Nikogas nemase da bidat alatka na esdees, ti rekov, politickata situacija i voopsto sostojbite vo Makedonija bea i seuste se takvi, da najbitno bese vmro da padne, a site oni zaedno da vlezat vo koalicija kontra niv. Bez dogovori bez nisto mozea toa da go napravat, odnosno, bez pazarenja, so toa sto levica ke pobaraa barem edno pratenicko mesto vo parlament, sve e toa politicka igra vo koja mozea vo slucajov levica, da bidat vo win situacija. Sdsm nemaat kapacitet vo momentov nit levica da gi ucenuvaat, i da im stavaat pistol na glava za da bidat nivni marionetki, baska, barem javno ne se borat za takvo opstestvo, dokolku toa go pravele, ke odea kontra samite sebe, i kontra ona sto go propagiraat vo momentov.
Kakvo davanje gz, kakvo vitkanje kicma kakvi bakraci, ti rekov ponazad, oni samostojno ke mozea da si funkcioniraat vo parlament, odnosno, bez pistol na til za da glasaat odredeni zakoni, ili da postapuvaat onaka kako sto bi im nalagal zaev, pak ke ti kazam, ja nema taa mokj sds, taka da funkcionira i taka da gi postavi rabotite. Ete, '' ne svitkale '' kicma, duplo pomalce od ljubco osvoija, se raspadnaa kako partija pred sami izbori, ete kolku ti e surova politikata, i kolku e surova, uslovno kazano taa politicka karma, koga pravis eden takov '' mudar '' i '' mushki '' poteg, a pazi, so samo vlaganje u parlament, oni pod difolt ke stanea faktor na nasava politicka scena, makar i so eden pratenik, plus, vo bilo koj moment ke mozea da ja napustat taa koalicija, javno da obrazlozat zasto, i seuste da si teraat agenda preku ... sobraniska govornica.
Toj muabet za treta opcija ti e isto ko da praime muabet deka naredniov bozik ke bide ukraden od Grinch, fantazija, nemame seuste kapacitet za treta opcija, nie nemame nikakov kapacitet vo momentov, mi zboris za treta opcija a partija za koja ti se servirani site nivni kriminali i prljavi igri, bogatenje na smetka na narod vo miljardi evra, osvojuva nad 400 000 glasovi na izbori, za kakva treta opcija zboris ? Seuste ne sme dorasnati za toa, politicki neevoluirani, pocekaj malce, uslovi za treta opcija stabilna kaj makedoncite ne gledam u naredni 4 do 8 godini.