Сметате ли дека Папата треба да дојде во Македонија?

  • Креатор на темата NIKA
  • Време на започнување

Symbolic Art

Метал Џумбушлија!
Член од
28 јануари 2007
Мислења
192
Поени од реакции
23
Треба да дојде обавезно, за да не се заебе ко претходниот. Секој христијанин во својот живот треба да вкуси шопска, валандовска домача и скопска спонзоруша.....поштено!
 

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Леле кај отишла темава..... мммм....да почнам прво со овие неранимајковци шо уствари незнааат и шо тропкат.....да не кажам тропат....
Овој шо вели дека католичката вера е еретичка знае шо е еретик? и ај да кажи која е правата според него....или за него нема Бог...така му кажале у комунизмот!!!!И то си научил човекот...и од кај на кај најде ти дека папта носи немири...како што разбрав јас ВОЈНИ?!Аман синче не тропкај така!!!!!!ДАј пример...
Вториот шо вели дека папата е непогрешлив и дека есам си залепил атрибут....хехехе аман синче и ти од дека го чуја тава или прочита на некој лист од зелка ли?....Догмата на Католичката црква вели дека единствен непогрешен човек кој бил на земјата е ИСУС...алоооо...папта никогаш не рекол такво нешто....сеа може да не знајш шо е догма ама сеа и тоа да те учам...прочитај некде....но немој пак на ЛИСТ ОД ЗЕЛКА!!!!!.....Зашо треба да се извинува за нешто што не сторила а другите погрешно си го превеле...мене пак нај интересно од случката во универзитетот во Германија ми беше...како кога папата повикува за МИР и љубов меѓу сите никој не го слуша од муслиманиве а кога спомне Мухамед одма сите слушнале....интересна работа.....ако сакаш прочитај преведени верзии на официјалната страничка на Ватикан па томачи си го сам дали треба да се извини или оние од другата страна треба да се извинат....впрочем пред месец дена беше прошка та папата си побара прошка од сите...ако не си чул пак ....ете пак не слушате тоа што треба.....ама шом ти пишуе од долу баптист јасна работа нема што да спориме....
Третиот шо збори за Хитлер...аман синче неговиот претходник Иван Павле 2 веќе се извини!!!!!И се расчисти колку шо знам јас работата!!!Колу пати човек треба да се извинува на вас....7х777777777777х77777х7......???????
Четврти шо ке удира шамари....викни ме и мене сакам да го видам овој настан...ке си земам и камера!!!!
Мислам дека последниве две или три поста се на прав пат на одговорот шо го барам....не дека ке дојде да ве покрсти....абе шо полза ке фатиме...гости-пари-популарност-привилегија....итн.а дека ке ствара војни,немири,ке покрстува....аман бе луѓе турците ги покрсти?Или еве поскоро од нас у европа и нато!

А за Гарфил....абе нема да доаѓа папата, не е повикан.Пред некој ден нашиот парох...на 4мај у 12ч точно на пладне....имаше лична аудиенција со папата на четри очи(плус четри од очилата)...нема ништо такво....такви информации добив....е сеа шо да прајме.....
 

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Еве што има речено Маргарет Чо за папата.

Being a pope is a lot like being a drag queen. With yer golden dress, and yer golden hat. Living in the Vatican with 500 men. Surrounded by the worlds finest antiques! Queen PLEAZZE! You lived like Versace did!

That being said, не сакам папата да доаѓа во Македонија поради причините спомнати погоре.

Amongst other things...
 
Член од
5 април 2007
Мислења
252
Поени од реакции
4
Pa fakt e deka nie sme pravoslavna drzava i ima koj da ne poseti,taka da papate nema interes da dojde vo MK,a bidejki cesto ja posetuva Hrvatcka Katolicite mozat da tamu da go vidat.
 
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.584
XSENIA напиша:
ха ха колку сум се смеела...нели за Папата важеше дека е непогрешлив, јес да они сами си го лепнаа тој атрибут. Е ако папата е непогрешив ондак
XENIA: Znaesh li kako Evreite go vikaat "onakvoto" na papata vo WC?

Sveta stolica. :wink:
 

Бејко

unregistered user
Член од
14 ноември 2005
Мислења
222
Поени од реакции
1
Да, како турист. И нека остај нешто од то Ватиканските алтани.
 
N

n/a

Гостин
Eve i ja da se pridruzam na zaebite na smetka na papata:
Mujo vlecel nekoj pop,i Haso mu se pridruzil bez mnogu da prasuva,nekako go istegnale i go kacile na Oslobodjenje (najvisokata zgrada vo Saraevo) i Mujo go frlil odozgora!
Go gledal Mujo kako pagja odozgora,zapalil cigara i mu vika na Haso:
Ti rekov deka ne e Batman!
 

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Абе нека дојде. Еве ја го поканувам. Би било добро да дојде за да видат другите православни цркви дека не сме толку зависни од нив и дека може да се завртиме кон Ватикан, како Украина (мислам дека нивната црква не е призната од Руската ПЦ и затоа се Унијати - корект ми иф ај ем ронг). Па може тогаш Павле - српскиот патријарх и овој Гркот (како ли се викаше???) ќе сфатат дека политика и црква не треба да се мешаат.
 

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
mene licno ne mi treba papata da dojde
 

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.687
Абе за к*р ви е. Ке сака да шета натака навака... Цел сообраќај ке биде блокиран со денови. Башка си имаат обичај да возат по 200 владините возила и да си направат некоја сообраќајка.
Нека блека таму во Ватикан оти ако го оставите на Бит-Пазар во 13.00... Има умот да му се сомели нема да знае од која џамија пее оџа...
 

a n g e l c e

^ Poison Girl ^
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.202
Поени од реакции
5
зошто да не дојде. супер сме си :kesa:
 

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Со почит до следбениците на Католицизмот и Унијатството но сепак јас не гледам причина тој да ја посети Македонија. Ако навистина треба да дојде тогаш нека дојде, но без и да е каква друга основа, освен да си ги виде верниците. Во Македонија за папата нема место да проповеда „празни води“(не од религиозен аспект) но пак повторувам ако дојде нека си дојде за своите верници, бидејки иако имам почит кон таквите лица, тој за мене е само следбеник на словото Божјо и не е ништо повеќе од тоа.

Всушност со таквата тема ние (православните) ја афирмираме позицијата на папата и го прифаќаме неговиот авторитет. Бидејки ако не дигаме прашина тогаш нема што еден граѓанин од друга држава, иако со видна позиција во една верска заедница да не дојде но взаемно да не и некој си повод. (види Буш во Албанија, чиста глупост).
 
Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Kako pravoslaven vernik od religiozen aspekt ne pridavam nekoe znacenie na papata, no zatoa pak papata go ima mojot celosen respekt i pocit kako politicka figura, dotolku poveke sto podrskata od Vatikan na Makedonija bese nedvosmislena i jasna od sekogas.
Da ne spomenuvam podrskata okolu grobot na Kiril, (nasata negriza e druga rabota), neka si dojde covekot najverojatno i ke mavtam so nekoe znamenci izrazuvajki podrska na prijatelstvoto izmegju drzavite vatikan i RM :)
 
Член од
17 јуни 2007
Мислења
24
Поени од реакции
2
Добро бе со која причина би доаѓал папата ваму?Ак сакат нека дојт како турист.А инаку покана мојт да му дајт која и да е туристичка агенција
 

Kajgana Shop

На врв Bottom