Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 јануари 2015
Мислења
421
Поени од реакции
194
Симпатии од jаничари? Не те слуша главата.
Ако сметаш, дека пред 70-80 години повеќето луѓе се осеќали како блгари, ала им било променето националното самосознание на поголемиот дел, зошто ги навредуваш овие тука ? Со што се виновни тие ? Блгарија не е ли виновна исто за тоа ?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Не ме интересира мене историја што се случувало пред децении овде , мене ме интересира сегашноста и иднината , сегашноста ми е мизерија , затоа гласав за промени и живот во македонија
не заебаај? историјата е минато и ај да не не интересира.... абе дете - те интересира историјата и те како.. а ме интересира и мене да знаеш само различно гледаме... ако викаш така - тогаш ај нека си одат сите од вмро без да одговараат колку милијарди украле без да ги вратат... нели е историја??? - мене ме интересира историјата од поодамна.. ме интересираат некои по болни теми од милијардиве што ги спомињате а што други работи се преќутуваат.. на пример ме интересира нешковски... ме интересира малата стефанија (ако ти текнува за што зборам) ме интересира сопот.. непроштено... карпалак - ме интересираат сите овие работи што се пикаат под тепих и страшно многу ме интересира смилковско езеро........ ЗАРЕМ ТЕБЕ НЕ?

Член од
2 март 2017
Мислења
17
Поени од реакции
6
а ти бе кумановскиот какви макЕдонци сте вие како сте шопи до коска? За тоа и ми збориш глупости дека збориш макЕдонски диjалект. Шоп си ти.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Нека стои овде дел од рамкован договор да ви се разјасни около език, знамиња и останати глупости што ги тресете. Ако не ви е јасно кажите цел ке га пушту...

Sent from my MI 5s using Tapatalk
у овој дел немаш ништо за знамиња а и мислам дека у цел рамковен нема за знаме.....

Член од
2 март 2017
Мислења
17
Поени од реакции
6
Ако сметаш, дека пред 70-80 години повеќето луѓе се осеќали како блгари, ала им било променето националното самосознание на поголемиот дел, зошто ги навредуваш овие тука ? Со што се виновни тие ? Блгарија не е ли виновна исто за тоа ?
Тие се деца на предавници. Пошо не го менувале сето тоа срби. Србите само пумпат. Основната работа е свршена од предавници. Продадени души.[DOUBLEPOST=1488417033][/DOUBLEPOST]И сеа на тие гомна треба да им бидам симпатичен? Продале род, продале име тие се подолу од цигани.

Член од
17 јануари 2015
Мислења
421
Поени од реакции
194
Тие се деца на предавници. Пошо не го менувале сето тоа срби. Србите само пумпат. Основната работа е свршена од предавници. Продадени души.
Нема како 1,2 милиона да се "предавници". Ти ако си подложен на терор и тортура секој ден, дали нема да се согласиш, да не разгласувааш јавно, каков си?

Господ е рекол кој е безгрешен да фрли прв камен. Единствено Господ ќе суди.

Те молам, немој повеќе да навредуваш луѓето во форумот. Ајдо со мир и здраве, пријател ! ;)

Член од
2 март 2017
Мислења
17
Поени од реакции
6
Еве например србинот Латас. Да србин е знае дека тие се денационализирани бугари и ги презира во душата. Ама до колку знам на Шител сопственик му не е србин туку денационализиран бугарин. Лаjното Груевски што е? Србин? Не е. Предавник е.

Член од
2 март 2017
Мислења
17
Поени од реакции
6
Нема како 1,2 милиона да се "предавници". Ти ако си подложен на терор и тортура секој ден, дали нема да се согласиш, да не разгласувааш јавно, каков си?
Да бе ти веруваш во тоа? А коj ги тероризираше? Нивните комунисти и удбаши. Ама тоа го немат дури признаено официално. Ке ми се борат за демокрациjа? За вистина? Без да знаат основната вистина дека се скопени прасета? Па нели видиш? Освен дека плукат по Бугариjа го,мнарите сакат да крадат и Александар Велики па и дурри имат иредентистки претензии кон нас и Грциja.[DOUBLEPOST=1488417661][/DOUBLEPOST]Чисти срби да ги беа направиле 300 пати подобро. Вака тие гомна будат жалост у некои. Па ти е жално за змиjата не и сечеш главата, добрососедски односи ке бараш со овие...

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Пред да ги добијат потписите од албанските партии, ес-де-ес им достави писмена понуда. Нека ја објават, наместо да паламудат и да продаваат муда за бубрези, и ќе ги запрат сите шпекулации.
Ако им е чист газот, со тоа ќе му ја одземат и муницијата на ве-ме-ре.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Пред да ги добијат потписите од албанските партии, ес-де-ес им достави писмена понуда. Нека ја објават, наместо да паламудат и да продаваат муда за бубрези, и ќе ги запрат сите шпекулации.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Член 48..

Член 17 Ако знамето на Република Македонија се истакнува заедно со две други знамиња, знамето на Република Македонија се наоѓа во средина. Ако знамето на Република Македонија се истакнува покрај друго знаме, тоа секогаш се наоѓа на левата страна, гледано однапред. По исклучок, тоа се наоѓа на десната страна, гледано однапред, од знамето на странската држава или меѓународната организација, ако тоа знаме се истакнува во Република Македонија при официјални посети на овластен претставник на соодветната држава или организација. Ако знамето на Република Македонија се истакнува заедно со повеќе знамиња на други држави, знамињата на другите држави ќе бидат истакнати по абецеден ред. Во случаите од овој член, димензиите на сите знамиња треба да се еднакви, а доколку димензиите се различни ниедно друго знаме не смее да биде поголемо од знамето на Република Македонија, ниту пак било кое друго знаме, може да биде поставено повисоко од знамето на Република Македонија. Ако знамето на Република Македонија се истакнува со знамето на единиците на локалната самоуправа и други знамиња, знамето на Република Македонија се истакнува на прво место од левата страна оддалечено два метри, а повисоко за еден метар и со поголема димензија од знамето на единицата на локалната самоуправа и од другите знамиња

да зборуваме и понатака за кршење на закони???

Член од
2 март 2017
Мислења
17
Поени од реакции
6
И на ДПМНЕ ке им викат "бугарите"? Па тие се поголеми србомани од црногорците бе честваа со србите се шо има да се чествува. Овоj Иванов копилето беше со Николик на Каjмакчалан истото место каде нивните предедовци се тепаа со србите ебаго и "бугаринот".

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
jas ne sum protiv albanskiot jazik i negovata upotreba onoj koj go zboruva neka si go koristi toj mu e majcin jazik problemot nastanuva sto sega nekoj mene ke me tera jas da go koristam sto ne mi e majcin i sto ne go znam(se plasam nareden cekor ke bidat metodite na metaxtas) nz sto sakaat ovde nekoj da dokazat prosto ne sme slepi zosto slavat albancite jas sum od povekeetncka sredina nasite decina sekoj dnevno pocnaa da trpat provokacii vo skoloto cesto sme vo bliski kontakt so niv odma go menaja vlaknoto do vcera ke recea dobrovecer sea site merbrma ni vikaat daj molimte ne se prajte zajkopatrioti, jas ne sum protiv promena na vlasta ne vikam deka ovie cinea naprotiv jasno kzuvav deka po ramkoven pikaat luge sto sedat doma a zemaat plata kazav deka proektot sk 2014 e skapa investicija za tolku siromasna drzava i nevidena degradacija na ostanatite gradovi vo mkd ,jas sum protiv losite uslovi koi vladeat vo selata sto i natera mladite da migriraat vo skopje ,toa sto odi vo stransvo smetam deka ne e faktor vlasta ili nesto povrzano so nea ili deka faktor za to ke e vlez vo fasistickata unija ete bugarite vlegoja kaj so pripagjaa do dusa kaj fasistite pa od 9 miljoni sea ni 5 ne ostanaja taka taa migracija e nepovraten proces .
vtora rabota sto me iritira ete na nekoj nacin so pa tolku se zapnale fasistive koi e nivniot benefit isturija kup pari valkani igri so ne napravja ovoj za 17 potpisi i vlast im prifate tiranska platforma so im ima prifateno na fasistite ,toa go krijat use pojke jas cuv deka od 1 juni makedonija ke vovedi sankcii prema rusija e tuka mislam lezi zajakot so to ke udrime kraj na turskiot tek i kraj za 1 000 000 000 e prihod na ime tranzit na gasot niz makedonija so tie pari makedonija ke moze da servisira budzet od 20 miljardi evra ama koj da vi objasni vie seuste razmisluvate samo toa sto vi go serviraat i so ke ve nateraat da go kazete ,pola forum e zagaden od dvata staba partiski vojnici zemaat plata da pisat ovde i naogjaat nacin samo kako da ti go ocrnat postot a tesko nas koj ovoj forum ni bese edinsvenoto mesto da go kazeme naseto jas ,isto ke se desi i so ovoj moj post ,prvo ke se zalat deka e predolg ,vtoro nema tocki zapirki treto deka e na latinica (ama za to se plasat da mi recat poso eden ednas naeba )

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.420
Поени од реакции
9.064
Tie sakaa da pominat so krienje so laga kako I sekogas, pa duri I zaspanoto SJO go aktiviraa da go amortiziraat revoltot kaj narodot, stara sema kako so promenata na imeto.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Член 17 Ако знамето на Република Македонија се истакнува заедно со две други знамиња, знамето на Република Македонија се наоѓа во средина. Ако знамето на Република Македонија се истакнува покрај друго знаме, тоа секогаш се наоѓа на левата страна, гледано однапред. По исклучок, тоа се наоѓа на десната страна, гледано однапред, од знамето на странската држава или меѓународната организација, ако тоа знаме се истакнува во Република Македонија при официјални посети на овластен претставник на соодветната држава или организација. Ако знамето на Република Македонија се истакнува заедно со повеќе знамиња на други држави, знамињата на другите држави ќе бидат истакнати по абецеден ред. Во случаите од овој член, димензиите на сите знамиња треба да се еднакви, а доколку димензиите се различни ниедно друго знаме не смее да биде поголемо од знамето на Република Македонија, ниту пак било кое друго знаме, може да биде поставено повисоко од знамето на Република Македонија. Ако знамето на Република Македонија се истакнува со знамето на единиците на локалната самоуправа и други знамиња, знамето на Република Македонија се истакнува на прво место од левата страна оддалечено два метри, а повисоко за еден метар и со поголема димензија од знамето на единицата на локалната самоуправа и од другите знамиња

да зборуваме и понатака за кршење на закони???
Ти праша дали има ја ти кажа има..
Е сга што се крши закон па научени су да им се попушта....
Доста е или ке почитуев закони или нек идев куде има боље....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom