Klin
Колце
- Член од
- 6 јануари 2014
- Мислења
- 4.411
- Поени од реакции
- 7.871
Не го спорам напишаново па затоа и нагласив дека очекувам (нешто поинакво од досега виденото...).За да се има успешна влада, не е доволно само некој убаво да зборува. Треба да се има „визија“ преточена во програма со планови што ќе се работи. Не е доволно да се исфрлаат пароли дека ќе се работи по закон и транспарентно, стручно.. Се е тоа така, ама тоа е само прв чекор. А чекори има стотици. Треба да се реализира пред сè економска политика која ќе доведе до инвестиции, пари, работа, плати... покрај милион други работи.
Ристовски убаво и патриотски зборува, ама тоа е 0,1% од она што треба потоа. Треба соодветни кадри тоа да се направи. Тие кадри не е доволно да се стручни и скусни, треба да ги „бива“, да изменаџираат.. па имате вработени во институции кои не вредат ни 5 пари, па илјадници други пречки...
Ако црпнатиот однапред ги знае судските одлуки, зарем се сумЉаш дека знае за „ненамерната„ грешка од Тамара?...Mене најидиотски, у целиов случај, ми беше тоа што премиерот се најде повикан да објасни дека несакајќи згрешила.
Тоа е така бидејќи премиерот освен министер за финансии ја извршува позицијата полтрон во американската амбасада СкопјеMене најидиотски, у целиов случај, ми беше тоа што премиерот се најде повикан да објасни дека несакајќи згрешила.
Не, туку класичен пример на собрана простотија, малициозност и нарцисоидност на исто место. Верувајте да ја знаете приватно сељанкава уште полошо мислење ќе имате. Гнида, кажи си концерт дека треба да правиш во Охрид и ти прпа за публика, да беше спротивно, уште вчера ќе не исплукаше дека сме бедни Македончиња.
Колку можам да забележам, а прилично добро забележувам, секогаш „некој е нечиј„ па нека е тоа и Путин, и Трамп и Сиџипинг па што останува за некој лик од некој мал народ.Тотално проамеричка партија, која според мене ќе служи како канализирање на незадоволното членство на ДПМНЕ. Ептен остар патриотски говор, ептен конзервативни ставови.
Тие се единствена прозападна опција која се декларира отворено против промена на името.... Што според мене само по себе е оксиморонски став.
Која Србинка бе со презиме Тодевска, во најмала рака е пола - пола. А и ако се чувствува таква, нека си бега кај сестра и уште сега, нема никој против.не му е првпат и пред 6 год Мислам дека тамара намерно го изостави овај дел прибидејќи е србинка,едноставно не ги готиви војводите и комитите и несака да го испее овај дел.познато е дека во минатото србските четници и македонските комити имале конфликти меѓу себе кои ги сметале пак за бугарски.као пример земете ја песната спремте се четници која е химана на српска радикална странка,Јован Бабунски, кој вршел српска пропаганда в тетово и заради тоа Ѓорѓи Сугарев го убива такому и братму ,пратете го текстот
Извика Јован Бабунски,
“Предај се, предај Стеване!“
“Не се предавам Јоване,
Аз сам балгарски војвода!“
ова песна стално ја пееат на маракана звездашите.
Кога дојде време газдарицата (премиерот) да ги правда нејзините миленици цело време, значи е сосема јасно како стојат работите. На стаклени нозе! Прашање е на време кога ќе прсне сé тоа!Mене најидиотски, у целиов случај, ми беше тоа што премиерот се најде повикан да објасни дека несакајќи згрешила.