Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Албанците преку Бујар Османи официјално се изјаснија дека во иднина ќе бараат да се промени химната,грбот и знамето. Фактички криминалецот Грујо се што рече за албанците во право излезе. Инаку сите овие мегаломански барања на албанците е во полза на ВМРО ДПМНЕ и на никој друг.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
На која стаза играш кантер?
не играм детски игри, јас трошам швепс... :)
Другар ај, не велам дека ти си рекол така, ама нели не ни треба НАТО, ЕУ, Могерини аут, кој ве ебава... што не помогне Путин со нив тогаш, нели бил против муслимани, учки, не знам што? Само ги поврзувам работите што се тресат тука + на улици.

За ова погоре, Учки, муџи, нема голема разлика, сето тоа е паравоена единица, ако нашата армија (обучен, професионален кадар) + enemy intel + опремата со која располага АРМ се на ниво на една европска земја, 3000 не би требало да претставуваат проблем а и не гледам како оние пасоши и изводи што издаваат треба да се на готовс. Дете што играло Кол оф дјути на ветеран подобро би се снашло од нив.
...па ти и понатака не гледај, тоа не ти е ни во опис ни во попис.., што па има да гледаш??? :) :)

Член од
12 март 2009
Мислења
20.753
Поени од реакции
16.972
А кој пуштил толкава маса на народ во таа урбана средина? Еве ок и да е така како што велиш, може претерав, нели би требало досега државава да има информации каде се тие луѓе, како се наоружани, со колку арсенал располагаат па да имаат скрено план за нивно брзопотезно решавање?

А и чисто сумњам еве искрено дека нешто има вистина во ова, не може увек кога на ВМРО му гори под нозе или Диво Насеље или Учки да се дешаваат.
а 2001 кој ја измисли војната ??
..А кој се бунеше за несразмерна акција на МВР во Дивље насеље ????
Се додека не се тргне баграта од амбасадите и бонстил ќе има разни сценарија... само проблемот е што Трумп се уште не седи стабилно, му го клатат столчето...
како и да е добра опција е и да се одолговлекува додека не завршат изборите во Франција и не се изјасни Трамп околу тензиите меѓу Србија ( Косово, република Српска) тоа е поголема работа од нашата.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Албанците преку Бујар Османи официјално се изјаснија дека во иднина ќе бараат да се промени химната,грбот и знамето. Фактички криминалецот Грујо се што рече за албанците во право излезе. Инаку сите овие мегаломански барања на албанците е во полза на ВМРО ДПМНЕ и на никој друг.
И парите ќе се менувале, наместо денар, лек ќе сме имале.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.296
Поени од реакции
46.828
дпмне ќе падне, вака или онака. Сите го знаат тоа, па дури и самиот тој, главниот само што е прашање на време. Левица, доколку (а фала богу не) отидеше под нивна закрила ќе беше и нивна алатка. Ќе манипулираа со нив и ќе ги уценуваа, пошто се едноставно НИВНИ пратеници. Едно е предизборно да одиш со нив во коалиција, друго е постизборно да коалицираш, верувам дека тоа ти е јасно.

Добро бе брат, сега веќе вреѓаш интелегенција. Зарем искрено веруваш дека есдеес ќе дозволи на некој кој предизборно коалицирал со нив а им дал пратеничко место (кое не го заслужил), сам да си носи одлуки за што и кога да крева рака за/против?

Како тоа се распаднале? Има официјално соопштение дека веќе не постојат? Што ти е бе брат, што си лупаш цело време сам претпоставки и сам си носиш заклучоци? Зошто?
koga vlagas vo parlament, niciv si ( bar u kontekst na Levica, i koaliciranje so sds ), neznam kako toa ne ti e jasno, vo toj slucaj sve zavisi od toj sto oni go kandidiraat za pratenik u parlament, i negoviot kapacitet, i negovata kicma.

Za drugiot del, apsolutno veruvam vo toa, i ti rekov zasto, situacijata vo zemjava nasa, abe coek, ljubco i branko predizborno koaliciraa, sto ne ti e jasno : ))), zar mislis problem ke bilo da se dogovori toa so sds sega, vo edna vakva situacija ?

Za nivniot '' raspad ''
http://a1on.mk/archives/678852

Sto sakas poveke, vidi data koga e objavena statijava : ))), nekolku denovi pred izbori. Mudro i muski, od strana na Levica, taka da ne ti zboram vrz baza na pretpostavki, niti pak vrz baza na istite nosam zaklucoci, sve javno si bese prezentirano, partija koja donela mudri odluki, vakvo nesto na 3 dena pred izbori sekako nema da si dozvoli, ili i ova e vrz baza na pretpostavka. :свиркам:
Vakvo nesto, na 3 dena pred izbori samo monti pajton partija moze da si go dozvoli, kako oni ocekuvale deka ke dobijat pratenik posle vakvo javno fijasko ?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
koga vlagas vo parlament, niciv si, neznam kako toa ne ti e jasno, vo toj slucaj sve zavisi od toj sto oni go kandidiraat za pratenik u parlament, i negoviot kapacitet, i negovata kicma.

Za drugiot del, apsolutno veruvam vo toa, i ti rekov zasto, situacijata vo zemjava nasa, abe coek, ljubco i branko predizborno koaliciraa, sto ne ti e jasno : ))), zar mislis problem ke bilo da se dogovori toa so sds sega, vo edna vakva situacija ?

Za nivniot '' raspad ''
http://a1on.mk/archives/678852

Sto sakas poveke, vidi data koga e objavena statijava : ))), nekolku denovi pred izbori. Mudro i muski, od strana na Levica, taka da ne ti zboram vrz baza na pretpostavki, niti pak vrz baza na istite nosam zaklucoci, sve javno si bese prezentirano, partija koja donela mudri odluki, vakvo nesto na 3 dena pred izbori sekako nema da si dozvoli, ili i ova e vrz baza na pretpostavka. :свиркам:
Vakvo nesto, na 3 dena pred izbori samo monti pajton partija moze da si go dozvoli, kako oni ocekuvale deka ke dobijat pratenik posle vakvo javno fijasko ?
Амди Бајрам е ничив?

Бреј, извор ми даде а1он. Сега јас ако сакам нешто да ти дадам како контра аргумент во корист на дпмне ќе ти постирам линк од курир, република или инфомакс.
Плус, ова си беше темпирано и намерно пукна 2 дена пред избори. Зошто? Затоа што од сам старт се знаеше дека Левица НЕМА да коалицира предизборно. Тоа го знаеја ама баш сите, почнувајќи од потенцијални гласачи па до раководство во партија. Зошто тогаш мисирите чекаа 2 дена пред избори да излезат со ваква изјава и да се прави фракција?

Те молам, најсериозно те молам одговори ми дали Амди Бајрам е ничив и не игра цело време по тоа како ќе му свират.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Сериозно муабет се прави за 3.000 учки, урбани средини, граници, напади? Знаете кој е изворот на тие информации? Приберете се, срамота е.

УЧКи и Муџи не се исто.
Овие 3000 се учки.

А зошто не се делува...
Зошто имаат поддршка од нашите партнери ЕУ и НАТО?
Најдобро да причекаме, Ефтов има врски во разузнавачките служби на САД, Русија, Кина и Боливија. После Мајданот од 2015 организиран од Сорос и масоните, сечените и лепени разговори направени во мобилно студио (жолто Рено Трафик) купено од автопазар во Приштина, Јужниот тек и 155.000 вработени со фармите на Субрата Рој ќе издржиме и агресија од точно, округло 3.000 учки кои чекаат на граница абер.

Детенце, дај не се губи :)

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Nikogas nemase da bidat alatka na esdees, ti rekov, politickata situacija i voopsto sostojbite vo Makedonija bea i seuste se takvi, da najbitno bese vmro da padne, a site oni zaedno da vlezat vo koalicija kontra niv. Bez dogovori bez nisto mozea toa da go napravat, odnosno, bez pazarenja, so toa sto levica ke pobaraa barem edno pratenicko mesto vo parlament, sve e toa politicka igra vo koja mozea vo slucajov levica, da bidat vo win situacija. Sdsm nemaat kapacitet vo momentov nit levica da gi ucenuvaat, i da im stavaat pistol na glava za da bidat nivni marionetki, baska, barem javno ne se borat za takvo opstestvo, dokolku toa go pravele, ke odea kontra samite sebe, i kontra ona sto go propagiraat vo momentov.
Kakvo davanje gz, kakvo vitkanje kicma kakvi bakraci, ti rekov ponazad, oni samostojno ke mozea da si funkcioniraat vo parlament, odnosno, bez pistol na til za da glasaat odredeni zakoni, ili da postapuvaat onaka kako sto bi im nalagal zaev, pak ke ti kazam, ja nema taa mokj sds, taka da funkcionira i taka da gi postavi rabotite. Ete, '' ne svitkale '' kicma, duplo pomalce od ljubco osvoija, se raspadnaa kako partija pred sami izbori, ete kolku ti e surova politikata, i kolku e surova, uslovno kazano taa politicka karma, koga pravis eden takov '' mudar '' i '' mushki '' poteg, a pazi, so samo vlaganje u parlament, oni pod difolt ke stanea faktor na nasava politicka scena, makar i so eden pratenik, plus, vo bilo koj moment ke mozea da ja napustat taa koalicija, javno da obrazlozat zasto, i seuste da si teraat agenda preku ... sobraniska govornica.

Toj muabet za treta opcija ti e isto ko da praime muabet deka naredniov bozik ke bide ukraden od Grinch, fantazija, nemame seuste kapacitet za treta opcija, nie nemame nikakov kapacitet vo momentov, mi zboris za treta opcija a partija za koja ti se servirani site nivni kriminali i prljavi igri, bogatenje na smetka na narod vo miljardi evra, osvojuva nad 400 000 glasovi na izbori, za kakva treta opcija zboris ? Seuste ne sme dorasnati za toa, politicki neevoluirani, pocekaj malce, uslovi za treta opcija stabilna kaj makedoncite ne gledam u naredni 4 do 8 godini.
Грешка си, кај нас во услови на континуирана студена војна, партиско-полициска држава, речиси е невозможно да се создаде здрава партиска структура со добар кадровски потенцијал кај условно речено т.н трета опција, за здрава кадровска реформа во постојните партии не вреди ни да се размислува.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Не сум сигурен околу овие што постојано шират паника дека ќе имало војна дали се тинејџери кои немаат соодветна артикулација на машкоста и си фантазираат за војна или само партиски пушачи. Или и двете.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.296
Поени од реакции
46.828
Амди Бајрам е ничив?

Бреј, извор ми даде а1он. Сега јас ако сакам нешто да ти дадам како контра аргумент во корист на дпмне ќе ти постирам линк од курир, република или инфомакс.
Плус, ова си беше темпирано и намерно пукна 2 дена пред избори. Зошто? Затоа што од сам старт се знаеше дека Левица НЕМА да коалицира предизборно. Тоа го знаеја ама баш сите, почнувајќи од потенцијални гласачи па до раководство во партија. Зошто тогаш мисирите чекаа 2 дена пред избори да излезат со ваква изјава и да се прави фракција?

Те молам, најсериозно те молам одговори ми дали Амди Бајрам е ничив и не игра цело време по тоа како ќе му свират.
izvor ti dadov od PRES na clenovi na levica, del od niv osnovaci, sto ne e jasno ? Toa prvo mi iskoci, mozam i od drug medium da ti dadam, me mrzese da baram, cisto sakav od presot da ti najdam link, sto e bitno koj medium go prenel istoto ...
Inace vo levica pukna vo momentot koga resija predizborno da ne koaliciraat so sds, vo samata partija pukna, i ovie muabet se vlecea vo cel predizboren proces, ne samo na 8mi dekemvri, sekoj den izvestuvaa mediumite megjudrugoto i za toa, site mediumi, i pro i kontra vlasta. Ne e 2 dena pred izbori, sea sekako nema da se zamaram i sekoj den pred izbori da ti davam linkovi za Apasiev, zasto sekoj den, ili sekoj vtor den ne e bitno se govorese na ovaa tema.

Toa i mi bese poentata ustvari, ne go negiram ja toa, frakciite u levica se desija poradi nivnoto nekoaliziranje so sds, sto znaci nemalo edinstvo vo samata partija, partija koja e mala, koja defakto nemase kapacitet da dojde do pratenik ako izleze sama na izbori, a se nadevaa na toa, i toa e fakt, veruvaa deka ke dojdat do 1 pratenicki mandat taka. Inaku ziti sve, ne mi sporeduvaj luge od levica, ko Demiri na primer, so Amdi Bajram, dali ti veruvas deka eve primer dokolu Demiri od Levica, dogural do parlament preku koaliciranje so sdsm, on ke rabotel pod nivna direktiva ?

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Сериозно муабет се прави за 3.000 учки, урбани средини, граници, напади? Знаете кој е изворот на тие информации? Приберете се, срамота е.

Најдобро да причекаме, Ефтов има врски во разузнавачките служби на САД, Русија, Кина и Боливија. После Мајданот од 2015 организиран од Сорос и масоните, сечените и лепени разговори направени во мобилно студио (жолто Рено Трафик) купено од автопазар во Приштина, Јужниот тек и 155.000 вработени со фармите на Субрата Рој ќе издржиме и агресија од точно, округло 3.000 учки кои чекаат на граница абер.

Детенце, дај не се губи :)
Абе и 2001 Снежана Лупавска ја правеа шизофреник кога тврдеше дека нешто се дешава во Танушевци,ама после испадна дека била во право.Дефинитивно има план кај нашиот западен и северозападен сосед за дестабилизација на Мк.Албанската платформа е реална закана за Македонија!Факт е дека постои таква платформа,доволен доказ се реакциите на Грција и Унгарија во ЕУ,така да секоја опција е во игра.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
izvor ti dadov od PRES na clenovi na levica, del od niv osnovaci, sto ne e jasno ? Toa prvo mi iskoci, mozam i od drug medium da ti dadam, me mrzese da baram, cisto sakav od presot da ti najdam link, sto e bitno koj medium go prenel istoto ...
Inace vo levica pukna vo momentot koga resija predizborno da ne koaliciraat so sds, vo samata partija pukna, i ovie muabet se vlecea vo cel predizboren proces, ne samo na 8mi dekemvri, sekoj den izvestuvaa mediumite megjudrugoto i za toa, site mediumi, i pro i kontra vlasta. Ne e 2 dena pred izbori, sea sekako nema da se zamaram i sekoj den pred izbori da ti davam linkovi za Apasiev, zasto sekoj den, ili sekoj vtor den ne e bitno se govorese na ovaa tema.

Toa i mi bese poentata ustvari, ne go negiram ja toa, frakciite u levica se desija poradi nivnoto nekoaliziranje so sds, sto znaci nemalo edinstvo vo samata partija, partija koja e mala, koja defakto nemase kapacitet da dojde do pratenik ako izleze sama na izbori, a se nadevaa na toa, i toa e fakt, veruvaa deka ke dojdat do 1 pratenicki mandat taka. Inaku ziti sve, ne mi sporeduvaj luge od levica, ko Demiri na primer, so Amdi Bajram, dali ti veruvas deka eve primer dokolu Demiri od Levica, dogural do parlament preku koaliciranje so sdsm, on ke rabotel pod nivna direktiva ?
.
Левица реши предизборно да не коалицира месец дена пред избори а овие излегоа со овој став 2 дена пред избори или и за ова нема да ми веруваш? Како не е 2 дена, што ти е? на 11ти беа избори, линкот од веста е на 8ми, провери си и сам.

Зошто да не ти споредувам? Ти рече дека кога влагаш во парламент, ти си ничив, тоа се твои зборови, не мои.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.296
Поени од реакции
46.828
.
Левица реши предизборно да не коалицира месец дена пред избори а овие излегоа со овој став 2 дена пред избори или и за ова нема да ми веруваш? Како не е 2 дена, што ти е? на 11ти беа избори, линкот од веста е на 8ми, провери си и сам.

Зошто да не ти споредувам? Ти рече дека кога влагаш во парманет, ти си ничив, тоа се твои зборови, не мои.
presov e na 2 dena pred izbori, ama cel ovoj muabet od presot se forsirase mesec dena pred izborite, toa ja ti go zboram, vsusnost nisto novo ne rekoa na toj pres, odamna bea jasni poziciite na taa frakcija od levica, bez video sodrzina samo.

Za toa deka si niciv, ti tamu si pretstavnik na narodot, utre ti da si kandidat za pratenik, od bilo koja partija, u normalna zemja, ili za zemja za koja javno propagira deka se bori neli zaev, po nekoj zapaden terk ti rekov mi rece, ke mozes da funkcioniras nezavisno od partijata, ne moras pod difolt da se soglasuvas so Se ona sto go forsira partijata so koja si koaliciral, ili samata tvoja partija, koga izlagas na govornica ne te kontrolira nekoj sto ti ke kazes, i kakov stav ke imas, ili da moras da glasas za nekoj zakon a voopsto ne se soglasuvas so istiot ...
Ok e, Makedonija e vo prasanje, obratno funkcionirame nie u Se, ali ja vo kontekst na Levica, sum ubeden, i ti garantiram, deka tamu ima luge, koi dokolku bi stignale do parlament, makar i so koaliciranje so sds ( a u momentov samo taka mozat, drugacie ne ), ke funkcioniraat na nacinot na koj ti pisuvam tuka, nezavisno od politikata na sdsm, vo slucaj da ne se soglasuvaat so niv za odredeni prasanja neli, sto e eden od nekolkute primeri za demokratijata za koja ete e pobornik ZZ.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Реално и покрај сите криминални дејствија. Јас мислам дека треба да се направи една генерална амнестија. А втора работа што треба да се направи е национален концензус меѓу ВМРО ДПМНЕ и СДСМ. Бидејќи Албанската платформа е РЕАЛНА ЗАКАНА за ова држава. Ова ситуација по полека почна да излезе од контрола. Ниту сдсмовците ниту вмровците не се свесни у опште дека заканата е поголема дури и од 2001 за време на воениот конфликт.

Despot

ВОЈВОДА
Член од
25 септември 2008
Мислења
507
Поени од реакции
288
.

Зошто да не ти споредувам? Ти рече дека кога влагаш во парламент, ти си ничив, тоа се твои зборови, не мои.
Така е другар Пеџа. Да живее коминтерната :) И по Ленин - Сталин

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom