Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 декември 2014
Мислења
2.344
Поени од реакции
4.685
A што е тоа проект Мрежа ?
Секој партиски војник од сдс пред парламентарните имал задача да најде некој шо знаел 10 луѓе шо би гласале за сдс ама не морало да се членови и тоа го нарекле ПРОЕКТ
Искрена да бидам, јас не се сеќавам на тебе (знам дека имаме пишано на фб ама кога и што не се сеќавам стварно...)
Не знам која ти е поентава на постов, демек ти никад не стана партиски војник....И тоа е убаво од една страна...За поздрав е...
Од друга страна - јас и сличните како мене, а не имаше многу што верувавме во ИДЕАЛИ И ПОДОБРО УТРЕ...СДСМ беше партија што имаше во своите редови квалитетни кадри со кои може да се задоволат и најстроги критериуми на најспецифични работни места. Партијата ја декларираа како крајно демократска, кадешто секој може да го каже своето мислење, кадешто нема испрани партиски мозоци, партија која ќе стави крај на трулиот систем што ни го наметнаа и ќе направи секој да си го добие заслуженото и да владее некоја здрава хиерархија...
Спиење по шатори, Шарени револуции, проект Мрежа се само мал дел од таа борба за идеали. Ние не висевме и не висиме по штабови за да се лижеме за вработување и да чекаме да ни фрлат некоја трошка.
После 2 години власт, идеалите ти пропаѓаат во вода кога веќе е јасно дека кога станува збор за крадење и матни договори - сите се во едно гнездо и си прават свои политики кои немаат никаков додир до обичниот смртник. Жалосно е што сдсм стана партија на мамини и татини синчиња и швалерки на функционерите. Ама таа ароганција еднаш скапо ги кошташе и пак ќе ги кошта во иднина.
Поздрав и не ме цитирај во иднина со глупости.
Ејјј се изнервира :D
Па не ме памтиш, не влегов у "проектот" мрежа и ја одбив понудата да се зачленам у сдс :rolleyes:
Поентата е таа, дека барем не собирав гласови и давав имиња, ама тоа е многу мала сатисфакција
Какви дрва земаа грантови и сеа не се замараат со политика

Член од
12 март 2009
Мислења
20.822
Поени од реакции
17.049
не е прво, имаше и за Есма Реџепова, тогаш од лажни профили на ФБ платеници на сдсм исти овакви коментари одеа...
АМА ова е од ЈАВЕН профил...
Дали смее некој наш државен службеник да напише оваков коментар, на пример сега почина градоначалник на ДЕБАР ????????

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Гледам многу дркање на шпоновите, демек нација со мадиња. Учете малку историја, никогаш нит биле нит ќе се нација тие, обични качаци со кого дувне ветрот се, пример учителот Аљи лениниста чинам бил.
Лесно е кога УСА се одлучил да те прави држава и кога ќе вртиш милијарди евра од дрога нечепнат од светскиот полицаец. Нит образование, нит култура, нит ништо, ете ја Албанија, цела е на море, а сеуште фискална не знаат што е.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.012
Поени од реакции
51.215
Секој партиски војник од сдс пред парламентарните имал задача да најде некој шо знаел 10 луѓе шо би гласале за сдс ама не морало да се членови и тоа го нарекле ПРОЕКТ
аха, па ок, ако целта била Павле Богоевски да стане 100 кила, ондак може да прогласи за odlicen proek

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
аха, па ок, ако целта била Павле Богоевски да стане 100 кила, ондак може да прогласи за odlicen proek
Пушти само вистина на Канал 5, ољуштен е од алкохолот од Кај Чамо

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.344
Поени од реакции
4.685
И програмата на дожашна адреса ја праќале само и не досадувале веќе
Штета за програмата шо не се пријавив и "дур дишам устав не се менува", "500 евра плата" и едно опшество за сите :D

Член од
16 април 2014
Мислења
7.398
Поени од реакции
11.878
Не знам која е женава дискутант со Павле, се гледа дека не е за политика ама сто мајки му еба :D
Наркоманов ми е новиот Латас.Пред 4-5 год Латас ми беше најомразениот лик од ВМРО :D сеа овај го наследи.Абе изгубен случај е.Си мисли бушени во мозокот сме.Па и вика:НИЕ НЕ ГО МЕНУВАМЕ ИМЕТО,ФИРОМ ГО МЕНУВАМЕ.И да кажувал претходно нешто паметно, со ваква глупа ''манипулација'' уништува се.Се гледа дека зборува по шаблон.Името не е сменето,идентитетот заштитен,ЕУ ќе влеземе,тоа е спасот,платите така поголеми.
Поглуп човек-амин.
Оваа од спротива ГраЏаните му го начука в уста,иако и таа не е нешто за пофалба.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Сите викате името, јазикот, идентитетот. Дај нека каже некој како ќе се зголемат платите ако им речеме кој ве ебе на Грците?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сите викате името, јазикот, идентитетот. Дај нека каже некој како ќе се зголемат платите ако им речеме кој ве ебе на Грците?
Со секнување(ок ајде намалување) на криминалот, пикање помалце пари в џеб, намалени државни издатоци, помалце на ти дај ми тендери итн. Јас се кладам дека горенаведениве работи да се применат за 3-4 месеци ќе има резултати и без ЕУ и НАТО.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Со секнување(ок ајде намалување) на криминалот, пикање помалце пари в џеб, намалени државни издатоци, помалце на ти дај ми тендери итн. Јас се кладам дека горенаведениве работи да се применат за 3-4 месеци ќе има резултати и без ЕУ и НАТО.
Без Нато и Еу не можеме ова да го направиме сами, затоа е потребно прво тоа.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Без Нато и Еу не можеме ова да го направиме сами, затоа е потребно прво тоа.
Ама муабетот беше од внатре да најдеме некој, барем Пајо тоа го збореше, нели и Ивана откако ги наполнија мевовите на Преспанско кажа дека од сега натаму на нас било да расчистиме со се? :)))) со влез во ЕУ и НАТО само автопативе ќе се направат и уште повеќе ќе се испоразбегаат, мафијата пак ќе си царува, типичен пример е Бугарија.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.485
Поени од реакции
84.936
Наркоманов ми е новиот Латас.Пред 4-5 год Латас ми беше најомразениот лик од ВМРО :D сеа овај го наследи.
Латас никад не бил лик од ВМРО, туку (исто како и многумина кои овде се претставуваат како вмровци) кучка на Грујо.[DOUBLEPOST=1543519456][/DOUBLEPOST]
Гледам многу дркање на шпоновите, демек нација со мадиња. Учете малку историја, никогаш нит биле нит ќе се нација тие, обични качаци со кого дувне ветрот се, пример учителот Аљи лениниста чинам бил.
.
марксист-ленинист

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.012
Поени од реакции
51.215
Павле како претставник од власта се појавува за телевизии чисто од куртоазија. Одамна он нема мотив никого да убедува во ништо.
Кога требаше тоа да го прави-го направи, ги прелажа рахитичнине акрепи од Излет и Менада , они си го направија фактор, со таа бројка доби амин од Кале и СДС, а за возврат им продаде филм дека ќе го мења системот од внатре(најбоље муабет :icon_lol:) , сега може комотно да се тове, да шмрка и да подглумува револуционер, додека таа иста амбасада не реши дека некој друг Павле треба да се инсталира .
Муабетот ми е , комотен е он и може колку му душа сака да испаѓа глуп, неконзистентен и лицемерен, на ТВ. Не играат они за рејтинзи и за популарност, тоа е земји во кои народот нешто решава, не е за полу-протекторати како нашава тажна паланка.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom