Слушалки

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Дома користам слушалки на компјутерот поради моите за да не пречам и некои денови прилично долго ги користам. Единствено добро е што потивко ми се пуштени ама после прочитувањето на темава се префрлам на звучки.

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
јас користам секој ден слушалки, во автобус кога одам накај школо за да тепам досада а дома за да не сметам со музиката што ја слушам или ако е филм да не ме слуша цела куќа дека ме мрзи да барам преводи па мора погласно да слушам за да разберам нешто.....

Член од
2 декември 2007
Мислења
453
Поени од реакции
14
Слушалки ептен ретко користам, и ко га користам ги користам 20-30 минути. Мислам дека со звучници е многу подобро, само не некој ептен никакви да не можеш ништо да слушнеш.

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34

isti vavki imam doma po 6-7 casa so do daska zvuk i na mobiLniot so gi imam ali samo leviot raboti.
ostetuvanje fala bogu dosega ne sum imal za ponataka ne daj boze.

H

HITCH

Гостин
Јас воопшто не користам слушалки. Имам одличен слух и одличен вид и единствен страв кој го имам е да не си ги расипам уште сега.

Имаме 3 пара со мобилни што иделе и едни logitech, ама никој не ги користи, не знаеме ниту каде се.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.746
Поени од реакции
18.496

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Тешко :)

@ Топик, ги користам следните прекрасни слушалки,

Не можев да регестрирам Пејпал инаку има на ибеј да се купат, имав јас многу добри Bose ама лабрадорот му дојде до ак.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.746
Поени од реакции
18.496
Како веќе релативно искусен од поглед на аудио опрема и слично, веднаш ќе ти кажам да не се секираш многу многу за слушалките кои си ги изгубил од Bose, несакам да делувам снобски, ама производите на Bose се релативно послаби од 95% од моделите на конкурентите кои можеш да ги најдеш за иста цена...прецент бренд.

Кажи ми закаква намема ќе ти бидат идните слушалки, и каква музика слушаш, зошто се одлучи за Grado?

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Како веќе релативно искусен од поглед на аудио опрема и слично, веднаш ќе ти кажам да не се секираш многу многу за слушалките кои си ги изгубил од Bose, несакам да делувам снобски, ама производите на Bose се релативно послаби од 95% од моделите на конкурентите кои можеш да ги најдеш за иста цена...прецент бренд.

Кажи ми закаква намема ќе ти бидат идните слушалки, и каква музика слушаш, зошто се одлучи за Grado?
Поклон беа од колегите на некој начин инаку знам дека за таа цена (120 долари) можев да си купам поквалитетни слушалки, но во секој случај се подобри од тие што ги користам сега од Нептун за 500ки Филипс.
За Grado разгледував искуства од аудофили по нет и овој модел на слушалки беше препорачан како најдобар за цената што сакам да ја платам, а таа е до 100 долари максимум.
Ми треба за слушање музика од причина што во денот најмалку по 2-3 часа го правам тоа со слушалки.
Ако мислиш на квалитетот на музиката тогаш е миксана имам нешто оригинали цд и имам богами и доста мп3 риповани или сметнати од нет.
Ако мислиш за музички правец тогаш прог рок, прото метал, хард рок, пост рок, психоделија, џез фјужн итн, итн.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.746
Поени од реакции
18.496
Немам искуство со Градо, но јас сум голем фан на Sennheiser, удобноста на нивните модели е на ненормално високо ниво, звукот е пријатен и топол, и пред се средните се секогаш до израз. Е сега мислам дека добар модел под 150 долари кој вреди да се купи нема од нив :(

Разгледај убаво пред да се одлучиш во секој случај.

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.327
Поени од реакции
290
Сум земал едни вчера од една книжара 285 денари,абе незнаете шо слушалици се ушите ми уживаат коа ќе ги стаам(а и звук супер вадат),а претходно користев едни од анхоуч као добри биле жими куров 2 саати после носење ушите ме болеа...
--- надополнето: 14 март 2012 во 21:33 ---

исти вакви

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Сум земал едни вчера од една книжара 285 денари,абе незнаете шо слушалици се ушите ми уживаат коа ќе ги стаам(а и звук супер вадат),а претходно користев едни од анхоуч као добри биле жими куров 2 саати после носење ушите ме болеа...

исти вакви
Ех, колку сакам уште да ценам слушалки само според тоа дали ме болат ушите од нив. Што ми требаше да се заебам квалитетни да си купам еднаш.....

Моментално користам Sennheiser MX-560. Ништо посебно. Екстра ефтини. Нормално 50 пати подобри од било што со таа цена. Ама ќе издржам до летово.

После планот е да се докопам до овие:

Psyside рече дека е голем фан на Sennheiser. Веројатно ги знае многу добро. Sennheiser HD 800.

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Psyside рече дека е голем фан на Sennheiser. Веројатно ги знае многу добро. Sennheiser HD 800.
1500 долари се премногу освен ако не се занимаваш професионално со тоа. Инаку доста релевантни сајтови ги предложуваат исто и Audio-Technica ATHM50S кој се движат околу 160 долари.

Исто така интересни се и Koss PortaPro кои чинат околу 25 долари кои што се меѓу првиот избор кога се работи за слушалки под 100 долари.

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Just for the record, луѓето шо висат на слушалки, не е лошо од време на време да си го проверуваат слухот, пошо мали загуби нема да ги приметите, а коа ќе приметите загуби, веќе е касно.

Kajgana Shop

На врв Bottom