Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Сега му е мајката, сите до еден да се пишеме Албанци, па да видиме што ќе праат :)
Pa zajko veke ne popisa, nema sto nie da se piseme.[DOUBLEPOST=1547599074][/DOUBLEPOST]Edna rabota ne mi e jasna, ne znam kako ovie od VMRO ke baraat glasovi na izbori, AMA so koe lice ovie od sdss ke izlezat pred narod za nov mandat posle site ovie lagi sto gi napravia.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Pa zajko veke ne popisa, nema sto nie da se piseme.
Кога ќе размислам малце оној Бранислав чим се пиша и го ставија пратеник, чоекот реченица не знае да сврзе... Јас ќе циљам за министер нешто, комисија ово оно, да се лапне некое тендерче... Веќе чим неможеш да ги победиш, прикључи им се :)

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Кога ќе размислам малце оној Бранислав чим се пиша и го ставија пратеник, чоекот реченица не знае да сврзе... Јас ќе циљам за министер нешто, комисија ово оно, да се лапне некое тендерче... Веќе чим неможеш да ги победиш, прикључи им се :)
Pa posto kaj nas edinstven uslov za uspeh e da bides albanec nemas druga opcija, zgora na toa zastiten kako bela mecka, plukas tepas policija, ne smee da ti vrati.Vidi na primer kako mu trgna na onoj (sto bi rekol grujo) kako se vikase Stojance generalot, pa isto na sestra Ljube I da ne gi redam.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.576
Поени од реакции
16.774
Фрчко поодамна така напраи... интересно, успеа да да ги "преживее" и немирите на БитПазар пре 20-кусур години, кога од рутинска акција на МВР против шверцери на цигари се изроди инцидент ( наводно со учество и на специјалци од Србија), а во кој имаше и 3 - 4 мртви

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Како да ги избркаме ш.иптариве од Македонската политичка сцена, од институцииве, од државава освен со војна?

Прашања кои ме мачат...
Па бидејќи цел младеж избега уште 20-30 години ќе умрат сите политичари и нема да има политичка сцена.[DOUBLEPOST=1547624276][/DOUBLEPOST]
На бугарски не треба. Веќе има. Нема потреба двапати и Албанците после ќе бараат двапути на албански да пишуе.[DOUBLEPOST=1547582711][/DOUBLEPOST]Баталете глупости и дајте нешо конкретно да напрајме.
Еве Путин у четврток доаѓа, дајте да пратиме еден саглам Македонец у Београд да го замоли ко брат нешто да напраи. Ова е задња шанса за нешто да се стори.
Јанко најкомпетентен е.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.576
Поени од реакции
16.774
https://www.mkd.mk/makedonija/politika/najchevska-zakonot-za-jazicite-ne-smee-da-se-upotrebuva-sje-dodeka-ne-bide

се покакаа и сега им смрди го*мното..

после ова законот сами ќе си бараме и кантонизација/федерализација...
Пишав, ама да повторам...
Belgija je federalna ustavna monarhija saparlamentarnim sistemom[DOUBLEPOST=1547624902][/DOUBLEPOST]
Сега му е мајката, сите до еден да се пишеме Албанци, па да видиме што ќе праат :)
1, треба да научиме албански, а тешко е, потешко од грчки
2, ај жените од сите вери се депилираат, ама за мажите пожелно е и сунет, инаку ќе се поремети религиозната структура во Голема Албанија

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.913
Поени од реакции
40.847
Лабаво...

Не знам од кога е, извор е инфомакс, така што...
Ова е албанска приватна телевизија која што си ја води програмата на албански, и тука не можеш ништо против тоа. Но, тоа не го оправдува дрското понашање на новинарот каде што се обраќа према премиер на држава кој што не го говори тој јазик и не го разбира. Нема врска што сега е Заев, и што јас не ни го поштувам како човек, а не па како премиер, меѓутоа он е премиер и мора новинарот да се однесува со поголема почит. Од друга страна мило ми е што гомното од Муртино на своја кожа си го осети тој апсурд од закон за јазици, па во емисија во живо не можеше да се разбере со тие што му поставуваа прашања иако имаше преведувач. Мило ми е што си осети на своја кожа барем мал дел од проблемите со кои тек сега народот ќе се соочува. Не знам од кога е видеово, ама новинариве сега од кога се донесе законот, можат комотно да си го поканат во емисија и цела емисија да си зборат на албански со него, он нема ништо да ги разбере, можат комотно да не му донесат преведувач, затоа што он е премиер и чим го донел тој закон редно е да го знае албанскиот јазик.
Најголемите проблеми ќе си ги осетат Македонците, дали 1% знаат колку толку албански, а сега каде и да отидат албанците намерно ќе си зборат на нивни јазик затоа што им се може, па оди ти разбери се и заврши работа. Да не зборам за казните каде што само Македонци се опфатени да бидат казнувани поради не знаење на јазик.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.576
Поени од реакции
16.774

сателитот на СДСМ си праи бајрам, ама и едното и другото ќе се случи..
Ерга Омнес комплетно и за внатрешна употреба ( ерга омнес тоа значи и за внатрешна употреба, тогаш од постојниот Устав не би останало ништо)

а двојазичност на целата територија практично значи федерализација или кантонизација...

сега некој паламудат имало во Финска и со 6% швеѓани има двојазичност ( и шведскиот е службен).. ама 6% малцинство има секаде, ете и во Албанија има по грчки тврдења 12% грци па нема двојазичност....
а сега за влез во ЕУ може Грција ќе им побара тоа што самите нам ни го наметнаа !!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.829
Поени од реакции
12.327
пак третина до половина од овие што колнат по социјални мрежи до трето колено, летоска ќе се нацртаат грција, бугарија, албанија. Можат да бојкотираат референдум, не можат еден одмор.

Последно уредено:
Член од
22 февруари 2015
Мислења
193
Поени од реакции
279
Добро сега во градовите од источна Македонија ќе мора ли во сите државни институции да има барем еден вработен кој го владее албанскиот јазик !?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Добро сега во градовите од источна Македонија ќе мора ли во сите државни институции да има барем еден вработен кој го владее албанскиот јазик !?
Генерално во општините, во сите подрачни единици на министерствата ќе мора да има по еден вработен што зборува Албански...
Што значи тоа?
Во Виница, само во општината ќе вработат 10-15 души Албанци, кои ќе дојдат таму со својата фамилија и автоматски ќе се населат 15 фамилии во Виница. Тоа е допринос за враќањето на
живот во источна Македонија.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Генерално во општините, во сите подрачни единици на министерствата ќе мора да има по еден вработен што зборува Албански...
Што значи тоа?
Во Виница, само во општината ќе вработат 10-15 души Албанци, кои ќе дојдат таму со својата фамилија и автоматски ќе се населат 15 фамилии во Виница. Тоа е допринос за враќањето на
живот во источна Македонија.
Во Виница толку и треба да се населат за да станат 25% од населението.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Па бидејќи цел младеж избега уште 20-30 години ќе умрат сите политичари и нема да има политичка сцена.[DOUBLEPOST=1547624276][/DOUBLEPOST]
Јанко најкомпетентен е.
Жал ми е што ги гледам бабите и дедовците по 70-80 години што протестираат. Намесно младината да ја брани државата, ја бранат старци.

Ама ако...утре кога ќе ја загубиме државата, сите ќе плачете по неа и ќе се каете што сте имале шанса да ја одбраните, а не сте направиле ништо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom