Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 август 2018
Мислења
427
Поени од реакции
531
https://fokus.mk/mitskoski-so-zaev-ima-shansa-samo-da-konstatirame-deka-dogovorot-e-mrtov/

На прашањето дали има шанса да се најде заеднички јазик со Заев, тој одговара:

– Има шанса да констатираме дека Договорот е мртов.

Буквално с***ње у уста на непристојните предлози на Заев и заканите од помошник клозетарот на Стејт Департментот. Само дилема ми е кој стои зад него што не ебава жива сила при вакви притисоци.. Биче интересантно.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Хидрожмицко сакал да цмиздри во Собрание дека пајката, двојче и брајчата и сесри антички кумити му ги осудија за апашлук, Форина ги сиктерисал на ТВ :facepalm:

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.417
Поени од реакции
3.249
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
Никој не им е крив на ВМРО што сами од внатре ќе си ја распаднат партијава, (а моментално се у најдобар момент да се вратат на власт после брукава на реферндумов за СДСМ) ама кога ќе се насоберат толку искомпромитирани политичари, што им тежнеат мн мн кривични пријави и мн години ќорка, ќе дојде да на крај сами меѓу себе си се предаваат, местат и сл... нормален процес си е тоа, сите мафијашки здруженија у цел свет така се имаат насамарено сами од себе, после мн пари на страна а желба да си ги потрошиш сам тие пари а да не чекаш 10/20 год у ќорка друг да ти ги троши.
Еве ги сами си искачаат на површина сега :)

Само се надевам на крај јако да им го увалат Бејли и СЈО, да сега си гласаат криминалциве ко Канчевска- Милевска и пак да се одлежат на крај :icon_lol:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.686
Поени од реакции
88.655
Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Каракамишева доби конкуренција...

Богоевски: Не се отселив од државава само затоа што ќе требаше да си признаам дека сум неспособен

Ги пуштил дрогите на најјако :popce:. Он и Туфегџиќ се најспособните пратеници во Собранието.
Pa ne e lesno da duvas kurtoni, toa e sposobonst, a tek kakva sposobnost imaat ovie sto pusat kurovi, ili ovie sto dremat tuka treta smena a ponekogas prodolzuvaat I preku den bez pauza.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.960
Поени од реакции
41.243
У историја сте вие смрдени и прости сендвичи. Не сите, некои сте и у прдакана каде ве мачкаат со лубриканти. И таму ке си останете. Мрш кажи му на татко ти што те направил така прост, неписмен и беден, секако под претпоставка дека си направен од него.
Јас сум пораснат и воспитан од човек што во 90тите бил навредуван и напаѓан од истите кои тогаш се правеле најголеми Југословени, само затоа што бил национално свесен и сакал суверена независна држава, а сега гласаа за промена на идентитет, и сега се најголеми Нед Старкови вклучувајќи те и тебе. Ме научил да си ја сакам државата, нацијата и да ја поштувам традиционалната култура. За разлика од тебе што уште не знаеш што си, затоа што сигурно си пораснат со муабети од типот да ти ебам државата и колку било убаво у Југославија. За разлика од тебе кој што си партиски штакор, без никаква идеологија и идеја кој си и што си, јас знам што сакам и верувам во идеја која што би сакал некогаш да се реализира. За разлика од тебе јас знам дека по националност сум Македонец и ништо друго, додека ти во животот имаш сменето неколку идентитети и си бил најголем Југословен, Србин, Грк но никогаш Македонец. Те молам иди изгуби се во дупката од штаб наречена Општинска Организација, и слушај си го твојот локален лидер колку ќе ни биде убаво за 10-15 години. Додека тебе животот ти поминува лутајќи да се пронајдеш себеси, јас ќе се борам да имам нормален живот во државата во која сум роден. :kuracc:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.797
Поени од реакции
17.023

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Само ако умрената Рада му каже дека е Соросоид :D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.686
Поени од реакции
88.655
Причина повеќе да НЕ се гласа за договорот...за вакви работи кај јужниве глави паѓаат, а овде не убедуваат дека имаме светла иднина (со дн0 од економски раст) :icon_lol:

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Причина повеќе да НЕ се гласа за договорот...за вакви работи кај јужниве глави паѓаат, а овде не убедуваат дека имаме светла иднина (со дн0 од економски раст) :icon_lol:
Сигурно му паднала пошо им дадол добар договор на фиромјаните, или....?

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom