Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.434
Поени од реакции
84.787
Не се прај паметен не те личи. Туку што бидна со Таљо?
Се прашувам, зошто руската пропаганда избрала во Македонија нејзини носители да бидат исклучиво лица со попречен развој? Нели им личи тоа малку контрапродуктивно?
Разбирам ја хуманост и социјална интегрираност на тие категории, ама не морале баш у оддел пропаганда да ги стаат.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.379
Поени од реакции
8.983
СЈО истражува криминал при купопродажбата на акциите на „Фершпед“

Според информации на „Макфакс“, станува збор за предмети кои се поврзани со масовниот откуп на акции во „Фершпед“ од времето кога имаше борба за доминација во сопственичкиот удел меѓу ексгенералниот менаџер на компанијата, Штерјо Наков и неговата заменичка Кираца Трајковска, која беше потпретседателка на надзорниот одбор.

Стотина акционери во кривичната пријава до обвинителството од 2013 година тврдеа дека биле измамени за да ги продадат нивните акции на странски инвеститор. Според нивните тогашни тврдења, во бланко-договорите, на една од страниците, потпишале документ со кој му издале полномошно на брокер, кој ја искористил можноста и им ги резервирал акциите во време кога Наков и Трајковска се бореа за доминација во сопственоста.

Поврзувањето на истрагата „Империја“ со предистрагата за купопродажбата на акциите во „Фершед“, засега е нејасна, но, најверојатно станува збор за заложените акции во „Стопанска банка“ од Битола, која во јавноста се поврзуваше со името на бизнисменот Орце Камчев. Дополнително, пријавениот брокер бил претседател на одборот директори на ЗК Пелагонија, фирма, која, исто така, се поврзува со името на Орце Камчев, кој е во триесетдневен притвор на барање на СЈО. Ова обвинителство побарало помош и од финансиската полиција за случајот „Империја“.
Се прашувам, зошто руската пропаганда избрала во Македонија нејзини носители да бидат исклучиво лица со попречен развој?
И да живеат во Германија истите лица...

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Батали сендвичите - зошто народот неќе да ја одбрани Македонија? Страв му е? Преку глава му е од неказнивост и не му е гајле ни ЕУ ни НАТО ни Трамп ни Путин? Точно не е во ред што ги запирале но 700 000 граѓани кои живеат во 20 км радиус од собрание неможе да им се забрани, каде се?
Ти кажав комплицирана работа е расположението на народот, многу фактори се во прашање-20 и кусур години го тормозат со тој проблем, предавства ос сите страни соодветно губи доверба, сиромаштија корупција соодветно го оскотуваат, медиуми, уцени.... Со оглед на ситуацијава ова е премија. Она што најмалку можеше народот го направи на референдумот, не се подведе и покрај се.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Се прашувам, зошто руската пропаганда избрала во Македонија нејзини носители да бидат исклучиво лица со попречен развој? Нели им личи тоа малку контрапродуктивно?
Разбирам ја хуманост и социјална интегрираност на тие категории, ама не морале баш у оддел пропаганда да ги стаат.
Неможам да му објаснам дека доколку нуди нешто поразлично од ВМРО и СДСМ дека не треба да користи нивни методи со влечкање на сендвичи. Јас се кладам дека луѓето ако осетат искреност во некоја трета опција ќе ја поддржат помасовно.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Браос:aplauz:, Ај сега кажи што бидна со Таљо ваков каов што е ти пречи, ти пречел?

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Ти кажав комплицирана работа е расположението на народот, многу фактори се во прашање-20 и кусур години го тормозат со тој проблем, предавства ос сите страни соодветно губи доверба, сиромаштија корупција соодветно го оскотуваат, медиуми, уцени.... Со оглед на ситуацијава ова е премија. Она што најмалку можеше народот го направи на референдумот, не се подведе и покрај се.
Па да донекаде но народот исто така знае дека Јанко, Палчо, Солза, Вилипче се веќе видени политичари и прочитани и не ги разликуваат од СДСМ и ВМРО.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.434
Поени од реакции
84.787
Неможам да му објаснам дека доколку нуди нешто поразлично од ВМРО и СДСМ дека не треба да користи нивни методи со влечкање на сендвичи. Јас се кладам дека луѓето ако осетат искреност во некоја трета опција ќе ја поддржат помасовно.
Ете, наводно осетиле во Левица таква искреност. Но, јас ценам дека ништо од тоа во пракса на избори, нема да биде.
Браос:aplauz:, Ај сега кажи што бидна со Таљо ваков каов што е ти пречи, ти пречел?
Т'п а упорит.

Би ми пречел, кога би бил дел од хашкиот комплекс на случаи. А дали е, или не е, не знам.
Сигурно нема да молчам за неговиот избор за министер, а после кога ќе го стаат спикер, да се преправам дека нешто ми е тоа живот или смрт, кога претходно сум ќутел. Така да, тој параван на Бетмен и остали, за спасувањето на газот на Грујчо, е прилично проѕирен, дотолку повеќе што излезе у јавност планот, Иванов заради упадот да прогласел вонредна и да прател војска да апсела.
Значи воопшто не станува тука збор за Талат, најповеќе затоа што ни со око не трепнаа истиве кога Груевски го именуваше за министер.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Ете, наводно осетиле во Левица таква искреност. Но, јас ценам дека ништо од тоа во пракса на избори, нема да биде.
Т'п а упорит.

Би ми пречел, кога би бил дел од хашкиот комплекс на случаи. А дали е, или не е, не знам.
Сигурно нема да молчам за неговиот избор за министер, а после кога ќе го стаат спикер, да се преправам дека нешто ми е тоа живот или смрт, кога претходно сум ќутел. Така да, тој параван на Бетмен и остали, за спасувањето на газот на Грујчо, е прилично проѕирен, дотолку повеќе што излезе у јавност планот Иванов заради упадот да прогласел вонредна и да прател војска да апсела.
Значи воопшто не станува тука збор за Талат, најповеќе затоа што ни со око не трепнаа истиве кога Груевски го именуваше за министер.
Па да Левица до сега не биле на власт така да неможам да ги критикувам додека сите овие другиве биле на власт до сега и ќутеле, како сега одеднаш се однесуваат како да се удриле во дрво и им дошол умот.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.672
Поени од реакции
88.580
Вака да го чуваа Груевски како луѓево што ги чуваа и претресуваа денес за протестов, немаше сега да си го дрви во Будимпешта :)

Запирање на автобуси на патарина, претресување на луѓе, намерно задржување се со цел да не се стигне навреме на денешниот протест... на кој режим потсеќа оваа влада, хмм? :vrtioci:

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.797
Поени од реакции
3.880
До сега имало многу трети опции, но се покажало на дело дека народот не ги сака и се држи до своите стереотипи СДС и ВМРО

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
До сега имало многу трети опции, но се покажало на дело дека народот не ги сака и се држи до своите стереотипи СДС и ВМРО
Срамно е да се признае ама македонецот не е научен да троши акал на трети опции. За нив треба да гаташ, мош ќе сакаат демократија, може ред.
А овде со СДС и ДПМНЕ се е јасно, ќе си крадат и уништуваат како и досега што си правеле.
Јбг, ствар навике:(

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Сигурно нема да молчам за неговиот избор за министер, а после кога ќе го стаат спикер, да се преправам дека нешто ми е тоа живот или смрт, кога претходно сум ќутел.
или поточно ти пречи кога е во коалиција со дпмне, додека сега си е ок.... или пак обратно од сега што викаш... кога го стаиле спикер си ќутиш, додека за министер "се преправаше дека ти е нешто тоа живот или смрт"

Член од
12 март 2009
Мислења
20.733
Поени од реакции
16.955
.. го стаиле спикер си ќутиш, додека за министер "се преправаше дека ти е нешто тоа живот или смрт"
министер е голавода работа, премиерот може да го тргне при секоја реконструкција... спикер на парламент е друго, тој може а и веројатно ќе го надживее муртинецот...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom