Лабаво...
Не знам од кога е, извор е инфомакс, така што...
Ова е албанска приватна телевизија која што си ја води програмата на албански, и тука не можеш ништо против тоа. Но, тоа не го оправдува дрското понашање на новинарот каде што се обраќа према премиер на држава кој што не го говори тој јазик и не го разбира. Нема врска што сега е Заев, и што јас не ни го поштувам како човек, а не па како премиер, меѓутоа он е премиер и мора новинарот да се однесува со поголема почит. Од друга страна мило ми е што гомното од Муртино на своја кожа си го осети тој апсурд од закон за јазици, па во емисија во живо не можеше да се разбере со тие што му поставуваа прашања иако имаше преведувач. Мило ми е што си осети на своја кожа барем мал дел од проблемите со кои тек сега народот ќе се соочува. Не знам од кога е видеово, ама новинариве сега од кога се донесе законот, можат комотно да си го поканат во емисија и цела емисија да си зборат на албански со него, он нема ништо да ги разбере, можат комотно да не му донесат преведувач, затоа што он е премиер и чим го донел тој закон редно е да го знае албанскиот јазик.
Најголемите проблеми ќе си ги осетат Македонците, дали 1% знаат колку толку албански, а сега каде и да отидат албанците намерно ќе си зборат на нивни јазик затоа што им се може, па оди ти разбери се и заврши работа. Да не зборам за казните каде што само Македонци се опфатени да бидат казнувани поради не знаење на јазик.