- Член од
- 30 мај 2012
- Мислења
- 5.027
- Поени од реакции
- 2.889
Kakov crep pa pa pa....
https://republika.mk/981823
https://republika.mk/981823
Не, не ми било никад битно нешто посебно тоа.или поточно ти пречи кога е во коалиција со дпмне, додека сега си е ок.... или пак обратно од сега што викаш... кога го стаиле спикер си ќутиш, додека за министер "се преправаше дека ти е нешто тоа живот или смрт"
Држи вода ова.Od gradeznata mafija imaat naredba da ne se cepkaat studentskite domovi, sve treba da se ostavi poleka da se raspadne za da ima pobaruvacka na stanovi za pod kirija.
Не заебавајСите овие протести да ги фокусираа исклучиво на влегувањето на двојазичноста во устав, ќе имаа повеќе успех и посетеност.
Mislam ne e korektno od strana na tie sto ne sme bile na protestot da proseravame kritiki kako sto bilo tamu, ako znaeme podobro treba tamu na delo da se pokaze. Ne vleguvaj vo filmot na @Beric Dondarrion i ostanati kurtoni.Што е ова бе едни викаат Србија други пеат нешто ќе те питам бабо.
Ама нема логика затоа ми е чудно.Mislam ne e korektno od strana na tie sto ne sme bile na protestot da proseravame kritiki kako sto bilo tamu, ako znaeme podobro treba tamu na delo da se pokaze. Ne vleguvaj vo filmot na @Beric Dondarrion i ostanati kurtoni.
Гоца го измисли снимањето, тогаш беше пропратено со заокружување со црвен круг на насловна по весници, не видов тогаш да се буните.
Не знам овоа дали оди на моја сметка не сум ги навредил никогаш напротив секоја чест за оние кои на дождот испаднаа.Чудно ми беше само вакви дешавки што се случуваат.Што ги вреѓате тие што протестираат бре дегенерици? Ви ебам тоа гнасите гнасни
Не беше на твоја сметка.Си знаат кои се фекалиите со паролата "до вчера не ви сметаше,тогаш не се буневте"Не знам овоа дали оди на моја сметка не сум ги навредил никогаш напротив секоја чест за оние кои на дождот испаднаа.Чудно ми беше само вакви дешавки што се случуваат.
во пазарот се и еу го*нарите, затоа се држат резервирано... зошто ?? Па ако се расчепка работата со Гвујо, многу лесно ќе излезе дека во моментот НЕМА никакви конкретни правни работи против него туку само политички, т.е. гвујо бил антинато, русофил, заговорник на руски гасоводи и слично..Грујо после падот стана маргинална политичка фигура без никаква политичка тежина. Мислам дека на странскиот фактор му беше сеедно што ќе се деси со него, па тргнувајќи од тука станува збор за чисто внатрешен договор измеѓу него и моменталнава власт, без странска медијација, зборам НАТО-ЕУ. Нешто што патем може да се забележи од нивната млака реакција и индиферентност кон целиот овој настан.
Во суштина договорот Грујо-Заев, политичко пазарење во последен момент, обезбедува политичко статус кво и мирна политичка транзиција од Грујовата ера кон ова сега што го имаме, релативно мирно расчистување со овој период без притоа да се наруши континуитетот кој што постои три децении или упростено; шемата на крадење останува константа и понатаму.
Ако Грујо лежеше веројатно постоеше опасност во иднина да се создаде поширок простор за политички реваншизам ако ВМРО дојде на власт повторно. Вака се продолжува со политичкиот театар за народот, една вин-вин ситуација каде што Грујо си ја спасува кожата, овие глумат изнанаѓени а притоа додека слегне прашината го користат моментумот за инкогнито остварување на партиската агенда и личните интереси.
На крај не би ме чудело ако никој не лежи, сем досегашните маргинални небитни пиуни од 6ти ешалон. Можда Миле Ми Текна би го извлекол најдебелиот крај, да оди како жртвено јагне во стилот: "не можете по магарето удрете по самарот" по што Миле нема веќе политички кредити со кои што би се ценкал.
Небитно веќе, затоа што на крај обичниот народ, зборам за оној без врски, пари и партиска инволвираност го извлече најдебелиот крај.