Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
20.578
Поени од реакции
16.777
Па бар и тоа најлесното да се решело ко шо треба, сеа со законов, како шо е напишан на Собрание и на Талат треба казна да им плеснат ако седниците не ги води на Албански :pos::pos::pos:

Полошо напишан закон е само оној за амнестијата...
клучно беше ПРВОТО усвојување, тогаш и СДСМ се успаа и не поднесоа ( намерно или случајно) ниту еден Амандман...
Туку друго прашувам, дали некој друг состав на Собрание може да го укине овој закон со 61 гласови, како што е и донесен ??
Ајде ако биде албанец председател, да видиме како ќе реагира ако Собрание го укине овој Закон за двојазичност ?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.619
Поени од реакции
5.257
Извини, ама без заобиколување, како на сите досегашни мои прашања до тебе, ако може да ми одговориш на ова, кое е твоето мислење за Илирида, за Албанизација на Македонија, за терористите УЧК и за албанските политичари во Македонија?

И сакам на сите прашања да ми одговориш искрено и тука, не на пп.
Како да ги избркаме ш.иптариве од Македонската политичка сцена, од институцииве, од државава освен со војна?

Прашања кои ме мачат...
Еве да почнам од себе, немам многу недвижнини, кој сака нека ми се јавува по пп ќе му ги продадам, сите че ги продадам, и скутерот дури. Почнете од Куманово до Струга, прашајте ги своите соиграѓани колку ги продадоа ќе ви кажат. Само вака може без војна. Не значи дека ќе кошта помалку со војна, може и со војна, ќе не избркате, ама треба дневници за војници, куршуми, нови чизми, гуми за тенкови и што уште не... Овие две начини ми текнуваат, сега според вкусот ќе се одбира.[DOUBLEPOST=1547586696][/DOUBLEPOST]
не.
Те лаже, само за да покушаш со dardan-ia да збориш албански по пп и да те банираат.
Знаеф.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.167
Поени од реакции
13.434
Тоа е... Дали и колку постојат Македонци кои го бранат ова ѓубре од човек ?
Постојат, пази ги нивните аргументи:
двојазичност: "добро е да си ги барат албанците своите права, дека порано македонците ги тепале и омаловажувале, сега во ред е и они да си побарат права"
преспа договорот: "искрено гајле ми е за државата, само гледам да си избегам надвор". Сега контрадикторно во следната реченица ќе ти каже "народот цело време бега, доста е од бегање, ќе имаме посилна економија блабла".

Ова од штаб ги дресирале изгледа дифолтно вака да враќаат. Јасно е дека народот повеќе си ја сака матичната партија од сопствената мајка, како куче ја следи. Веќе не размислува со трезвени глави, се гледа низ призмата на моќта и парите, спремни се до крај да одат против интересите на државата, само за да ги задоволат личните интереси.

Секој како доаѓа, повеќе ни се посерува од неговиот претходник, ние останавме посерени и до гуша полни со гомна.

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.578
Поени од реакции
16.777
Албанка од Кичево отишла на Клиника во Скопје и не знаела на македонски јазик да каже што ја боли

му викала на докторот - Бољи, а докторот викал нема бољи од мене на клиника :icon_mrgr:

после ова законот сами ќе си бараме и кантонизација/федерализација...

Пишав, ама да повторам...

Belgija je federalna ustavna monarhija sa parlamentarnim sistemom

Член од
25 март 2012
Мислења
8.619
Поени од реакции
5.257
До таков заклучок ли дојде?
Не јас, туку ти дојде до тој заклучок.
И не ме интересира за тие енциклопедии, и временски и просторно се далеку од овде.
Кога вие ќе направите злосторство или штета, тогаш секако дека е местенка.
Како во 2015 година, ако некој наш психопат барал од Косово, да му испорача 50 терористи за внатрешна употреба, сигурно се пријавиле 500, па морало да има и квалификации. И како му падна таква идеја на памет, од Косово да бара терористи, баш се чудам.
Може и да е местенка и да се прави злосторство истовремено, не негирам дека е направено злосторство, но сигурен сум во себеси дека не поддржувам злосторство.
Врските се чувани, си се знаат психопатите.
Па ако не ве боли, зошто вашите аналитичари не пропуштаат ниедна прилика да го потенцираат Косово како пример, на кој треба да се угледаме.
Кој аналитичар го земал Косово како пример? Пример за што?
Ако мислиш за правата на малцинствата, тогаш да, напред се со законите, не знам со спроведувањето како се, ама знам дека насекаде имаат табли и на српски.
Едно сценарио: Нашите политичари - зошто нуделе амнестија. Вашите политичари - зошто ја прифатиле амнестија.

Друго сценарио: Вашите политичари - зошто нуделе, уценувале или барале амнестија со поткуп. Нашите политичари - зошто ја прифатиле.
Кој не би прифатил амнестија, и кои мои политичари, не се мои.
Мислиш дека Македонци не лежеле неправедно по затвори, осудени од истиот тој Суд?
Мислиш на политичките затворања, не е исто.
Уште по трагично е причината зошто се затворени не само дека се албанци, туку дека се невини, како да сакаа да се губи довербата и тоа што ја имале.
Еве спореди денешно (албанско) Тетово со тогашна исламска Кордоба:
Прегледај го приврзокот 203095
Но најважно за вас е што е tetovA.gov.mk. Што има врска што е меѓу најзагадените градови во светот и нема вода за пиење, иако се наоѓа во подножје на прилично голема и полноводна планина.
Ете, затоа не знаеш што значи.
Или оваа болница со нашиве денешни:
Прегледај го приврзокот 203097
Па иако овие наши болници немаат шприцеви, завои, чаршафи, кревети, прв приоритет на Албанец кога стана министер за здравство, му беше да постави двојазични табли.

И за тоа Исламот ли му беше виновен?

Сега разбра што значи, сега имаш ли коментар?
Мешаш баби и жаби, споредуваш арапска цивилизација во највисокото ниво на својата историја, со народ од балкан во ера на најниското цивилизациско ниво на својата историја.

Член од
19 април 2012
Мислења
429
Поени од реакции
681
Лабаво...

Не знам од кога е, извор е инфомакс, така што...

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
За држава пуна со генијалци и експерти, као ве дупат комуњариве у здрав мозок алал да им е.
Toa I mene me cudi. Posebno postarive generacii. Go ziveele vreme to na Tranzicija, TAT, smena na zname I ostala gomnarija napravena od SDS i Pak da glasas za istite goveda. A ovie fake patrioti od DPNE mesto na podobrat Nesto go zatapkaa vo mesto

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.427
Поени од реакции
7.125
Лабаво...

Не знам од кога е, извор е инфомакс, така што...
У сурат му се гледа колку му одговара двојазичност, само јеби га мора да трпи.
Најинтересно ќе биде кога во некоја дрижавна институција македонците нема да можат да завршат работа затоа што од сеа комотно можат да ти зборат албански па ти снаоѓај се. Казни нема предвидено за неупотреба на македонски колку што знам во законов ама затоа ќе има од 500 до 5000 евра (не сум сигурен за бројките) ако не се употребува албански.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.578
Поени од реакции
16.777
У сурат му се гледа колку му одговара двојазичност, само јеби га мора да трпи.
Најинтересно ќе биде кога во некоја дрижавна институција македонците нема да можат да завршат работа затоа што од сеа комотно можат да ти зборат албански па ти снаоѓај се. Казни нема предвидено за неупотреба на македонски колку што знам во законов ама затоа ќе има од 500 до 5000 евра (не сум сигурен за бројките) ако не се употребува албански.
Најинтересно ќе биде кога поради Lost in Translation ќе има тони глупости, посебно во правосудствотои...
.. и тони штанцани дипломи за рамковните...[DOUBLEPOST=1547593218][/DOUBLEPOST]се јави и Трендафил, индиректно го оправдува Фикусот ....
Секако, јасно е дека за овакви работи закон не се донесува шверцерски, без дебата, без амандмани и без 2/3 мнозинство......
Утро може да се донесе со 61 глас и Закон за јадење живи луѓе, а за да се обезбедат органи за трансплатација

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Еве да почнам од себе, немам многу недвижнини, кој сака нека ми се јавува по пп ќе му ги продадам, сите че ги продадам, и скутерот дури. Почнете од Куманово до Струга, прашајте ги своите соиграѓани колку ги продадоа ќе ви кажат. Само вака може без војна. Не значи дека ќе кошта помалку со војна, може и со војна, ќе не избркате, ама треба дневници за војници, куршуми, нови чизми, гуми за тенкови и што уште не... Овие две начини ми текнуваат, сега според вкусот ќе се одбира.[DOUBLEPOST=1547586696][/DOUBLEPOST]
Знаеф.
Пак заобиколи тоа што те прашав.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Sega mu e majkata ucenje dve tri recenici na albanski I odenje po administeacijava kaj sto se isklucivo severnomakedonci i obrakanje na albanski,koga ke ne znaat da zborat odma drama da se pravi I kazni da letaat, pa da gi povrakaat parite sto gi zemaat samo za glasanje na izbori.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Sega mu e majkata ucenje dve tri recenici na albanski I odenje po administeacijava kaj sto se isklucivo severnomakedonci i obrakanje na albanski,koga ke ne znaat da zborat odma drama da se pravi I kazni da letaat, pa da gi povrakaat parite sto gi zemaat samo za glasanje na izbori.
Сега му е мајката, сите до еден да се пишеме Албанци, па да видиме што ќе праат :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom