- Член од
- 6 мај 2019
- Мислења
- 61
- Поени од реакции
- 26
Затоа ти кажав да го видиш видеото зада ми ја разбереш поентата.Немам време да глеам редикули, инаку штом му се дава медиумски простор сигурно има некоја местенка позади, а јас да се занимавам и со такви ретарди навистина немам време. Сите кога ќе ги фатат со прстите во медот се вадат дека биле првоборци или борци за Македонија уште пред да се родат, такви криминалци набутани во тоа картелите наречени партии има колку сакаш, денес во 21 век ако некој тоа не го гледа проблемот е до него и неговиот капацитет, а не до тоа дали земјата е рамна или е елипса. (пример за ова е Црпе, кога го фатија за “Глобал“ се вадеше дека е тоа за Македонија тоа што зел едно евро за Вицто едно за Црквата не се смета....)
Велиш името го решивте?
Сигурна си? Тоа што пропагираш дека ви било услов за ОТАН и ЕУ-натака е ваш проблем. Зошто вашите проблеми ги проектирате на останатите?
Ако ви речеа дека услов е да ги дадете децата да работат по 5 години во нивните бордели, дали и тоа ќе го прифатевте за да јадете ........?
Ова го прашувам затоа што никако не можам да ја разберам таквата ментална матрица, со какви вредности оперира!
Автоматски споено мислење:
да му верваш на .... е исто како да му верваш на Црпе кога се колне и паѓа во транс.
(затоа јас фино лепо го спакував на игнор па не мора и неговите бисери да ги читам)
Интересно е што Тупурко и понатаму останува на чело на северџанскио ољимпијјски, мислев дека има нешто македонско во него ама изгледа нема.
По некоја година ќе се создаде и јадро на Северџани кои ќе застанат на браникот на Северџистан. Не би ме изненадило на наредните ОИ му се дозволи на некој да се допингува до даска за да освои некаков медал и тој ќе стане горд Северџан, ќе збори дека заради промената на името му дошло да се бори-учествува и освои медал, ... ќе биде пример за младите генерации дека само како Северџани имаат иднина, ... ќе се збори дека тој е првиот Северџан кој освоил медал на ОИ и на крајот заслужено ќе стане заштитник на северџистан!
Не велам дека Рамковски бил цвеќе тоа не, али начинот на тоа како му е направено и како е оштетен тоа ми е муабетот. Начинот на кој тогаш владееја не беше нормален.
Во врска со Нато што ми постави прашање тоа не е личен проблем на некој туке е од стратешко прашање и затоа бараше да направиме промена бидејќи зависевме од Земнја членка која беше внатре. Сега сме Рамноправни со нив.
Автоматски споено мислење:
Ќе мора некоја власт да го направи но и со МЕѓународна помош и мониторинг. И ако треба и странци есперти да се донесат. Самите очигледно не се способни.Па рече борба, а во борба секогаш требаат доброволци. И реков да се пријавам. Плус борби се секогаш забавна работа.
А за прочистување, проветрување, бришење прашина, собирање ѓубре, правење анализи и слични глупости, фала. Не ме интересира тоа, сами правете го. Досадно звучи.