Оти што се другите повеќе од нив? Што си ти повеќе од нив? Тие се кираџии во оваа држава , а Македонците газди ? Оваа држава е на сите и по устав и по закон а не само на Македонците. Дури и на последните избори Албанците масовно гласаа за партијата која вети дека ке им ги овозможи сите овие права и коалицијата на тие партии има мнозинство во парламентот што по наши би рекле дека тоа е и изборната воља на граѓаните. Тоа што го направи Претседателот е поништување на изборната желба на огромен број на граѓани искажана преку фер и демократски избори од кој значителен број етнички Македонци. Можеби и има уставно и законско право на тоа но едноставно тоа не е фер према мнозинството граѓани на оваа држава.дали тоа ти го браниш ставот на албанците или мене ми се причинува???
Сега незнам што да ти речам, оди утре и протестирајСакаш паметен да се напраиш.. Зошо Унгарците во Северна Србија учат Српски? Зошо латино луѓето во Калифорнија учат англиски? И во САД и во Северна Србија има двојазични табли, двојазични натписи на адмнистрација. Што сакаш да ми докажеш? Со устав е утвредно дека официјален јазик во Македонија е македонскиот, и сите него го учат, малцинствата учат и на свој мајчин јазик.
ај вака сега.. вмро ја испокрадоа македонија последниве 10 години колку што с ена власт. ОК - точно се согласувам и мене ми пречи тоа... само зашто мислиш дека претходните влади не го правеле истото???? мислиш дек абранко бил подобар??? или можда љубчо поасален бил??? или па можда мислиш дека заев ако дојде на власт нема да краде и ке биде се ко мед и млеко???? КОЈА Е ТАА ВЛАДА ШТО НЕ КРАДЕЛА КАЈ НАС????? - нема таква и у скоро време нема ни да има верувај не заев не али кој сака нека дојде на власт.. пустите ко што не биле на власт 10 години има да наплатат за се !!! - младите бегаат зашто тука нема просперитет воопшто на ниедно поле - прво и основно немаш плата ко што треба за достоен живот. здраство дупка. судство катастрофа. даноци и давачки на секој чекор а благодет од тоа никој не видовме - и јас сум млад и верувај првата прилика ако ми се пружи ке ја летнам надвор без да размислам воопшто! од горенаведените причини + милион други причини...Не го сакам паторот и секогаш ке бидам против него!
Ја испокрадоја државава последниве години !
Народот го осиромашија !
Младите бегаат од државава како од чума, заради што економијата е катастрофа!
И да има избори ке биде пата пата ,и пак исто, а Дуи ке замине во историјата !
И мојата прогноза дека Дпмне и Сдсм за изборите во декември се исполни , кажав дека ке бида мн мала разликата , додека дпмновциве велеа дека тие биле 3:1 хахахасс
Патем татко ми е стар вмровец и секој ден му ги пуштав на јутјуб бомбите , за да не гласа за нив и за прв пат гласаше за Сдсм , и доколку има избори пак или ке биде пата пата или сдсм со мала разлика ке победи !
Инаку како можете бе луге да браните луге криминалци ?![DOUBLEPOST=1488414460][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 165745 да ви го разбистрам паметот !
Според тебе редно ли е без попис да се взема таква важна одлука ?Сега незнам што да ти речам, оди утре и протестирај
Симпатии од jаничари? Не те слуша главата.@Dog12
Не мислам дека на овој начин будиш повеќе симпатии или пријателски чувства кон Бугарија.[DOUBLEPOST=1488415715][/DOUBLEPOST]
Според тебе редно ли е без попис да се взема таква важна одлука ?
болд 1 - сериозен си? ставот на груевски официјално е дека треба да се рашава нешто со граѓанска војна?Американската и руската амбасада треба да се произнесат со јасен став дали се сложуваат со ставот на Груевски дека политичката криза треба да се решава со граѓанска војна.
Груевски да прецизира конкретно што подразбира со неговиот апел "народот на улица треба да ја реши оваа работа".
Ако народот на улица треба да ја решава политичката криза дали етничко чистење е излезот за кризата.
Ако е тоа планот дали само етничките албанци или и македонци кои не се подржувачи на вмро се на листа за елиминација.
Ако не е планот етничко чистење кој е планот?Како народот треба да го реши овој проблем?Ако некој политички лидер даде таква порака и апел до народот треба јасно да каже што треба народот на улица да решава.
Иванов....што да каже човек за него,не ја почитува волјата на мнозинството граѓани преточено во парламентарно мнозинство,кочи демократски процес и крши устав со тоа што не дава мандат на мнозинството а истовремено изјавува дека никој нема да го натера тој да го прекрши уставот.
Не ме интересира мене историја што се случувало пред децении овде , мене ме интересира сегашноста и иднината , сегашноста ми е мизерија , затоа гласав за промени и живот во македонијаај вака сега.. вмро ја испокрадоа македонија последниве 10 години колку што с ена власт. ОК - точно се согласувам и мене ми пречи тоа... само зашто мислиш дека претходните влади не го правеле истото???? мислиш дек абранко бил подобар??? или можда љубчо поасален бил??? или па можда мислиш дека заев ако дојде на власт нема да краде и ке биде се ко мед и млеко???? КОЈА Е ТАА ВЛАДА ШТО НЕ КРАДЕЛА КАЈ НАС????? - нема таква и у скоро време нема ни да има верувај не заев не али кој сака нека дојде на власт.. пустите ко што не биле на власт 10 години има да наплатат за се !!! - младите бегаат зашто тука нема просперитет воопшто на ниедно поле - прво и основно немаш плата ко што треба за достоен живот. здраство дупка. судство катастрофа. даноци и давачки на секој чекор а благодет од тоа никој не видовме - и јас сум млад и верувај првата прилика ако ми се пружи ке ја летнам надвор без да размислам воопшто! од горенаведените причини + милион други причини...
да има избори сега утре јас мислам дека вмро би ги зела со поголема разлика односно дека сдсм ке изгубат добар дел од гласачите.... - хинт поснавам многу луѓе што кажаа дека ке гласаат за сдсм од проста причина што овие земаа многу слобода и долго време се на власт.. ама по ваква цена и со вакви услови не верувам дека пак би гласале така... јас лично на овие избори отидов и го шкртнав листот а ке ти кажам и зашто... - за вмро несакам да гласам - има доволно причини набројани погоре.. за сдсм па ич несакам да гласам затоа што се здружени со „браќава“ по секоја цена да дојдат на власт плус во минатото направија таква глупост со бифшо ЕСМ што едноставно неможам да им го заборавам... и трето шкртнав лист затоа што несакам некој да ми го украде гласот.. не ме кошта ништо 10 минути у денот да одвојам за да одам да гласам...
и молим те немој да ме разбереш погрешно дека бранам криминалци лопови и остали категории на нелуѓе. јас сум сите до еден да си одговараат за стореното години уназад.
На темели од лаjна нема иднина.Не ме интересира мене историја што се случувало пред децении овде , мене ме интересира сегашноста и иднината , сегашноста ми е мизерија , затоа гласав за промени и живот во македонија
владе си ги побркал брзините изглеа.... прво - МНОЗИНСТВОТО гласаше за вмро и тоа е факт што неможе да го оспориш ни ти ни ја.... второ - оваа држава за некого е мајка а за некого маќеа ко што гледам јас и тоа во зависност од одредени моменти! - излез од ситуацијава на повидок не гледам у скоро време.... за жал како и секогаш на крај сит еке играме како што ке ни свират од надвор... а тоа е голем срам - доаѓа комшијата од пичке матерне да ти ги реши проблемите (читај да ти ги наметне и да ти каже што треба да направиш за пак да исколи по негово)Оти што се другите повеќе од нив? Што си ти повеќе од нив? Тие се кираџии во оваа држава , а Македонците газди ? Оваа држава е на сите и по устав и по закон а не само на Македонците. Дури и на последните избори Албанците масовно гласаа за партијата која вети дека ке им ги овозможи сите овие права и коалицијата на тие партии има мнозинство во парламентот што по наши би рекле дека тоа е и изборната воља на граѓаните. Тоа што го направи Претседателот е поништување на изборната желба на огромен број на граѓани искажана преку фер и демократски избори од кој значителен број етнички Македонци. Можеби и има уставно и законско право на тоа но едноставно тоа не е фер према мнозинството граѓани на оваа држава.