Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 мај 2019
Мислења
61
Поени од реакции
26
Немам време да глеам редикули, инаку штом му се дава медиумски простор сигурно има некоја местенка позади, а јас да се занимавам и со такви ретарди навистина немам време. Сите кога ќе ги фатат со прстите во медот се вадат дека биле првоборци или борци за Македонија уште пред да се родат, такви криминалци набутани во тоа картелите наречени партии има колку сакаш, денес во 21 век ако некој тоа не го гледа проблемот е до него и неговиот капацитет, а не до тоа дали земјата е рамна или е елипса. (пример за ова е Црпе, кога го фатија за “Глобал“ се вадеше дека е тоа за Македонија тоа што зел едно евро за Вицто едно за Црквата не се смета....)

Велиш името го решивте?
Сигурна си? Тоа што пропагираш дека ви било услов за ОТАН и ЕУ-натака е ваш проблем. Зошто вашите проблеми ги проектирате на останатите?
Ако ви речеа дека услов е да ги дадете децата да работат по 5 години во нивните бордели, дали и тоа ќе го прифатевте за да јадете ........?
Ова го прашувам затоа што никако не можам да ја разберам таквата ментална матрица, со какви вредности оперира!
Автоматски споено мислење:

да му верваш на .... е исто како да му верваш на Црпе кога се колне и паѓа во транс.
(затоа јас фино лепо го спакував на игнор па не мора и неговите бисери да ги читам)

Интересно е што Тупурко и понатаму останува на чело на северџанскио ољимпијјски, мислев дека има нешто македонско во него ама изгледа нема.
По некоја година ќе се создаде и јадро на Северџани кои ќе застанат на браникот на Северџистан. Не би ме изненадило на наредните ОИ му се дозволи на некој да се допингува до даска за да освои некаков медал и тој ќе стане горд Северџан, ќе збори дека заради промената на името му дошло да се бори-учествува и освои медал, ... ќе биде пример за младите генерации дека само како Северџани имаат иднина, ... ќе се збори дека тој е првиот Северџан кој освоил медал на ОИ и на крајот заслужено ќе стане заштитник на северџистан!
Затоа ти кажав да го видиш видеото зада ми ја разбереш поентата.
Не велам дека Рамковски бил цвеќе тоа не, али начинот на тоа како му е направено и како е оштетен тоа ми е муабетот. Начинот на кој тогаш владееја не беше нормален.
Во врска со Нато што ми постави прашање тоа не е личен проблем на некој туке е од стратешко прашање и затоа бараше да направиме промена бидејќи зависевме од Земнја членка која беше внатре. Сега сме Рамноправни со нив.

Па рече борба, а во борба секогаш требаат доброволци. И реков да се пријавам. Плус борби се секогаш забавна работа.

А за прочистување, проветрување, бришење прашина, собирање ѓубре, правење анализи и слични глупости, фала. Не ме интересира тоа, сами правете го. Досадно звучи.
Ќе мора некоја власт да го направи но и со МЕѓународна помош и мониторинг. И ако треба и странци есперти да се донесат. Самите очигледно не се способни.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.773
Поени од реакции
17.000
Не велам дека Рамковски бил цвеќе тоа не, али начинот на тоа како му е направено и како е оштетен тоа ми е муабетот. Начинот на кој тогаш владееја не беше нормален.
Во врска со Нато што ми постави прашање тоа не е личен проблем на некој туке е од стратешко прашање и затоа бараше да направиме промена бидејќи зависевме од Земнја членка која беше внатре. Сега сме Рамноправни со нив.

Ќе мора некоја власт да го направи но и со МЕѓународна помош и мониторинг. И ако треба и странци есперти да се донесат. Самите очигледно не се способни.
ај не изигрувај партиски куртон зачленет од 2019 тука... сега начинот на владеење е многу полош... буквално ганстерајски , а што е најлошо со молчење на западниот фактор, кој се уште е под фамата на руската опасност ...штипе за очи... 24/7 тиранија а медиумите замолчани како во 1949..
.. но ќе му дојде и на тоа крајот, наидуваат конфонтации меѓу Уса и ЕУ, полека ќе се изгуби таа странска подршка, а ние ќе мора да се определиме меѓу уса протекторат или кандидат за ЕУ

Член од
6 мај 2019
Мислења
61
Поени од реакции
26
ај не изигрувај партиски куртон зачленет од 2019 тука... сега начинот на владеење е многу полош... буквално ганстерајски , а што е најлошо со молчење на западниот фактор, кој се уште е под фамата на руската опасност ...штипе за очи... 24/7 тиранија а медиумите замолчани како во 1949..
.. но ќе му дојде и на тоа крајот, наидуваат конфонтации меѓу Уса и ЕУ, полека ќе се изгуби таа странска подршка, а ние ќе мора да се определиме меѓу уса протекторат или кандидат за ЕУ
Ако се вреѓас ти на начинот на кој реков тоа е твој проблем и немој да ме вреѓас ја не те навредив тебе. Смири си страсти.

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
начинот на владеење е ист, само главната мафија се смени, ништо друго

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Рамноправни со нив.
„...Рамноправни...„?

Дај троа елаборисај; со која држава од ОТАН сме рамноправни?

Па СР Македонија, која беше во состав од СФРЈ беше „задња рупа„, клошар невиден, со никаква моќ за одлучување, кој(а) чекаше милостиња од федералниот фонд за неразвени Републики, од кај ти текна дека сега сме рамноправни „,...со нив...„?...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.773
Поени од реакции
17.000
начинот на владеење е ист, само главната мафија се смени, ништо друго
далеку е од ист... тогаш за било што се организираа демонстрации, а рипаа и невладини и амбасади..имаме меморија до толку...

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
далеку е од ист... тогаш за било што се организираа демонстрации, а рипаа и невладини и амбасади..имаме меморија до толку...
Ама одма имаше и контра протести. За секој протест одма владата маваше контрапротест. Некој им вика има некаков проблем во државата они тврдат дека се е во ред, ние сме број еден. Исто е и сега. Овие ништо не прават, ама баш ништо, а тврдат дека работите во државата се подобриле. :tapp:
Мафии се борат за власт, кој ќе има право да го цица буџетот преку тендери.

Член од
6 мај 2019
Мислења
61
Поени од реакции
26
„...Рамноправни...„?

Дај троа елаборисај; со која држава од ОТАН сме рамноправни?

Па СР Македонија, која беше во состав од СФРЈ беше „задња рупа„, клошар невиден, со никаква моќ за одлучување, кој(а) чекаше милостиња од федералниот фонд за неразвени Републики, од кај ти текна дека сега сме рамноправни „,...со нив...„?...
Д
Добро тоа за СФрј било друго време , сега е друго рамноправни мислам дека сме во рангот со Најсилните земји во Европа бидејчи сме веќе во Нато. Во таа смисла сме.
Пример ако не нападне Монголија како држава членка на Нато сме заштитени.

Ама одма имаше и контра протести. За секој протест одма владата маваше контрапротест. Некој им вика има некаков проблем во државата они тврдат дека се е во ред, ние сме број еден. Исто е и сега. Овие ништо не прават, ама баш ништо, а тврдат дека работите во државата се подобриле. :tapp:
Мафии се борат за власт, кој ќе има право да го цица буџетот преку тендери.
Затоа само зборењеза проблемите што треба да се смени , да постои критична мисла и за владата.

Д
Добро тоа за СФрј било друго време , сега е друго рамноправни мислам дека сме во рангот со Најсилните земји во Европа бидејчи сме веќе во Нато. Во таа смисла сме.

Затоа само зборењеза проблемите што треба да се смени , да постои критична мисла и за владата.
Али и да се каже со пример на конструктивен начин.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Монголија? Не заеба‘ај...
Па ја‘ цело време мислев дека Тринидад и Тобаго сака да не‘ нападниТ...:facepalm:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Ако реши да не напаѓа Израел, што мислиш, како би поминале?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Partiive i edni i drugi i treti se isposraa da se pokažat koj partiski lider poveke narod sobral vo salite vo koi gi održuvaa svoite partiski sobiri. No vo celava negativnost gledam i nešto pozitivno, a toa pozitivno e toa što primetuvam deka političarive poveke i ne se ni obiduvaat da glumat pred narodecot i da go lažat kolku se oni zagriženi za nego i za državata, tuku naprotiv veke partiskite lideri i otvoreno si priznavaat deka celata borba e samo i isklučivo za vlast, mok, fotelja, tenderi, biznisi... Mislam deka narodot treba malku da smiri živci bidejki koj i da pobedi na izborite od ovie abdali potpolno e seedno. Micko veke i otvoreno pred javnosta si priznava deka Prespanskiot dogovor e realnost koja mora site (duri i oni) da go prifatat i počituvaat, a pak pretsedatelot Pendarovski pa on otvoreno si kažuva deka zemjava navistina e crna dupka od koja sekoj (pa duri i on) so zadovolstvo bi se otselil za da se spasi.

Tреба да се направи прочистување во судството да се направи анализа кај судовите, кај судииите да се провери имот, колку предмети му застареле и сл. Тука има доста работа. Али мора да се почне од некаде.
Postoi nešto što se vika piramida na zloto i ovaa piramida e sostavena od nekolku vertikalni nivoa ... Najdole na dnoto odnosno na bazata od ovaa zlokobna piramida se naogja selektivnata, neprofesionalna, partizirana, korumpirana i kriminogena policija, veke na pogornoto nivo se naogja isto taka neefikasnoto, partizirano, korumpirano, kriminogeno, selektivno, Svarovski, Luj Viton sudstvo, a na samiot vrv na ovaa piramida na zloto se naogjaat partiskite odnosno političkite vrhuški koi zaedno vladeat so biznis-oligarhijata i pretstavuvaat piramidalen vrv koj gi vleče site konci odozgora. E sega kako običniot gragjanin, odnosno običnite gragjani da ja pobedat/srušat ovaa piramida odnosno kula na zloto, koja b.t.w. e izgradena od nekolku nivoa koi se cvrsto povrzani edno so drugo !

Последно уредено:
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.585
Поени од реакции
5.306
...така и ми треба коа си го барам! :yid:
Прашањето беше од реторичка природа, не очекував одговор особено не ваков.
Абе лујџе што ви стават у тоа храната? Може ли да внимавате, барем малку.
Вака повеќе не оди!
Свет кој функционира на класичен дарвинизам, да не речам на канибализам, некој да изјави вакво нешто е за .....
Значи сеа имаме Н-бомби, свемирска технологија и можеме да го т*тиме кој сакаме :pos:

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom