Bozji pretstavnik na zemjata?!od kaj ....shto...mislam gluposti.
so pocit do katolicite hristijani ama za takov covek nigde(ne barem vo Biblija-osnovata na se )ne pishuva deka treba da ima i ke ima.
i ke dojde on i odozgora ke ne gleda nas vtoroklasnite luge taka?
 

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.017
Поени од реакции
598
Па нека дојди папата ке дојдат од странство баеги народ ке остават некои девизи.
 

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
Нека дојди, некој не го брани. Само не знам што бара, православни сме, не сме католици. И што ќе смени еднодневно присуство на папата во Македонија??? Ќе дојди, ќе пројади од тоа што не се јади :):):):) и ќе си замини. Само ние македонциве ќе се чукаме по гради: Еве дојде папата кај нас!!!
Искрено нека не иди што е до мене.. Ама ако сака.. Никој не го брани
 

NEBO666

НАУЧНИК
Член од
21 јули 2007
Мислења
568
Поени од реакции
1
Jas sakam da dojde,ke imam pogolemi sansi da go ubijam.So toa nema da napravam nisto loso,tuku ke go spasam svetot od eventualni novi krstonosni vojni,podobro e da umre eden covek odkolku 1 000 000.neli e taka?

i ne samo sto treba da se executira tuku treba i pred toa da se natera da im se izvini na site katolici,vo ime na negoviot predhodnik sto gi predizvikal krstonosnite vojni i da im objasni deka i toj samiot ne veruva vo gospod,i uste e razmisluva nacisticki,toa sto toj veli deka ne e taka,e laga.Dali moze covek da go smeni svojot nacin na razmisluvanje?ako ednas bil nacist,togas toj cel zivot e toa,bez razlika dali toj taka veli ili ne.Jas neznam koj za papa stavil Nacist...
 

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
тоа што има гнаси на овој свет и што ги мешаат тие ствари тоа е друга ствари ... религијата (или поубаво кажано верата) не би требало да има допирна точка со политиката
Тука си во право меѓутоа во денешно време религијата ја злоупотребуваат поради политиката...а за Папата,сметам дека треба да ја посети Македонија и покрај тоа што бројот на католици е значително мал.Спојувањето на двете цркви би било супер затоа што на крај краева една религија сме во исто веруваме а сепак сме одвоени...глупости!А силни сме колку што сме обединети,а слаби колку што сме поделени!
 
Член од
28 јули 2007
Мислења
42
Поени од реакции
0
Neka dojde za da go zakolam, zashto me mrzi da idam do Vatikan.:vozbud:
 

NEBO666

НАУЧНИК
Член од
21 јули 2007
Мислења
568
Поени од реакции
1
abe da mozam ke go krenam vo vozduh....da go sobiraat na delcinja posle.....
 
Член од
29 август 2007
Мислења
21
Поени од реакции
6
da da jas mislam deka papata trebit da ojt kaj babamu da se nacicat i da dojt vo makedonija normalno ako go prezivejt patot
 
Член од
2 октомври 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
Pa zasto da ne dojde.Iako e poglavar na katolickata crkva na krajot na kraistata i nie pravoslavnite i katolicite sme hristijani.A zasto ne dosol ne znam mozebi deka sme mala zemja a moze i nema vrska toa.Kako i da e pozelno e da dojde i kaj nas osobeno sega koga imame problemi so Srpskata crkva.
da so tebe se soglasuvam site sme hristijani no sto se odnesuva so papata toj mora da bide pokanet od biskupot na katolicite vo mk koj veke e pokanet od biskupot na katolickata crkva se ceka od drzavata dali ke bide bezbeden sto se odnesuva od drzavata, i ako toa bide sekako deka makedonija ke mnogu cekori ponapred seti se pred nekoja godina deka ivan pavle II ja poseti bugarija i sto stana bugarija i toa ne e mesanj so politika tuka se gleda kolku moize da bide bezbedna drzavata za edna takva golema,sveta i visoko najpocituvana licnost vo svetot.
 

Никсън

бамбуча
Член од
12 октомври 2007
Мислења
283
Поени од реакции
0
Папа јоан Павел Втори беше в'в Б'лгарија, но ние сме Православни Христијани, а не католици, мислја и македонците са Православни, така, че и да дојде, според мен трјабва да е като един вид посланик, а не духовен водач. Нашијат духовен водач е Вселенскијат Патриарх, поне доколкото знам.

Поздрави на всички!:helou:
 
Член од
13 септември 2007
Мислења
5.783
Поени од реакции
4.018
abe jas kolku sto znam papta Jovan Pavle 2 sakase da dojde vo makedonija ama ne mu dozvolija...jas licno bi sakala da dojde...katolik sum i bi mi znacelo...a tie so sakaat da zakolat ili ubijat ili neznam so drugo procitav treba da se ubijat sami...lele so nema da procitam:uvo::uvo::uvo::uvo:
 

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Зошто да не ја посети, не сме ние паднати од Марс. И тој е христијан, па што ако е католик, не е безбожец. А сега како што сакаат да ги спојат православните и католиците заедно, би било убава работа за да нема повеќе поделби и различни календари и слично.
 
Член од
23 декември 2007
Мислења
486
Поени од реакции
6
А што, безбожци не смеат да доаѓаат овде? :)

Минатиот требаше да дојде, овој новиот изгледа и не му е толку до религиски соживот, барем така мислам поради некои контроверзни изјави што ги даде.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom